Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 7 Haziran’da yapılacak seçim hazırlıkları sürdürüyor. Şana kadar 30’un üzerinde aday adayı HDP Van Milletvekilliği için başvuru yaptı. Aday adaylığı başvurularına bir yenisi daha eklendi. Öğle saatlerinde HDP İl Binasına gelen Nur Mehmet Güler, başvuru dosyasını seçim komisyonu başkanlığına verdi. Başvuru öncesi açıklama yapan Güler, mücadeleci bir siyasete inandığını söyleyerek, “Ben politikacılıktan ziyade mücadele siyaseti için aday oluyorum.” Dedi.

 

HDP Van Milletvekilliği için başvurular sürüyor. Şuana kadar yaklaşık 30 kişinin başvurduğu HDP’ye bir başvuru da Nur Mehmet Güler’den geldi. Güler, HDP İl Başkanlığına giderek, resmi başvurusunu yaptı. Seçim Komisyonuna başvuru dosyasını veren Güler, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

 

Başvuru öncesi açıklama yapan Güler, “Benim inandığım partinin her bir vekilinin, sizin her bir temsilinizin bu hareketin bir molekülü gibi tüm özelliklerini taşıyan, onu her yönüyle temsil eden her zeminde, her platformda, her şarta, her koşulda ondan geri adım atmayan aktif bir aktör olmasıdır. Mücadeleci bir siyasete inanıyorum. Ben politikacılıktan ziyade mücadele siyaseti için aday oluyorum. Bugün devlet aklıyla karşı karşıyayız. Kadın katleden, çocuk öldüren, doğayı katleden, hırsızlık yapan, halen fırsat buldukça inkârı sürdüren bir devlet aklıyla karşı karşıyayız. Biri birinden çok farklı değil. Açık ve net söylemek lazım. Aynı akla hizmet eden DAİŞ’i de, Türkiye’deki devlet iktidarı da sonuç itibariyle bu halkların geleceğini karartmak istiyor.” Dedi.

 

GÜLER: SAVAŞMAK ZORUNDAYIZ

“Halklar olarak, farklı kültürler olarak inançlar olarak buranın sahibi biziz.” Diyen Güler, “Bu toprakların sahipleri biziz” Bu toprakların sahipleri biziz. Halklar olarak, farklı kültürler olarak inançlar olarak buranın sahibi biziz. Bizden çalınan kendimizi yönetme hakkını istiyoruz. Biz kendi yönetme hakkımız gasp edildiği için onların zemininde de savaşmak zorundayız, mücadele etmek zorundayız bunu sürdürüyoruz. 2002 yılında 3 Kasım’da iktidar olan AKP bir yıl öncesinde yoktu. Hatta 2002’nin başında da yoktu. Kendi liderlerine, kendilerini siyasete getirenlere ihanet etmiş mahcup birkaç adam vardı. Peki, kim bunları iktidar yaptı egemenler bunları iktidar yapıyorsa buranın gerçek sahiplerinin, halkların iktidar olmaya cesaret etmesi gerekir. Bu inançla, kararlılıkla bir başvuru yaptım. Halkın temsilini değil halkla birlikte yapılacak bir temsili benimsiyorum. Halkın adına halka rağmen bir temsili değil halkla birlikte kendi temsili istiyorum.” Şeklinde konuştu.

 

NUR MEHMET GÜLER KİMDİR:

1971 yılında Van’da doğdu. Lise öğrenimini Van’da tamamlayarak, Ankara Üniversitesi DTCF tarih bölümünde öğrenimine devam etti. 1992 yılında PKK üyeliğinden tutuklandı. 9 yıl cezaevinde kalan Güler, 2001 yılında tahliye oldu. HADEP’ten Merkez yöneticiliği, Demokratik Toplum Hareketinde kurum komisyon üyeliğinde bulundu. Bölge uluslararası yayıncılıktan çıkmış 4 kitabı bulunuyor. Kitapları çıkarması sonrası alınan karar ile yasaklandı. 2012 yılında KCK yöneticiliği davasından 2014 yılında beraat eden Güler, evli ve 2 çocuk babasıdır.    


ŞEHRİVAN HABER-ORHAN AŞAN 

Editör: TE Bilisim