BİDAV: 31 MART SABAHI ZAFER HALAYI ÇEKECEĞİZ

Cevdet Paşa Mahallesi’nde bulunan taziye evinde gerçekleşen toplantı da konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Aygül Bidav, Van’ın Bekir Kaya yönetimi ile bir çığır açtığını, Van’a 90 yıllık cumhuriyet tarihinde ilk defa BDP yönetimi ile hizmetin geldiğini söyledi. Mevcut hizmeti sürdürmeye geldiklerini ifade eden Bidav, “Van ilk defa bu dönem şehir olduğunu anladı. İşte bizde bu hizmeti sürdürmeye geliyoruz. Halkımızın bizlere olan desteği ile hiç kimseyi, kimliğinden, kültürü ve dilinden farklı kılmaksızın eşit hizmeti sürdürmeye geliyoruz. Bunun için hepinizin desteklerine ihtiyacımız var, bu 2 günde herkesin elini taşın altına koyup çalışmasını istiyoruz. İnşallah 31 Mart sabahı hepimiz el ele Van Kalesi eteklerinde büyük zaferin halayını çekeceğiz” dedi.

BİDAV: SİZ VAN’A İKİNCİ BİR DEPREM YAŞATTINIZ

Başbakan Erdoğan’ın Van’da yaptığı mitinge de değinen Bidav, Erdoğan’ın Bekir Kaya hakkında, ‘depremde Van’dan kaçtı’ sözlerine tepki göstererek, “Sanırım danışmanları Başbakan’a o dönemde Bekir Kaya’nın tutuklanıp zindana atıldığını söylememişler. Siz deprem de enkaza dönen bir şehrin başkanını zindanlara atarak Van halkına bir kez daha deprem yaşattınız. Bekir Kaya o dönem de halkının içindeyken, siz kalkıp onu tutuklatırken, sizler neredeydiniz? Van’a gelip soğuktan tir tir titreyen ve sizlerden çadır isteyen halka gaz sıktınız, anneleri copladınız. ‘Van’ı afet bölgesi ilan edelim de paralar Kandil’e mi gitsin’ dediniz. İşte siz bunları söylerken Van’ın çocukları moloz yığınları altında can çekişiyordu” dedi.

BİDAV: BU HALK ARTIK BARIŞ İSTİYOR

Kendilerinin toplantılarda barış ve kardeşlikten söz ederken AK Partinin halkın üzerine silahlar ile ateş açtığını dile getiren Bidav, ”Başbakan Van’da kendi dönemlerinde barış ve huzur ortamının sağlandığını söylüyordu. Çok geçmeden 10 dakika sonra keskin nişancılar bir genci göğsünden vurdu. Bu mudur, barış ve huzur ortamı? Bu şekilde mi demokratik bir şekilde seçim çalışması yapılır? Bu halkın artık kana ve gözyaşına tahammülü kalmadı. Bu halk artık barış istiyor, kardeşlik istiyor. İşte biz bunun için 30 Mart’ta bu kentin yönetime talibiz. Halkın canına, malına göz dikenlere karşı biz direniş sergileyeceğiz. 30 Mart hepimizin özgürlüğünün ilan edildiği gün olacak. Van Kalesi’ni barışın ve kardeşliğin kalesi haline getireceğiz” dedi.

KESER: BUNUN TEK CEVABI VAR O DA BİZ ÇALMADIK

Bidav’ın ardından konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Veysel Keser, Çelebibağı’nda yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti. Küçük bir belde olmasına rağmen Çelebibağı’nda 40 yılda yapılamayanı 4 yıllık kısa bir süre zarfında hayata geçirdiklerini belirten Keser, ”Biz 40 yıllık belde olan Çelebibağı’nda 4 yılda devrim olan çalışmalara imza attık. Bölgenin en büyük kültür merkezi ve yine bölge de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Biyolojik Su Arıtma Tesisi’ni hayata geçirdik. Yine beldenin tamamında su, kanalizasyon, yol ve park gibi sorunları tamamen ortadan kaldırdık. Bize bunları nasıl yaptıklarımızı soruyorlar. Bunun tek cevabı var o da biz çalmadık, hiçbir şekilde talan etmedik ve talan edilmesine izin vermedik. Onun için başardık, onun için bölge de örnek bir hizmet modelini hayata geçirdik” diye konuştu.

KESER: BAKANLIK 18. MADDEDEN VAZGEÇMELİ

Van’da yapılan çevre yoluna da değinen Keser, Türkiye’nin hiçbir yerinde çevre yolunun 18. madde ile açılmadığını, yapılan çevre yolunun kamulaştırılarak yapıldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Van’da yaptığı çevre yolunu 18. madde ile yaparak Van halkını mağdur ettiğini dile getiren Keser, ”Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Van’da yaptığı çevre yolunu 18. madde ile yapıyor. Bununla Van halkı ciddi anlamda mağdur edilecek. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için bakanlığın derhal bu kararından vazgeçmesi gerekiyor” dedi.

KESER: SÜREÇ KALICI HALE GELMELİDİR

Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm süreci ile birlikte, gençlerin ölmediğini, annelerin ise ağlamadığını ifade eden Keser, ”Ortada tek taraflı olarak başlatılan ve 1 yılını dolduran bir çözüm süreci var. Ama bu çözüm sürecine AKP halen kayıtsız kalmış durumdadır. AKP ve devlet halen çözüm sürecinin siyasal ve hukuki dayanağını sağlamadı. Buradan bir kez daha AKP ve devlete sesleniyoruz. Mevcut barış ve çözüm sürecinin kalıcı hale getirilmesi için üzerine düşeni yap. Sürecin devamının sağlanması için hukuki dayanağının önünü açın” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Fransa’dan gelen Paris Barış Hareketi Başkanı A.Jean Galas tarafından BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayı Aygül Bidav’a barış güvercini simgeli bir rozet takıldı. 

Editör: TE Bilisim