Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin ilçe ve mahalle ziyaretleri devam ediyor. Vatandaşla buluşan aday adayları sorunları dinleyerek çözüm önerilerini dinledi. Düb Çatak, Özalp, Erciş, Gürpınar, Muradiye ve Edremit’i ziyaret eden HDP’liler vatandaştan 7 Haziran seçimleri için destek istedi.

 

ÇATAK

HDP milletvekili adayı Yurdusev Özsekmenler, Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bekir Kaya, Çatak Belediye Eş başkanı Celalettin Bartu, HDP-DBP ilçe Eş Başkanları ve Yöneticilerinden oluşan HDP heyeti seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak esnafı ziyaret ederek sorunlarını ve çözüm önerilerini dinledi.

 

Esnaf gezisinin ardından HDP heyeti Aşağı Narlıca (Darinisa Jeré) mahallesinde düzenlenen halk toplantısına katıldı.  Burada ilk olarak konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş başkanı Bekir Kaya; “Biliyorsunuz önümüzde bir seçim var tüm partiler tüm siyasetçiler kendileri için geziyorlar çalışıyorlar. Yıllardır kapılarımıza gelerek bizden oy istiyorlar. Hepimiz onların iktidarlarını gördük. Solcularını da gördük, sağcılarını da din hassasiyeti üzerine siyaset yapanların hepsini gördük. Ama sonunda iktidar olup bizimle işleri bitince sırtlarını bize dönüp gittiler. Peki, nedir bu sistem? Her şeyi reddeden her şeyi inkar eden sistem Anadili, Allah’ın verdiği farklılığı inkar eden bir sistemdi. Süleyman Demirel’de geldi aynısını yürüttü, Ecevit’te aynısını yürüttü, Tayyip Erdoğan’da aynısını yürütüyor. Aslında hepsi bu sistemin bekçileridir. Yıllardır nereye gitseler halkın hassasiyetleri ve istekleri nelerse onlardan bahsediyorlar. Yanımıza gelip bizim hassasiyetlerimiz ve isteklerimiz üzerine konuşuyorlar. Başka yere gidip değişik şeylerden bahsediyorlar. Bunlarda siyaset ahlakı bile yok. Burada nasıl konuşmuşsan, başka yerde de aynı konuşacan ki,  o ahlaka sahip olasın. Ama Türkiye sisteminde böyle bir ahlak yok. Bunlar siyasette bile ikiyüzlüdür büyüklerimiz bunlara şahittir” dedi.

 

Kaya’nın ardından söz alan HDP Van Milletvekili Yurdusev Özsekmenler ise; “Biliyorsunuz pek çok seçim geçirdik. Bağımsızlarla milletvekili seçimlerine girdik,  belediye seçimlerine katıldık. Ama Cumhurbaşkanlığı döneminde önemli bir şey oldu ilk defa bir Kürt Kürtlüğünü söyleye söyleye cumhurbaşkanlığına aday oldu ve bütün dengeleri sarsarak yüzde 9.8 oy aldı. Bu önemli bir şeydi, peki nasıl oldu bu hem Kürtler hem Türkler hem de Türkiye’deki bütün halklar el ele vererek buraya taşıdılar. Bundan önce hiçbir Kürt bakan olmadı, bakan olup çeşitli mevkilere gelenlerde Kürt olduklarını söylemiyorlardı. Yani Kürtçe konuşmuyor Kürt olduklarını dile getirmiyorlardı. İlk kez Selahattin Demirtaş Cumhurbaşkanlığı gibi en yüksek makama aday oldu ve en iyi oylardan birini aldı.  Şimdi yine bir seçim var ve bunu daha yükseğe taşımamış lazım. Çünkü Cumhurbaşkanı, Başbakan ve hükümet son derece ikiyüzlü bir şekilde bizimle oynuyorlar, halklarla oynuyorlar. Seçim başlamadan yani seçim sürecine girmeden önce bize HDP’ye hep şunu söylediler. Aman barajı aşamazsınız meclis dışında kalırsınız onun için bağımsızlarla yine girin dediler Hep söyledikleri buydu. Güya bizim mecliste olmamızı istiyorlardı. Yani Kürtlerin, Türklerin, Çerkezlerin, Lazların, emekçilerin herkesin ittifak ettiği işçiden yana halklardan yana hareketin mecliste olmasını güya istiyorlardı. Ama şöyle istiyorlardı ‘az olsunlar, etkisiz olsunlar ki Biz onlarla istediğimizi yapalım.’  şimdi biz partiyle seçime girme kararı aldık ve onların o Kenan evren cuntacılığından kalan barajını da aşmaya karar verdik. Biz el ele verip barajı aşıp yüzde 10 ila 12 arası oy alırsak meclise güçlü bir şekilde gireriz” diye konuştu. 

 

ÖZALP

HDP Milletvekili adayı Tuğba Hezer ve beraberindekiler seçim çalışmaları kapsamında Özalp ilçesindeki esnafları ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından ilçeye bağlı Atınboğa (Kergez) ve İstasyon mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarında 7 Haziran seçimlerinde destek istendi.

 

ERCİŞ

Erciş’te ise HDP adayı Selami Özyaşar’ın katılımıyla esnaf ve köy ziyaretleri gerçekleştirildi. HDP ve DBP yöneticilerinin de eşlik ettiği esnaf ziyaretlerinin ardından, Topraklı ve Kozluca mahallelerine geçen HDP’liler, halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Zafer işareti ve ulusal renkleri ile adayları karşılayan yurttaşlar, HDP’ye tam destek verdi. Yapılan ziyaretler esnasından konuşan Özyaşar,  AKP’nin din üzerinden siyaset yaptığına dikkat çekerek, halkın bu tür yanılgılara teslim olmaması gerektiğini vurguladı. HDP’nin barajı aşmakla yetinmeyeceğini ifade eden Özyaşar, “Türkiye’de demokrasinin önüne çekilen bütün setleri sizlerin vereceği destekle yıkıp aşacağız. 7 Haziran’dan sonra bu ülkede kan ve göz yaşı üzerinden rant elde edenlerin sonunu getireceğiz” dedi.

 

GÜRPINAR

HDP adayı Zozan Yeliz Yıldırım ise Gürpınar’a bağlı mahallelerde seçim ziyaretlerini sürdürdü. İlçenin Öveçli (Kepetik), Elaçmaz (Selexanê) ve Sütlüce (Zewki) mahallelerini ziyaret eden Yıldırım, düzenlenen halk toplantılarında, herkesi HDP’yi zafere taşımak için çalışmaya çağırdı. HDP’nin Türkiye’de barış ve özgürlüğü savunan tek parti olduğunu ifade eden Yıldırım, 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin Kürdistan’daki misafirliğine son vereceklerini dile getirdi.

 

MURADİYE

Muradiye’de ise HDP yöneticileri ve belediye eş başkanları, düzenledikleri halk toplantıları ile seçimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunuyor. Karaoğlan Mahallesi taziye evinde halk tarafından düzenlenen toplantıya katılan HDP, DBP yöneticileri ve belediye eşbaşkanları Mehmet Ali Tunç ve Safure Güneş toplantıyı düzenleyen mahalleliye teşekkür eti. Toplantıda yapılan konuşmalarda, özellikle Kobanê sürecinde DAİŞ’e desteğini esirgemeyen AK Parti’ye en büyük dersin sandıkta verileceği vurgulandı.

 

EDREMİT

Edremit’te Özgür Kadın Kongresi (KJA) Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Edremit’te bağlı mahallelerde kadın meclisleri oluşturarak kadın komünlerini kuran KJA, aynı zamanda 7 Haziran genel seçimleri için seçim çalışmalarını sürdürüyor. Esentepe kiracı TOKİ’lerde yapılan kadın toplantısına KJA aktivistleri, Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin ve çok sayıda kadın katıldı. Toplantıda konuşan Eşbaşkan Çetin, Kürt kadınlarının yaşamın her alanında örgütlenerek özgür ve yaşanabilir bir yaşamın inşası için mücadelelerini her zaman sürdüreceklerini söyledi. 7 Haziran genel seçimlerinde halkların partisi olan ve 268 kadın adayla seçime giren HDP’nin, toplumun tüm kesimlerini temsil ettiğine dikkat çeken Çetin, başta Kürt kadınları olmak üzere Türkiye’de yaşayan tüm kadınların HDP’ye destek vermesi gerektiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim