Önceki gün seçim çalışmaları için Van'da olan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler'in konvoyuna, Muradiye ilçesindeki BDP bürosu önünde toplanan bir grup taş ve ayakkabı kutusu attı. Muradiye’de saldırıya uğrayan İşler, protesto edildiği Van’dan ayrılır ayrılmaz da kırgınlığını dile getirdi. Van’da uğradığı saldırı ile ilgili olarak sitemli sözler eden İşler, konu ile ilgili tepkisini; “Bizim örfümüzde, âdetimizde misafire 'Hoş geldiniz' denir, güller atılır.” şeklinde dile getirdi.

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sırasında Halk Bankası genel müdürünün evinden ayakkabı kutuları içinde para çıkması nedeniyle, bir süredir ayakkabı kutularıyla protestolar yapılıyor. Saldırıdan sonra AK Parti ve BDP'liler arasında kısa süreli gerginlik çıktı. Polis iki partinin destekçileri arasında barikat kurup kalabalığı dağıttı. Olayın hemen ardından yaşanan saldırıda yaşananlardan BDP’yi sorumlu tutan İşler, "Muradiye ilçesine vardığımızda BDP seçim bürosunun önünden geçerken birtakım taşlı sopalı saldırılar oldu. Hatta benim bindiğim makam aracına bir taş isabet etti. Yani bir taşkınlık söz konusuydu. Muradiye'ye ilk defa bir başbakan yardımcısının geldiğini söylediler" şeklinde yorumladı.

VAN’A SİTEM ETTİ: “KÜRD’ÜN ÖRFÜNDE BU YOK!”

Öte yandan Van’dan ayrıldıktan sonra Iğdır’da çeşitli programlara katılmak üzere bu ile uğrayan İşler’in gündeminde de Van’daki saldırı vardı. Son günlerde iyice artan saldırılardan birinden nasibini alan İşler, bu konu ile ilgili tepkisini, “Misafire gül atılır, taş atılmaz.” Şeklinde dile getirdi. İşler konu ile ilgili olarak ayrıca; "Çiçekler sunulur ama orada bizim örfümüze, adetimize ters bir davranış içerisine girdiler bazı arkadaşlar. Doğrusu çirkin bir davranıştı. Tasvip etmek mümkün değil. Ne bizim örfümüzde ne Türk örfünde ne Kürt örfünde misafirin bu şekilde karşılanması söz konusu değildir. Kaldı ki bu bir demokrasi mücadelesidir.” Dedi.

“VAN’DA AK PARTİ’NİN KAZANACAĞINI ANLAYINCA…”

“Bir seçim atmosferindeyiz. Centilmence bir seçim propagandası yapılmalı ve sonuç beklenmeli. Belli ki bizim adayımızın önde olması, iyi çalışmalar yapması ve kazanacak olma ihtimali BDP'lileri çileden çıkarmış, bildiğim kadarıyla. Anlıyoruz ki BDP ciddi şekilde kan kaybetmekte, bunun acısını da bu tür saldırılarla çıkarıyor. Aslında ben Van milletvekilleriyle bir araya geldiğimde en rahat seçim kampanyasının yürütüldüğünü ifade ettiler."

“BUNUN ADI PROVAKASYON”

"Geçmiş seçimlerle karşılaştırıldığı zaman bu arkadaşların geçmişteki o tehdit, şantaj, alışkanlığı maalesef genlerine işlediği için yine zaman zaman ortaya çıkıyor ve yine ufak tefek saldırılar oluyor fakat geçmişle karşılaştırıldığı zaman gerçekten olumlu bir gelişme olduğunu söyleyebiliriz. Buna rağmen böyle bir olayın olması tamamen bir provokasyon" diyen İşler, olaydan sonra durmadıklarını ve seçim bürosunun açılışını yaptıklarını söyledi.

Editör: TE Bilisim