Halkların Demokratik Partisi (HDP) gerçekleştirdiği seçim bürosu açılışı ile Gürpınar ilçesinde seçim startı verdi. Büro açılışında konuşan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, Ankara'da gerçekleşen katliamı kınayarak, "Katliamda yaşamını yitirenlere barış sözümüz var" dedi.

 

1 Kasım Seçimlerine sayılı günler kala HDP de Van'ın diğer ilçelerinde olduğu gibi Gürpınar'da da açtığı seçim bürosu ile seçim startı verdi. Gerçekleştirilen seçim bürosu açılışına HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, HDP Van Milletvekilleri Tuğba Hezer ve Adem Geveri, HDP Van Milletvekili adayı Lokman Ergün, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanları Necat Tanış ve Canan Gündoğdu, DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanları Metin Öner ile Şevda Tanış, Belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Ankara Katliamında ve demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısında yapılan saygı duruşunun ardından konuşan HDP Van İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, 7 Haziran seçimlerinde partilerinin büyük bir zafere imza attığını, buna karşılık ise Ak Parti’nin savaş ve çatışmaları tırmandırdığını, gün geçtikçe bu tırmanışın daha da devam ettiğini söyledi.

 

'SEÇİM SONUCUNA BAKACAĞIZ'

Dilekçi konuşmasına şu şekilde devam etti: "Önceki seçimlere göre coşkulu müzikli eğlenceli bir seçim çalışması yapamıyoruz. Bunun nedeni AKP hükümetinin ülkeyi savaş alanına çevirmiş olmasıdır. Van 2011 yılında büyük bir felaket yaşadı. O tarihte başbakan yardımcısı olan Beşir Atalay, Vanlılara nasıl yaklaşıyordu? 'Sizi aç bırakırız, sizi soğukta bırakırız' anlayışı ve politikası içerisindeydi. Şimdi ise Atalay'ı getirip önümüze koymuşlar. Daha iki gün önce Gürpınar'a gelen Beşir Atalay'a bir vatandaş, 'ülkemizde barış istiyoruz barış' diyor. Atalay'da, '1 Kasım'da sandıktan çıkan sonuca bakacağız' diyor. Yani demek istediği, 'siz bize oy vermezseniz biz savaşı sürdüreceğiz, siz AKP 'ye oy vermezseniz sizi ölüme reva göreceğiz, siz AKP'yi iktidar yapmazsanız biz baskıcı politikamızı sürdüreceğiz ama çıkarsak da bizim vicdanımıza, tercihimize kalmış barışı yapmak'. Bu kentte en çok mağdur olanlardan birileri de İŞKUR işçileridir. Normalde İŞKUR işçileri kura ile seçilirken, bunlar bekletip seçim sonuçlarına bakıp ona göre karar veririz diyorlar. Yani 'sizi açlıkla terbiye etmeye devam edeceğiz' diyorlar."

 

Açıklamasının devamında Dilekçi, 1 Kasım seçimlerine 15 günlük gibi bir sürenin kaldığını hatırlatarak, "Biz bu 15 gün içerisinde bütün köylerimize dağılarak seferberlik ruhuyla seçim çalışmalarımızı sürdürmeliyiz. Çünkü bu seçim önemli bir seçimdir. Ben de inanıyorum; Gürpınar halkı 1 Kasım seçiminde de yüzde yüz oy çıkararak AKP'ye tarihi bir ders verecek" dedi

 

'ONLARA BARIŞ BORCUMUZ VAR'

Dilekçi'nin ardından konuşan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer şu ifadelere yer verdi: "Bir taraftan savaşın olduğu, bir taraftan ölümlerin olduğu, bir taraftan da infazların olduğu bir dönemde seçim yapıyoruz. Bu koşulara nasıl geldiğimiz hepimiz içinde bizzat yaşayarak görüyoruz. 7 Haziranda aldığımız zafer Erdoğan'ın, sarayın AKP'nin istediği sonuç değildi. Onlar halkın, 'bizi temsil etmiyorsunuz, bizim irademiz değilsiniz' mesajını alarak halktan intikam almaya başladılar. Siz kaosu seçtiniz, ülke bu hale geldi. '400 vekil verseydiniz böyle olmazdı' diyen ve en sonunda 105 arkadaşımızın katledilmesiyle sonuçlanan bir hale geldi. Barış şehitlerimize terörist imasında bulunuyorlar. Saygı duruşunda bulunmayı ret ediyorlar. Bunlar tesadüfü değil, aynı zihniyetin ürünüdür dedi. Ankara Katliamında yaşamını yitiren arkadaşlarımızı demokrasi şehitleri olarak ilan ediyoruz ve onlara barış borcumuzun olduğunu hatırlatıyorum."

 

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosunun açılış gerçekleştirildi. 

Editör: TE Bilisim