Geçtiğimiz günlerde Hilal TV Genel Müdürlüğü’nden istifa eden Adnan İnanç dün AK Parti Van Milletvekilliği için aday adaylık başvurusunu yaptı. AK Parti İl Başkanlığında başvurusunu yapan İnanç ardından AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ile birlikte bir açıklama yaptı.

 

Toplantıda ilk olarak konuşan İl Başkanı Zahir Soğanda, Adnan İnanç’a aday adaylığının hayırlı olmasını söyledi. AK Parti’nin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalar hakkında da kısa bilgiler veren Soğanda 7 Haziran seçimlerinin 12 Eylül anayasasının değişmesi için önem arz ettiğini söyledi. Ardından söz alan Adnan İnanç ise AK Parti’nin sıradan politik bir algıya sahip olmadığını söyledi. İnanç ayrıca neden AK Parti’den aday adayı olduğunu da açıklayarak adaylık sürecinde dualara ihtiyacının olduğunu belirtti. İnanç’ın Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili yaptığını açıklamalarda ise salon duygulu anlar yaşadı.

 

İNANÇ: AK PARTİ SIRADAN POLİTİK BİR ALGI DEĞİL

Başvuru sonrasında açıklamalarda bulunan İnanç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulundu. İnanç’ın bu açıklaması sonrası toplantı salonunda duygusal anlar yaşandı. İnanç açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Başkanımızın AK Parti’nin sessiz devriminden bahsetti. Buda çok yerinde bir değim gerçekten sessiz bir devrim yaşanıyor. Eğer bugün 12 yaşındaki bir kız çocuğu zamanın Başbakanı şimdi ki Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın sağlığını merak ediyorsa, eğer Yemenli yaşlı bir amca elini açıp Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a dua ediyorsa. Eğer bugün Tanzanya cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan nerede kaldınız, hasretle yolunu bekliyoruz diyerek gözyaşları içerisinde cumhurbaşkanını bağrına basıyorsa. Eğer ki bir ülkenin başbakanı öleceği zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ellerini avucunun içine alıp ben öldükten sonra benim milletimi öksüz bırakma diyerek gözyaşları içerisinde ruhunu Allah’sa teslim ediyorsa. Eğer ki Kudüs imamı pankart açıp Tayyip Erdoğan sadece bizim değil insanlığın umudu oldu diyorsa ve oradan selam gönderiyorsa. Eğer ki Somali’deki insanlar elini açıp Türkiye bizim ümidimiz ve umut kaynağımız diyorsa bugün AK Parti’yi sıradan politik bir hareket olarak algılamak mümkün değildir. Başkanımın az önce belirttiği gibi yerinde bir devrim yaşanıyor ve sadece bir politik hareket değil, bir dava partisidir.”

 

“KIZ ÇOCUKLARI BAŞÖRTÜDEN DOLAYI OKULA GİDEMİYORDU”

AK Parti iktidarı öncesinden de bahseden ve özellikle başörtüsünde yapılan değişiklikler hakkında açıklamalarda bulunan İnanç, “Kızlarımız eskiden başörtülü oldukları için okula gidemiyorlardı.” Dedi. İnanç, “Böyle bir dava partisine sahip olmak, böyle bir önderin ve liderin arkasından gitmek, sonrasında bayrağı göklere dikmek ve mazlumların dualarının muhatabı olmak, insanların el açıp yalvardığında ona konuk olmak bizim için büyük bir kazanç ve kazanım değil midir? Ama bu coğrafyada öyle bir dönem yaşandı ki, kız çocukları başörtülerinden dolayı okullarına gidemiyordu. Tıp fakültesi son sınıfta okuyan kızlar okula gidemiyorlardı. Kızın küçük kardeşi soruyordu o zamanlar ablasına neden okula gitmiyorsun? Kızımız cevap veremiyordu. Bütün arkadaşları okula gittiklerinde o başörtülü olduğu için okula alınmıyordu. Küçük kardeş bu sefer babasına soruyordu aynı soruyu. Babası ise ablan başörtülü olduğu için okula alınmıyor diyordu. Sonrasında küçük kardeş şunu soruyordu bizim üniversitelerimizi Fransızlar mı ele geçirdiler. Bu yüzden mi ablam başörtüsünde dolayı okula alınmıyor. İşte tüm bunlardan sonra biri o çarka ve düzene dur dedi. Bugüne kadar böyle geldi ama bugünden sonra böyle gitmeyecek dedi. Sonra da bunun adına Tayyip Erdoğan denildi. Bu liderlikte ve önderlikte buna bir son verildi.” Dedi.

 

İNANÇ: BÖYLE BİR LİDER İÇİN HAMD OLSUN

Cumhurbaşkanının nasıl bir lider olduğu hakkında da açıklamalarda bulunan İnanç, “Böyle bir lider için hamd olsun” sözlerine yer verdi. İnanç şöyle devam etti: “Biz uğurda kefeni koltuğunda hareket eden, canını dişine takmış korkusuz bir insandır. Eğer ki o korkusuz olmaz, bu kadar büyük bir mücadeleyi taçlandırırsa Allah’ta ona yardım ederdi. Ve yardım etti. O kadar vicdanlı biriydi ki, gerek başbakan gerekse de cumhurbaşkanlığında benim gençlerimin kanı yere akmayacak dedi. Benim siyasi hayatıma, canıma mal olsa bile ben bundan vazgeçmeyeceğim ve bu kanı durdurmak için bütün imkanlarımı seferber edeceğim dedi. Bunun için her şeyi seferber etti ve çözüm sürecini başlattı. Bu uğurda da siyasi hayatını büyük riske etti. Ama bu süreçten sonrada ben birkaç gencin daha hayatının kurmasını sağladıysam benim canım feda olsun diyordu. Bize böyle bir liderin ve önderin bahşedildiği için Allah’a hamd olsun. Sıradan bir politik harekatı bir dava partisine dönüştürdüğü için Allah’a hamt olsun. Yürükten ona teşekkür ve minnet duygularımız ona hediye ve armağan olsun. Kürt annesi diyordu bu çözüm süreci olacaksa benim Tayyip oğlum sayesinde olacak diyordu ve öyle oldu.”

 

“BİZE TAŞ ATANLARA GÜLLE KARŞILIK VERECEĞİZ”

Neden aday olduğu hakkında da bilgiler veren İnanç ayrıca kendilerine taş atanlara gülle karşılık vereceklerini söyledi. İnanç, “Bu hizmeti eğer ki bir dava olarak görüyorsak sahip çıkmak ve bu hizmetleri taçlandırmamız gerekiyor. Bunun için kapı kapı dolaşarak insanları bilinçlendirmemiz ve hizmet aşkını onlara aşılamamız gerekiyor. Biz kovulsak, itilsek, dövülsek, taşlansak bile onlar biliyorlar ki taş atılsa bile bizden sadece gül alacaklar. Bizden sadece güzel şeyler sadır olur. Çünkü biz Muhammed Emin’in ümmetiyiz. Rabbimden niyaz ederim ki bu yürüyüşümüz kutlu kılınsın. Size söz veriyorum. Allah nasip ederse ben Ankara vekili olmayacağım. Ben buradaki başkanlarımız ile birlikte kol kola, omuz omuza hizmeti taçlandıracağız. Ben buraya karşı körleşmeyecek ve sağırlaşmayacağım benim bir ayağım burada olacak. Daha önemlisi Van’ın bir çoğunluğunu işgal eden gençler ile birlikte kol kola olacağım ve onlarla yatıp kalkacağım. Bir ekip ruhu ile çalışmayı biliriz. Hep birlikte daha iyi çalışacağız ve siyasete itibarini iade edeceğiz. Ben sizlerin duaların ihtiyaçlıyım. Hepinizi selamlıyorum. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”


ŞEHRİVAN HABER - VEYSEL İZGİ

Editör: TE Bilisim