Canlı yayında gündemi değerlendiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Erken seçim konusunu bir kenara kaldıralım" dedi.

Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

İşte Kurtulmuş'un konuşmasından satır başları:

Erken seçim konusunu bir kenara kaldıralım.Referandum önemli bir meseledir. Ama ‘her şey referanduma bağlı’ diye görmemek lazım.Hangi sonuç çıkarsa çıksın başımız üzerine. Bu olgunluk içinde siyaset yapmak gerekir. Bütün ekonomiyi, her şeyi referandum üzerinden konuşmamak gerekir.

"RAHAT BİR EVET ÇIKACAKTIR"

Ben hiçbir seçim sürecinde net bir oran söylemem. Ama şunu söyleyebilirim, rahat bir evet çıkacaktır.

"KAMPANYANIN BİR PARÇASI"

Zaman zaman derecelendirme kuruluşlarının ekonomik kaygılarla değil siyasi kaygılarla da Türkiye'nin notlarıyla ilgili olumsuz davrandıkları oldu. Burada da Türkiye'nin açıkçası hem döviz üzerindeki bu baskının hem döviz üzerinde oynayan bir takım uluslararası aktörlerin hem de derecelendirme kuruluşlarının bu son kararlarının, Türkiye'nin köşeye sıkıştırılmasına dönük olarak sürdürülen kampanyanın bir parçası olduğunu düşünüyorum.

"EVET YA DA HAYIR DEDİĞİ İÇİN LİNÇ KAMPANYASI YANLIŞ"

Herkes kendi görüşünü açıklamakta özgür. Falanca 'evet' dedi diye ona karşı bir linç kampanyası veya 'hayır' dedi diye bir linç kampanyası yapmanın, doğru olmadığı kanaatindeyim. Zaten iki tane seçenek var. Ya 'evet' diyecek ya da 'hayır' diyecek.

İnsanlara, 'Siz niye görüşünüzü açıklıyorsunuz?' diyemezsiniz ki. Dolayısıyla burada herkes rahat olsun. 'Evet' diyenler de 'hayır' diyenler de karşı taraftakine saygı duysun. Özellikle sanat ve spor camiasında çok rahatlıkla linç kampanyası başlatma eğilimleri oluyor zaman zaman.

Rıdvan bunu söylediyse, kendi içinden geleni söylemiştir. Bir başkası başka bir şey söylüyorsa, yine kendi zihnindekini söylemiştir. Dolayısıyla gayet güzel, keyifli, yaratıcı bir kampanya aslında.

"ONU KAST ETMİYORUM"

Sandıktan 'evet' çıkmış olması, terörle yapılan mücadeleye verilen bir destek anlamına da gelir. Hiç kuşkusuz böyledir. 'Hayır' isteyenler buradan da tersini okuyup yine kasıtlı bir yorum yapmasınlar. 'Hayır diyenler terörle mücadele yapılmasın mı? diyorlar' diyecekler. Duyuyor gibiyim o kasıtlı sesleri. Hayır onu kast etmiyorum. Ama 'evet' oyu çıkarsa, bu terörle mücadelenin daha etkin bir şekilde sürdürülmesine de 'evet' anlamına gelir.

Editör: TE Bilisim