Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Manisa birinci sıradan aday gösterdiği isim, Van Milletvekili Lezgin Botan’dı.

 

Parti Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurarak Botan yerine, eski milletvekili ve Ağrı’nın OHAL sürecinde kayyım atanan eski Belediye Başkanı Sırrı Sakık’ı aday gösterdi.

 

 Sakık adaylığıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada Sakık şunları kaydetti: “Bu süreçte hiç bir yerden adaylık başvurusunda bulunmadım. Ancak sürecin vahameti nedeniyle üzerimize düşen her türlü görevi, ülkenin her yerinde yerine getirmeye hazır olduğumu ifade etmiştim. Geçmişten bu güne genellikle iktidar kalelerinin çok güçlü olduğu yerlerde siyaset yaptım ve halkımızla beraber bu kalelerin yerine demokrasi kaleleri inşa ettik.

 

ADAYLIĞI KABUL ETTİM:

 

Gelinen noktada hâlâ Türkiye’nin birçok ilinde mobilize edemediğimiz, ihmal ettiğimiz çok önemli bir seçmen potansiyelimiz var. Bu illerden biri de Manisa. Manisa halkının ve partimizin talebi doğrultusunda adaylığı kabul ettim. Bu seçimde asıl sürprizler daha önce hiç vekil çıkaramadığımız Ege ve Akdeniz illerinden olacaktır. Ben ve arkadaşlarım halkımızla beraber demokrasi kalelerine birer kale daha eklemek için Manisa’ya doğru yola çıkıyoruz. Demokrasi ve barış haritamız için yeni yollar yeni şehirler bulmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim