HDP, İstanbul'da Bakırköy'de Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve İstanbul’dan seçilen milletvekillerinin katılımıyla bir kutlama etkinliği düzenledi.

 

Demirtaş burada yaptığı konuşmada, “Koalisyonlardan Türkiye’nin korkmaması lazım. Devlet de böyle yönetilebilir. Adaylarımıza bakın nasıl bir koalisyon olduğumuzu görürsünüz. Rengarenk. Ortak paydamız var, her birimiz demokrasiden yanayız. Türkiye hükümetsiz kalmaz. İlla devleti yönetecek birileri çıkar. Çıkmazsa biz hazırız. HDP hazır” dedi.

 

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nu eleştiren Demirtaş, Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde kendilerine, “Barajı biz koymadık ki biz kaldıralım” dediğini belirterek, “Ortada üst akıl falan yok. Hatırlarsan sen bize, ‘Baraj korkunuz yoksa parti olarak gir’ demiştin. O aklı sen bize vermiştin. Meğerse kendisindeki son akılmış onu da bize vermiş. Barajı aşacağımızı düşünmüyorlardı. Bedava 80 vekilin hayalini kuruyorlardı” diye konuştu.

 

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Allah’ın yüce kitabı Kuran’ı Kerim yalan söyleyeni çarpıyormuş işte. Tutmuyormuş yalanlar. Biz Türkiye’de istikrarsızlık yaratmak için barajı aşmaya çalışmadık. Güvensizlik ortamına karşı hamle yaptık.

 

Özellikler dün AKP Genel başkanının balkon konuşmasını dinlediler. Samimiyetle söylüyorum. Ben sandım ki Ahmet hocaya yanlış seçim sonuçları vermişler. Hocam biz yüzde 50 oy aldık git balkona konuş demiş.

 

Suçlarınız, günahlarınız neyse adil şekilde yargılanacaksınız diyoruz neden panik yapıyorsunuz. Bütün iktidarlar gelip geçicidir, bunların hepsi gelip bitiyor.”

Editör: TE Bilisim