YSK'nın kararıyla yenilenen İstanbul seçimleri yine nefes kesen bir yarışa sahne oluyor. AK Parti İstanbul Büyükşehir adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir adayı Ekrem İmamoğlu arasındaki mücadelenin sonucu merak konusu oldu. 

Gözler 23 Haziran'da yapılacak İstanbul seçimlerinde oy kullanması beklenen 10 milyon seçmende olacak. Her bir oyun çok kıymetli olduğu başa baş geçmesi beklenen seçimler için araştırma şirketleri birbiri ardına anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaşıyor. 

Son olarak yapılan anket calışmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğu iddia edildi. Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, kulis haberinde Cumhurbaşkanlığı'na yakın bir anket şirketinin sonuçları, Erdoğan'ın masasına bıraktığını yazdı.

Erdoğan'a sunulan son anket

Takan, bugünkü köşe yazısında şunları yazdı:
-"Ankete göre Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım'ın 3 puan önünde. O anketçi Erdoğan'a dedi ki; "Ekrem, hata yapmazsa kazanır". 


Kamuoyu araştırma şirketleri geçtiğimiz günlerde İstanbul seçim sonuçlarına dair dikkat çeken açıklamalarda bulundular. Buna göre yarışını kafa kafaya gittiğini söyleyen de var, İmamoğlu'nun iki-üç puan önde gittiğini söyleyen de.

Optimar'a göre İmamoğlu 4 puan önde

Optimar'ın anketine göre yenilenecek İstanbul seçimleri öncesinde yapılan anketlerde iki adayın arasında yüzde 4'lük bir fark görülüyor. Hilmi Daşdemir; Ekrem İmamoğlu'nun yüzde 52, Binali Yıldırım'ın yüzde 48 oy alacaklarını tahmin ettiklerini ifade etti.

Konsensus: Seçim yarışı kafa kafaya

Konsensus Araştırma Şirketi Başkanı Murat Sarı  yenilenecek olan İstanbul seçiminde kazananı HDP seçmeninin belirleyeceğini iddia etti. Murat Sarı, Binali Yıldırım ve İmamoğlu'nun seçim yarışında kafa kafaya gittiğini dile getirdi. Sarı, "Gönlünde HDP olup da hiçbir partiye oy basamayan seçmen önemli bir yekün oluşturuyor. Yani şimdi bir baktığımız zaman 200 bin bu seçimde yüzde 2 demek yani seçimi o 200 bini alan kazanır" dedi.

MAK'a göre İmamoğlu 2 puan önde

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, İstanbul'da 15 ila 20 Mayıs tarihleri arasında, 11 bin kişiyle yaptıkları anket sonuçlarını açıkladı. 23 Haziran'da kararsızlar dağıtıldıktan sonra Ekrem İmamoğlu 2 puan önde görünüyor. MAK İmamoğlu’nu yüzde 47 gösterirken, Yıldırım’ı ise yüzde 45 gösterdi. 


 

Editör: TE Bilisim