HDP Van’da seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleri ve halk toplantılarıyla sürdürüyor. Gittikleri her yerde halkın yoğun ilgisiyle karşılanan adaylar,  HDP’nin ‘Yeni Yaşam’ projesini anlatarak halktan destek istiyor.

 

HDP Van’da seçim çalışmalarını akşam saatlerinde düzenlediği halk toplantılarıyla sürdürüyor. HDP tarafından Tuşba ilçesine bağlı Altıntepe ve Düzyol mahallelerinde halk toplantıları düzenlendi.  Altıntepe Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına HDP Milletvekili Adayı Selami Özyaşar, HDP-DBP İl Yöneticileri ve halk katıldı.  Burada konuşan HDP Van Milletvekili adayı Selami Özyaşar, halkın zaferinin yakın olduğunu belirterek, “Tabanımızın bulunduğu mahallelerden oy istemiyoruz. Artık her mahalleli bize daha önce oy vermemiş veya kararsız hatta zıt görüşlü insanlarımızı ikna etmelidir. Herkesi bu seçimde HDP çatısı altında buluşmaya çağırıyoruz.  Bu seçimlerde seferberlik ruhu ile sandığa gitmeliyiz. 7 Haziran’da bu ruhla halkın zaferini ilan edeceğiz.” Dedi.

 

EDREMİT

Edremit’te de HDP’nin seçim çalışmaları tüm yoğunluğuyla sürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında fabrika, semt pazarları, işyeri ve ev ziyaretlerinin yanı sıra özgün kadın toplantıları da düzenleniyor. Düzenlenen halk toplantılarına HDP Van milletvekili adayları Tuba Hezer ve Remzi Özgökçe’nin yanı sıra HDP İl Eşbaşkanı M.Veysi Dilekçi, HDP’ye destek olmak amacıyla çalışmalara katılan YNK Yöneticisi Nızar Bani, Edremit Belediyesi Eş Başkanı Abdulkerim Sayan, HDP, DBP ve KJA aktivistleri ve halk katıldı. Adaylar, düzenlenen toplantının ardından Edremit Çimento fabrika idaresi, çalışan memurlar ve işçilerle bir araya geldi.

 

HDP’li milletvekili adayları Tuğba Hezer ve Remzi Özgökçe yemek lokalinde işçilerle bir araya geldi. İşçilerin yoğun ilgisiyle karşılanan adaylar, işçilerle yemek sırasına girip yemek aldı. Yemekten sonra konuşan Tuğba Hezer, Türkiye’de işçi ve emekçi haklarına dönük geçmişten bu güne büyük hukuksuzlukların geliştirildiğini belirterek, HDP olarak öncelikle iş hayatından, işverenden önce işçinin hakkını hukukunu savunabilecek bir siyasi görüşe sahip olduklarını söyledi. Remzi Özgökçe ise, yaşamın tüm alanlarında olduğu gibi Türkiye’de kapitalist sermayenin her zaman işçilere sömürü temelinde yaklaştığını söyledi. Ülkede yanlış gidişata “dur” demek için HDP’nin tüm kesimlerin tüm halkların umudu olduğunu belirten Özgökçe, işçilerden HDP’ye destek vermelerini istedi.

 

Çalışmalarını sürdüren HDP heyeti Süphan Mahallesi’ndeki semt pazarını ziyaret etti. Alışveriş yapan yurttaşlar ve esnaf tarafından yoğun ilgiyle karşılanan HDP adayları ve beraberindekiler, halkın ve esnafın sorunlarını dinledi. Semt pazarı ziyareti sonrası HDP milletvekili adayı Tuğba Hezer ve Edremit Belediye Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin mahallelerde düzenlenen özgün kadın toplantılarına katıldı. HDP’li adaylar ve beraberindekiler son olarak Eminpaşa Mahallesi’ndeki büro açılışına katıldı. Yüzlerce kişinin katıldığı büro açılışında konuşan HDP İl Eş Başkanı Veysi Dilekçi, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye halkları açısından bir milat olduğunu belirtti. AKP’nin savaş çığırtkanlığı yaptığı bir süreçte barışın ancak HDP’nin gayrı hukuki yüzde 10 barajını aşarak Meclis’e girmesiyle gerçekleşebileceğini belirtti.

 

Konuşmanın ardından büro açılışı gerçekleştirildi.

 

HDP Van Milletvekili adayları Yurdusev Özsökmenler ve Remzi Özgökçe seçim çalışmalarını mahalle toplantıları ve ev ziyaretleriyle sürdürdü. Seçim çalışmalarını Tuşba İlçesi’nde sürdüren HDP Van Milletvekili adayları Yurdusev Özsökmenler ve Remzi Özgökçe’ye HDP ve DBP il, ilçe yöneticileri de eşlik etti. İlk olarak Bardakçı Mahallesi’ne giden HDP’li adaylar burada tek tek evlere giderek halkla bir araya geldi. Mahalledeki tüm evleri dolaşan adaylar, yaklaşık 4 saat süren ziyaretin ardından adaylar Abdurrahman Gazi, Altıntepe, Kalecik TOKİ ve İstasyon mahallelerinde düzenlenen halk toplantılarına katılarak seçimlerde HDP’ye verilmesini istedi.

 

ERCİŞ

HDP Erciş'te çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Dün gerçekleştirilen yoğun katılımlı mitingten sonra bugün devam eden seçim çalışmalarına   HDP Van milletvekili adayı Adem Özcaner,Erciş Belediye eş başkanı Diba Keskin, ve HDP Erciş İlçe eş başkanları Selçuk Aladağ ve  Sevval Çadırcı eşlik etti.

 

Sabah saatlerinde ilçede bulunan Sanayi sitesi esnafını ziyaret eden HDP'liler, HDPnin özünde bir emek hareketi olduğunu belirterek esnaftan 7 Haziran seçimleri için destek istedi. Ziyaretlerden memnun kalan site esnafı ise ziyaretlerden dolayı HDP'li heyete teşekkür ederek desteklerini bildirdi. Zilan Caddesi'ne geçen HDP'liler burada cadde esnafını ziyaret etti. Daha sonra yeni açılmakta olan Yeşil Erciş Tandırda Büryan Lokantası'nın açılış törenini gerçekleştiren HDP'lilerin adına konuşan HDP Van milletvekili adayı Adem Özcaner, iş yeri için bereketli ve helal kazançlar diledi. Seçim mesaisine, Topraklı ve Yukarı Işıklı mahallelerinde düzenlenmesi planlanan halk toplantıları ile devam edecek olan HDP'lilerin esnaf ziyaretleri devam ediyor.

 

İPEKYOLU

HDP Van Milletvekili adayları Lezgin Botan ve Tuğba Hezer seçim çalışmalarını esnaf ziyaretleriyle sürdürdü. Seçim çalışmalarını sürdüren adaylardan Lezgin Botan, Van Yer Altı çarşısı esnafını ziyaret ederken, Tuğba Hezer ise Maraş Caddesi esnafını dolaşarak sorunlarını dinledi ve seçimlerde HDP’ye destek istedi. Botan ve Hezer’in ziyaretleri esnasında halkta adaylara yoğun ilgi gösterdi. 

Editör: TE Bilisim