HDP Van Milletvekili adayları seçim çalışmalarını STK ve köy ziyaretleriyle sürdürdü. Ziyaretler sırasında konuşan HDP Milletvekili adayları, 7 Haziran seçimlerinde zafer elde etmenin Kobanê’de zafer elde eden kahramanlara borçları olduğunu söyledi.

 

İPEKYOLU

Van'ın İpekyolu İlçesine bağlı Serhat Mahallesinde Özgür Kadın Seçim bürosu halaylar eşliğinde açıldı. Açılışta konuşan HDP Van Milletvekili adayı Tuğba Hezer, "7 Haziran seçimlerinde elde edeceğimiz zafer, Kobanê zaferini sağlayan kadın yoldaşlarımıza olan borcumuzdur" dedi.

 

Van'ın İpekyolu İçesine bağlı Serhat Mahallesinde açılan Özgür Kadın Seçim bürosunun açılış törenine HDP Van Milletvekili Adayı Tuğba Hezer, HDP, DBP İl Eşbaşkanları, Büyükşehir, İpekyolu, Edremit Belediye Eşbaşkanları ve halk katıldı. Açılış töreninden önce 2 Nisan Caddesine doğru yürüyüşe geçen kitleye polis engel olmak istedi. Yaşanan gerginliğin ardından polis engelini aşan kadınlar 'Jın Jîyan Azadi' sloganları atarak seçim bürosuna ulaştı.

 

Seçim bürosunun açılış töreninde konuşan HDP Van Milletvekili adayı Tuğba Hezer, "7 Haziran seçimlerinden zaferle ayrılmak Kobanê'de bize zafer elde eden kadın yoldaşlarımıza borcumuzdur. HDP'yi 7 Haziran'da zafere götürecek güç kadınlardır. Kobanê'de kadınların başardığı zafer gibi bizde burada bu kadın bürosunu açıyorsak onların sayesindedir. Mahabat'ta İran rejim güçlerinin tecevüz girişimlerine boyun eğmeyip, binanın dördüncü katından kendini atarak yaşamını yitiren Ferinaz Xosrowani'nin direnişi Beritan ruhudur" dedi.

 

Açılış töreni kurdelenin kesilmesi ve halayların çekilmesi ile son buldu.

 

ADAYLAR STK’LARI ZİYARET ETTİ

HDP Van Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında  Kömürcüler Sitesini Esnafı, VASİAD ve Vangölü Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.

 

Ziyaretlere HDP Van İl Eşbaşkanı Derya Havya, HDP Van Milletvekili adayları, Remzi Özgökçe, Tuba Hezer, Adem Özcaner, Zozan Yeliz Yıldırım, Selami Özyaşar ve Yurdusev Özsekmenler katıldı. VASİAD ziyaretinde konuşan HDP Van Milletvekili adayı Selami Özyaşar "HDP’nin en önemli projesi bu ülkeye barış getirmektir. Sanayicilerimizin ciddi sıkıntıları var ve sınır ticaretine de AKP tarafında ambargo uygulamaktadır." diye konuştu.

 

HDP Van Milletvekili Adem Özcaner ise, "Dini kaldıracağımız gibi söylemleri ağzında dolandıranlar yalan söylüyorlar. HDP olarak dini kullanarak diktatör olmaya çalışanların elinden dini kurtarmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

 

Ardından Van Gölü Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden HDP'li adaylar burada Cemiyet Başkanı Fatih Sevinç ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Milletvekili adayları burada yaptıkları konuşmalarda basın özgürlüğünün önemine vurgu yaptı.

 

BAŞKALE

Aralarında HDP İlçe Eş Başkanları Daştan Şimşek ve Gülistan Orhan, Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, HDP ve DBP’li yöneticileri, Kurdi-Der, Meya-Der, Başkale Belediyesi Eğitim Destek Evi Öğretmenleri, Belediye Meclis Üyeleri, KJA aktivistleri ile çok sayıda kişi seçim çalışmaları kapsamında gittikleri Serelbak bölgesinde bulunan mahallelerde halkın yoğun ilgisiyle karşılandı.

 

HDP heyeti ilk olarak Dêr (Albayrak) Mahallesi'nde seçmenlerle bir araya gelindi. HDP İlçe Eş Başkanı Daştan Şimşek yaptığı konuşmada “Sizin de bildiğiniz gibi önümüzde 7 Haziran da çok önemli ve tarihi bir seçim var. Albayrak halkının %100 rengiyle, sesiyle kendisini partisine katması gerekiyor. Partinizi ve mücadelenizi sahiplenmenizden dolayı çok teşekkür ediyoruz.  Bu seçimde bütün Başkale halkı bir olup %98’leri de aşacağız” dedi.

 

Seçim konvoyu buradan Nubîrîn (Konuksayar) Qereçya (Kocaköy), Taxık (Yavuzlar), Kanîspî (Eşmepınar) mahallelerine geçti.

 

Soredêr (Yanal) Mahallesinde halka hitap Başkale Belediye Eş Başkanı İhsan Güler, “ Çok iyi biliyoruz ki yüz yıllık, ezilmiş, hor görülmüş, yok sayılmış kaderimiz inşallah Sayın Abdullah Öcalan’ın ve şehitlerin sayesinde değişecektir. Bu seçim bize örnek olacaktır. Çok değil yakın bir zaman önce Erdoğan ‘Kobanê Düştü Düşecek’ diyordu. Gözlerini Kobanê’ye dönmüş, çetelerin eliyle düşürmeye çalışıyordu. Kobanê şahsiyetinde bütün Kürtleri mağdur ve esir etmek istiyordu. Ama sizin sahiplenmeniz ve  Kürt gençlerinin mücadelesi sonucunda Kobanê özgürleştirildi ve inşallah Kürdistan’ın dört parçası da bu sene özgür olacak” dedi.

 

Güler’den sonra söz alan HDP Başkale İlçe Eş Başkanı Gülistan Orhan ise, “Sizde iyi biliyorsunuz ki, AKP’nin bize karşı oyunları ve provokasyonları devam ediyor. Birkaç gün önce de suçsuz bir şekilde 5 arkadaşımız tutuklandı. Biz sadece bunu söylüyoruz. AKP Başkale’den oy alamayacağını anladı. Oyüzden 5 arkadaşımızı ve ilçe başkanımızı tutukladılar. Biz de Başkale halkı olarak % 98 ile  AKP’ye büyük bir tokat yapıştıracağız” dedi.

 

GÜRPINAR

HDP Van milletvekilleri adayları Tuğba Hezer ve Yurdusev Özsökmenler'in katılımıyla Gürpınar ilçesinde kadın seçim irtibat bürosunun açılışı yapıldı. Adaylara, HDP Van Eşbaşkanı Derya Havva, Edremit, Gürpınar ve Başkale belediye eşbaşkanları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, HDP ve DBP ilçe yöneticileri ve KJA aktivistleride eşlik etti. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte açılış öncesi konuşan Hezer, kadınların toplumun yarısını oluşturmasına rağmen toplumda yeterince görülmediğini kaydetti. Kadının kendi rengiyle Meclis'e gideceğini ve kadını temsil edeceğini söyleyen Hezer, Meclis'e gitmeleri durumunda Kadın Bakanlığı kuracaklarını söyledi. 


Zılgıtlar eşliğinde büronun açılışını yapan adaylar, daha sonra kadınlar ile birlikte müzik eşliğinde halay çekti. 

Açılışın ardından Hezer ve beraberindekiler, ilçenin Kirêl (Yolaşan) Mahallesi'nde yurttaşlar ile bir araya geldi. Mahalleliler tarafından sıcak karşılanan Hezer, burada yurttaşlara kısa bir konuşma yaptı. Hezer, "Mecliste bulunan kadın milletvekilleri zenginlerden oluşuyor. AKP'li vekiller, yoksul halkın halinden anlamazlar" dedi. 

Mahalleli çocuklar ise HDP'li heyetini "Bijî HDP" sloganıyla mahalleden uğurladı. 

'Barajı yıkacağız'

HDP Van Milletvekili Adayı Yurdusev Özsökmenler'in katılımıyla Tuşba ilçesi Abdurahmangazi Mahallesi'nde seçim irtibat bürosu açıldı. Yüzü aşkın yurttaşın katıldığı açılışta kısa bir konuşma yapan Özsökmenler, "AKP'nin her türlü provokasyonuna rağmen biz'ler bu barajı yıkıp, meclise anne, çocuk, işçi, emekçi olarak gideceğiz" dedi. Konuşmanın ardından büronun açılışı gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim