A&G Araştırma Başkanı Adil Gür ve Metropol'den Özer Sancar son yerel seçimlerle ilgili iki farklı rakam açıkladılar.

ADİL GÜR'E GÖRE AK PARTİ %45-50 ARALIĞINDA
Akşam gazetesine konuşan Gür operasyonların oyları etkilemediğini ve AK Parti'nin yüzde 45-50 aralığında olduğunu söyledi.

Gür, “Operasyon ve sonrasındaki süreç, AK Parti'nin oylarını sınırlı oranda etkiledi. Oy aralığı olarak baktığımızda; şu an AK Parti'nin oyları yüzde 45-50 aralığında. CHP yüzde 24-27 bandında görünüyor. MHP'nin oyları yüzde 12-14 civarında. BDP için de yüzde 8-10 oranında olduğunu söyleyebilirim” dedi.

ÖZER SANCAR'A GÖRE AK PARTİ %35
Ahmet Hakan bugünkü köşesinde Metropol araştırma şirketinden Özer Sancar'ın değerlendirmesinin yer aldığı AK Parti'nin son rakamına yer verdi.

-Kamuoyundaki Gülen Cemaati algısı, olumsuz yönde değişiyor

-Gezi olaylarında AK Parti'nin oyları yüzde 30'lara düşmüştü. Ancak Gezi'de Başbakan'ın uyguladığı strateji tuttu. Kısa sürede AK Parti nin oyları yeniden yükseldi, yüzde 50'leri yakaladı. 17 Aralık sürecinde de AK Parti'nin oyları yüzde 35/36'ya kadar düştü. Ancak bu kez Gezi'den farklı olarak Başbakan'ın uyguladığı strateji, AK Parti oylarının uzerinden yükselmesini sağlamıyor.

-Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa AK Parti'nin alacağı oy kararsızlar dağıtılmadan yüzde 36.. Kararsızlar dağıtılınca yüzde 42

Editör: TE Bilisim