AK Parti’nun hukukçu milletvekili aday adayı Memet Yıldız, beraberindeki avukatlar ile birlikte Ak Parti’nin hukukçu il başkanı Zahir Soğanda’yı ziyaret etti.

 

7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde AK Parti Van milletvekili aday adayı olan Av. Memet Yıldız ilçe ziyaretlerini tamamladıktan sonra il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Soğanda ile bir araya gelen Yıldız’a yine hukukçu isimler olan Ferhat Akkay, Savaş Nurullah Kıyılık, Adem Yıldırım eşlik etti. Burada bir dizi değerlendirmelerde bulunan Yıldız ve beraberindeki ekip yeni anayasa üzerine bazı değerlendirmelerde bulundu.

 

“VAN SÜREÇTE ETKİN ROL ALMALI”

 

Yıldız il başkanı ile sohbetinde bu süreçte Van’ın da oluşacak olan yeni anayasa ve demokrasi sürecinde rol alması gerektiğini belirtirken: “2015 Seçimleri sadece yatırımdan, işten ibaret değil. Türkiye’nin geleneceğinin şekilleneceği yeni bir süreç çiziliyor. Bu süreçte yeni anayasa çizilirken yerelde de siyasi hak ve özgürlüklerin korunması gibi noktalar büyük bir titizlik ile yürütülecek. AK Parti’nin başlattığı bu süreçte biz de inşallah görev verilmesi halinde Van için sivil bir uzlaşı için desteklerimizi sürdürüp bunu yasalar ve demokrasi güvencesinde halka yansıtacağız. İnşallah bu yeni süreçte Van’da her alanda aktif rol alacak ve bölgenin temsiliyetini alacak iller arasında olacak. Hepimiz il başkanlığımız ve diğer arkadaşlarımızın desteği ile bunu başaracağız.” Dedi.

 

Yıldız il başkanlığı ziyareti öncesi sırasıyla tüm ilçe ziyaretlerini ve merkeze bağlı Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerini ziyaret ederek buradaki teşkilatlarla da fikir alışverişlerinde bulundu.


ŞEHRİVAN HABER – MENDUH ÇALIŞKAN

 

 

Editör: TE Bilisim