Haziran ayında yapılacak genel seçimlere siyasi parti olarak girme kararı alan Halkların Demokrasi Partisi de diğer partiler gibi oy oranının ölçüldüğü anketler yaptırıyor. Son anketin sonuçlarını paylaşan isim HDP’nin İmralı heyeti üyelerinden Grup Başkanvekili İdris Baluken oldu. Baluken, partisinin oy oranının yüzde 10.5 olarak hesaplandığını söyledi. İdris Baluken, mesajında önemli bir vurgu yaptı:

“Çok merak edenlere söyleyelim: Kobani ve SYRIZA zaferlerinden önce yapılmış güvenilir anketlerde HDP yüzde 10.5’i geçmiştir. Gerisini siz düşünün.”

AKP’nin de CHP’nin de seçim stratejilerini HDP ile mücadele üzerine kurduğunu söyleyen İdris Baluken, HDP’yi baraj sorunu üzerinden tartıştırmanın maksatlı olduğunu, tartışılması gereken esas konunun seçim barajı olduğunu belirtti.

“1 günde çözülür”

“HDP barajı aşamazsa” diye başlayan tüm değerlendirmelerin, barajı kanıksama anlamına geldiğine de vurgu yapan Baluken, istenirse baraj sorunun bir günde çözülebileceğini belirtti:

“Seçim barajı ayıbı hala bir günde, tek bir Anayasa değişikliği maddesi ile değiştirilebilir. HDP’ye akıl vermek isteyenlere duyurulur…”

Kaynak: Al Jazeera

Editör: TE Bilisim