1 Kasım seçimlerini tek başına bilen araştırma şirketi A&G'nin merakla beklenen anketi yayınlandı. Van'ın da bulunduğu bir çok ilde gerçekleştirilen anket sonucunu açıklayan A&G'nin seçime 2 gün kala açıkladığı ankette flaş sonuçlar çıktı!

Araştırma, 08-13 Nisan 2017 günleri TÜRKİYE genelinde 47 ilde, 252 mahalle – köy ve belde de, 18 yaş ve üstü toplam 6.048 denekle, hanede yüz yüze görüşme metoduyla yapılmıştır. Örneklemin seçilmesinde çok aşamalı – tabakalı – tesadüfi yöntem, görüşülecek deneklerin belirlenmesinde ise, cinsiyet ve yaş kotası uygulanmıştır. Örneklem seçilirken TÜİK ve Maliye Bakanlığı verilerinden faydalanılmıştır. Örneklemde Büyükşehir, Kent, İlçe ve kır ağırlığına uyulmuştur. Araştırma sonuçları gerek sahada, gerekse bilgisayar ortamında çeşitli kontrollere tabi tutulmuş, elde edilen bulguların tutarlılığı gözlemlenmiştir. Araştırmanın hata payı güven sınırları içerisinde ± 1,7'dir.

 

 

O ARAŞTIRMA VAN'DA DA YAPILDI!

Adana, Adıyaman, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon, Uşak, Van ve Zonguldak'tır.


İŞTE O ANKETTEN ÇIKAN SONUÇ!


Anket sonuçlarına göre, yüzde 13,0 oranında 'Sandığa gitmeyeceğim, Boş oy vereceğim ve Kararsızım' diyenler orantısal olarak dağıtıldığında 60,8 EVET, 39,2 HAYIR oranı ortaya çıktı.







    Editör: TE Bilisim