Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Hür Dava Partisi Genel Sekreteri Mehmet Yavuz, konuşmasında hayır hizmetlerine girdiklerini ve Allah’tan hayırlısını istediklerini ifade etti. Yavuz, “Gittiğimiz yerlerde bize soruyorlar. Diyorlar ki ‘Siz İslami kimlik ve şahsiyetlerinizle tanınıyorsunuz bizler sizleri böyle biliyoruz. Neden siyasete giriyorsunuz? diyorlar. Aslında haklı bir sorudur. Çünkü 80-90 yıldır bu memlekette siyaset yapanlara baktığımızda siyaseti bir güç mücadelesine dönüştürmüşler. Bir çıkar ve menfaat mücadelesine dönüştürmüşler. Siyaseti yapan güçler bellidir. Ya bir ağadır, ya bir aşiret reisidir, ya bir örgüttür. Bu mücadelenin temelinde çıkar var menfaat var. İşte şimdi değerli kardeşlerim bize de ‘Caminize gidin, namazınızı kılın, hayır hasenat işlerinde bulunan ama bu siyaset pis bir şeydir girmeyin kirlenirsiniz’ diyorlar. Biz de diyoruz ki Resulullah (as) nasıl ve ne şekilde hareket ettiyse korkmayın. Biz de aynı şekilde hareket edeceğiz.” dedi.

Televizyonlarda ve gazetelerde HÜDA PAR’a yapılan saldırılara şahit olduklarını hatırlatan Yavuz, “En son Van’da kadınlarımıza yönelik çirkin bir saldırı gerçekleşti. Peki, bütün bu saldırılar karşısında Hür Dava Partisi A partisinin falan yerine bir çakıl taşı attı. Bomba attı. molotof attı. Saldırdı… Şeklinde bir şey duydunuz mu? Hayır. Allah’ın izniyle duymayacaksınız. Bela ve musibetler karşısında sabredeceğiz. Milletimize ve bu aziz halkımıza yeni bedeller ödetmeyeceğiz Allah’ın izniyle. Ödetmek isteyenlere de prim vermeyeceğiz. İnşallah” şeklinde konuştu.

Van’da Pazar günü kadınlara yapılan çirkin saldırıya da değinen Yavuz şunları söyledi: “Yapılan mitingin ardından kardeşlerimiz sessiz bir şekilde dağılırken bayanlarımıza, tesettürlü bacılarımıza çirkin bir saldırı gerçekleşti. Kadına el kaldırmanın ayıplandığı toplumumuzda, hani bizim yöremizin Kürtçesiyle derler ki “Heyfate ku tı méri” (yazık ki erkeksin) derler ya. Sen nasıl bir kadına el kaldırırsın. İşte böyle çirkin bir olay gerçekleşti. Bu olayı azmettiren o saldırgan güruhun ve zihniyetin bir yüz karası olarak. Tarihteki yerini almıştır. Bu olay unutulmayacaktır. Irz bırakmadılar. Gelenek bırakmadılar. Adet bırakmadılar. Her şeyin altına dinamit koyuyorlar. Bu Müslüman halkın değer verdiği ne kadar yaşam tarzı, ne kadar faaliyet ve icraat varsa hepsini ortadan kaldırmanın çabası ve gayreti içerisine girmişler. Biz bunu şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz”

Kadının Müslüman Kürt halkının kırmızıçizgisi olduğuna vurgu yapan Yavuz, “Çünkü bizim kadınlarımız Annelerimiz, bacılarımız, eşlerimiz, kızlarımızdır ve namusumuzdur. Kolay kolay isim vermiyorum. BDP kadın sözcüleri her fırsatta ve her platformda ne diyorlar biliyor musunuz? “Em Jının em ne namusa kesine” diyorlar bu ne demektir. Bu bin yıldan beridir. Kürt töresinin Kürt adetlerinin İnançtan ve imandan gelen bu anlayışı ortadan kaldırmak ve yok etmektir. Biz Hür Dava Partisi olarak bu haysiyetsizliği ve hamiyetsizliği ret ediyoruz. Kabul etmiyoruz. Lütfen bu haysiyetsizliği bu gayretsizliği siz de kesinlikle kabul etmeyin. Ve bunu sizler de ret edin lütfen kadınlarımız bizim annelerimiz bacılarımız kızlarımız ve namusumuzdur.” diye konuştu.

Daha sonra konuşan HÜDA PAR Çaldıran Belediye başkan adayı M. Selim Çınarçı ise Dava partisi olduklarını ve parti davası gütmediklerini ifade ederek “Amacımız halkımızın hem dünya hem de ahretini imar etmektir. Vaadimiz ise inanç, kimlik ve hizmettir. Bizler hiç kimseye şahsi bir vaatte bulunmuyoruz. Çaldıran ilçemizin hizmette inançlı kadrolarla tanışma vaktidir. ‘Dürüst Siyaset Gerçek Adalet’ sloganımızın ardından ‘Dürüst Belediyecilik Gerçek Hizmet’ şiarı ile layık olduğunuz en güzel hizmeti sunmak için yola çıktık. 30 Mart günü sizler sadece belediye başkanı ve meclis üyelerini seçmeyeceksiniz bilakis çocuklarımızın istikbalini ve memleketimizin geleceğini belirleyeceksiniz.” diye konuştu.

Açılıştan önce partililerin Tekbirler ve salavatlar çektiği program, yapılan ikramların ardından sona erdi. 

Editör: TE Bilisim