ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ / ERDAL ERBAŞ- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Van'daki bir otelde kanaat önderleri ile İstanbul ve Ankara'dan gelen iş insanlarıyla bir araya geldi. Programa, AK Parti Van milletvekilleri İrfan Kartal, Abdulahat Arvas, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva ve AK Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, kanaat önderleri ile İstanbul ve Ankara'dan gelen iş insanları katıldı.

YILMAZ: ARTIK 24 SAAT KÜRTÇE, ZAZACA YAYIN YAPAN TRT KÜRDİ VAR

Yılmaz, programda yaptığı konuşmada, istikrar içerisinde ekonomiyi ve demokrasiyi çok daha ileri seviyeye taşımak gerektiğini söyledi. Yaklaşık 16 yıl önce Kürtçe konuşmanın bir takım çevrelerde büyük tepkiler oluşturduğunu anlatan Yılmaz, "Artık 24 saat Kürtçe, Zazaca yayın yapan TRT Kürdi var. Okullarda seçmeli ders olarak Kürtçe, Zazaca okutmak mümkün. Üniversitedeki enstitülerde, basın yayınlarında siyasi propaganda dili olarak Kürtçe'nin kullanılması var. Aynı şey inanç hürriyeti noktasında da oldu." diye konuştu.

“PUSUYA YATMIŞ BİR TAKIM ÇEVRELER VAR”

Ekonomiyi büyüterek, nimetleri toplumun her kesimine yaymak gerektiğini belirten Yılmaz, "Fakir fukaraya, engelliye, dula, hastaya sahip çıktık, bunu yapmaya da devam edeceğiz. Ama bazı çevreler de 31 Mart'ı istikrarımızı bozmak için fırsat görüyorlar. Burada 'AK Parti'nin, Recep Tayyip Erdoğan'ın oyunu düşürürsek hükümete çok daha kolay şekilde saldırırız' diyorlar. Bu hesabı yapıyorlar. Pusuya yatmış bir takım çevreler var." ifadesini kullandı.

"BİRBİRİNE BENZEMEZ PARTİLERİ KİM BİR ARAYA GETİRİYOR"

Birbirine benzemeyen bir takım çevrelerin ve "asla bir araya gelemez" denilen partilerin şu an bir araya geldiğini dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti: "Size soruyorum, bunlar nasıl bir araya gelebiliyor? Bu birbirine benzemez partileri kim bir araya getiriyor. Adeta birbirleriyle yarıştırıyorlar. Bunu kendi içimizde mutlaka sorgulamamız lazım. Bunu yapanların, birbirine benzemez partileri bir araya getirenlerin bir niyeti var, Türkiye'nin istikrarını bozmak, Türkiye'yi güçten düşürmek. Bunlara müsaade etmememiz lazım. Edremit, Van'ın kanaat önderleri buna müsaade etmemeli. Önümüzdeki dönem tam aksine bir fırsat penceresidir. Bu istikrarımızı koruyup, bu fırsat penceresini değerlendirmemiz lazım. İş dünyası, sivil toplum ve tüm toplumsal kesimle güçlü bir liderlikle, istikrarlı bir yönetimle yeni atılımlar yapmamız lazım."

"İŞ, AŞ, İSTİHDAM YARATACAK YATIRIMLARIN ZAMANI"

Yılmaz, bu yılın toparlanma yılı olduğunu, önümüzdeki sürecin de atılım süreci olacağını vurguladı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerine hiç bir dönemde yapılmadığı kadar yatırım yapıldığını, Van depreminde hükümetin tüm bakanlarıyla depremzedeler için sefer olduğunu anımsatan Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu: "Van'da Tekstilkent'ten tutun da Urartu Müzesi'ne, Fuar Kongre Merkezi'nden Abalı Kayak Merkezi'ne birçok yatırımı bütçe dışı kaynakla yaptık. 'Pozitif ayırımcılık' diyoruz ya bundan daha iyisi olur mu? Şimdi binlerce insan çok şükür iş, aş sahibi oldu. Yeter mi yetmez. Genç nüfus, bir ilin en büyük servetidir. Bunu iyi hale getirirsek çok büyük atılımlar yapabiliriz. Kamu yatırımlarında belli bir noktaya geldik. Şimdi üretken yatırımların zamanı. Gençlere iş, aş, istihdam yaratacak yatırımların zamanı. Bu açıdan iş adamlarımıza şükranlarımızı sunuyorum." diye konuştu.

TAKVA: DÜNYA VAN’I KONUŞACAK

Programda söz alan Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Van’ın potansiyeline değinerek, “Bu şehrin geleceğini birlikte planlamak, birlikte kurgulamak ve geleceği hakkında birlikte kaygılanmak zorundayız. Bende Edremit’te oturan bir kardeşiniz olarak Edremit’in kazanmasını aynı zamanda Van’ın kazancı olduğunu düşünenlerdenim. Türkiye’nin en zengin şehirlerinden birinde yaşıyor olmanın ve bu zenginliği geleceğe taşıyor olmanın hepimizin üzerinde bir sorumluluk oluşturduğunu bilmeniz gerekiyor. Van’ın potansiyelini ortaya çıkaracağız. Bütün ilçelerimizle beraber özellikle bir inci gibi parlayan Edremit’in enerjisini bu kentin değişimi ve dönüşümünde öncü rol oynayacağız. Sadece Vanlılar şaşırmayacak, Türkiye’de şaşıracak. İnanın seçimi zaferle kazandıktan sonra bu başarı karşısında Dünya’da şaşıracak. Dünya Van’ı konuşacak, projelerimizle yaratacağımız farkı Dünya hayretler içerisinde izleyecek. Türkiye’de Van en çok konuşulan, en çok sahiplenilen en çok ilgi duyulan şehirler biri olacaktır. Biz bunu yapabiliriz, böyle bir kurumsal yapı var.” dedi.

TAKVA: İNANIN BU ŞEHRİN KADERİNİ DEĞİŞECEK

Takva, Ak Parti 16 yıllık ülke yönetimindeki enerjisini ve potansiyelini kenttin lehine kullanacağına dikkat çekti. Takva, “Ak Parti bütün kadrolarıyla biz onların enerjisiyle ilimizde kalkınmaya, üretmeye ve zenginliğe dönüştüreceğiz. Bunun önünde hiçbir engel yok, sayın cumhurbaşkanımızın bana ve arkadaşlarıma tevdi ettiği bu onurlu görevi yerine getirirken, emaneti 1 Nisan sabahı kendisine teslim ederken, inanın hepimizin rengi çok farklı olacak. Biz büyükşehir olarak 13 ilçemizi kapsayan ve 13 ilçemizle birlikte teşkilatlarımızın destekleriyle 8 ana başlıkta 74 tane proje geliştirdik. Bu 74 projenin, 34 projesi 10 gün önce kamuoyu ile paylaştık. İnanın bu şehrin kaderini değiştirecek faaliyetler içerisinde hazırladık. Samimiyetle söylüyorum, hiç biri hayal değil, tamamının bütün detaylarıyla, fizibilite raporlarıyla çalışarak hazırlandığını ifade etmek istiyorum. Bunları sizler için hazırladık. Sizin çocuklarınızın geleceği için hazırladık. Özellikle gençlerimizin yaşadığı travmaya son vermek için hazırladık. Biz bu projelerimizle elde edeceğimiz uygun yatırım ortamını sadece Van’daki iş adamlarımızla değil, Türkiye’deki bütün iş adamlarımıza sağlayacağız.” diye ifade etti.

SAY: EDREMİT MUTLU İNSANLAR KENTİ OLACAK

31 Mart yerel seçimleri memleketin geleceğini oylanacağı bir gün olduğunu ifade eden Ak Parti Edremit Belediye Başkan Adayı İsmail Say, Belediye’nin hayatın her alanını kapsadığını belirtti. Say, “Son 10 yılda Belediye’nin, belediyeciliğin kötü yapıldığında bu memlekete nasıl zarar verdiğini hep birlikte gördük. 1 milyon 200 bin nüfuslu bir şehrim büyük bir köy görünümünde kaldığını hep birlikte gördük. Edremit’in büyük bir kısmına dokunulmadığını hepimizi gördük. Biz artık geriye takılmayacağımızı, geçmişi unutmayacağımızı ve yarınlara bakacağımızı buradan mesajını vereceğiz. Yeni Edremit’te artık iş konuşacağız, aş konuşacağız, huzur konuşacağız. Edremit mutlu insanlar kenti olacak.” dedi.

“BELEDİYE DEMEK HİZMET DEMEK”

Belediye demek hizmet demek, hizmeti gerçekleştirmek için iktidarla uyumlu bir belediyecilik yapmak zorunda olduklarını ifade eden Say, “Tüm bakanlıkların belediyenin doğrudan paydaşı ve doğrudan iş arkadaşı olduğunu unutmayalım. Bu anlamda Edremit’te içeceğimiz suya kadar, üzerinde yürüyeceğimiz asfalta kadar her türlü hizmetin bakanlıklarla iş birliği içerisinde olacağını ve işbirliği içerisinde çözüleceğini unutmayalım. Edremit, 1 Nisan’da Ak Belediyeciliğe kavuştuğu zaman bütün hizmetler bakanlıklarımız ve belediye araçlığımızla Edremit’in ve halkımızın hizmetine sunulacaktır.” diye ifade etti.

SAY: ‘SAHİPSİZ MEMLEKET’ KAVRAMINI ÇÖPE ATALIM

Edremit Belediyesi olarak diyoruz ki, buraya gelecek olan hiç kimse geldiğine pişman olmayacak ifade eden Say, “Buradaki iş adamlarımızı dışarıya kaçırmayacağız. Biz öncellikle kendi iş adamlarımıza sahip çıkacağız. Öncellikle öze dönüşü yakalayacağız. Öze dönüşü yakaladıktan sonra Edremit’te, Van’da kabuğunu kırmış olacak. Bu memlekette ahkâm kesenler, felaket tellallığı kesenlerin hiç birinin bu memlekette bir bağ otu yoktur. Bir bağ otu olmayanlar sizlerin evlerin camlarını ve canlarını yakmasın. Yakmayacaktır da, devletimizle, hükümetimizle artık bu güveni vermiştir. Bu güven oluşmuştur. Geriye sadece bizlerin Edremitlilerin ve iş adamlarının adım atması kalmıştır. Bu adımı da 1 Nisan tarihinde birlikte atacağız. Bunun müjdesini buradan tekrar vermek istiyorum. Kıymetli kanaat önderlerimiz, sizlerin dik duruşu çok önemlidir. Artık gelin söylemeyelim, söylenmeyelim dik duralım, Van’ımıza sahip çıkalım. ‘Sahipsiz memleket’ kavramını çöpe atalım.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim