ŞEHRİVAN HABER: HDP Van İl Yönetimi, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve 3 merkez ilçede kazanan adayların mazbatasının verilmesi için Van İl Seçim Kurulu'na dilekçe verdi.

Van Adalet Sarayı'na gelen HDP İl Yönetimi ve Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları, dilekçesini Van İl Seçim Kurulu'na sundu. Mazbataların verilmemesi üzerine Van İl Seçim Kurulu'na dilekçe sunan HDP İl Yönetimi ve Eş Başkanlar, Van Adalet Saray’ı önünde açıklama yaptı.

ÖZGÖKÇE: HERKES SONUCA SAYGI DUYULMALIDIR

Resmi olmayan sonuçlarla HDP Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Bedia Özgökçe Ertan, başvuru sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Özgökçe, mazbataların verilmemesinin toplumda bir gerilime neden olduğunu söyledi. Özgökçe, seçimlerin üzerinden 9 gün geçmesine rağmen hala mazbatalarını alamadıklarını ifade etti. 31 Mart yerel seçimlerinde halkın tercihini HDP’den yana kullandığını ifade eden Özgökçe, “YSK derhal sonuçları ilan etmeli ve mazbatalar vermelidir. Mazbatalarımızın verilmesi farklı gerekçelerle uzatılıyor. Bunun oyalama süreci olduğunu düşünüyoruz. Biz de İl Seçim Kurulu ile görüşme yaparak mazbatalarımızın neden verilmediğini sorduk. Halk kararını vermiştir. Herkes bu sonuca saygı duymalıdır” dedi. 

ÖZGÖKÇE: BİR AN ÖNCE MAZBATALARIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

Özgökçe, kentteki halkın tercihi yaparak, kendilerini seçtiklerini belirtirken, hakkaniyet gereği de bu sürecin çok fazla uzatılmaması gerektiği kanaatinde olduklarının belirtti. Özgökçe son olarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Toplumsal anlamda bir beklenti ve gerilim oluşuyor. Bu bizden kaynaklanmıyor. Gerilim, mazbataların verilmemesi, geciktirilmesi gibi sebeplerle oluşuyor. Şuan tüm Türkiye’de mazbataların verilmemesi temel gündem olmuş. Bu durum vatandaşların seçme ve seçilme hakkına yönelik anti demokratik bir uygulamadır. Bir an önce mazbataların düzenlenerek arkadaşlarımıza verilmesini istiyoruz." diye ifade etti.

Editör: TE Bilisim