Yunus Emre Aykaç Ankara'dan bildiriyor... 

30 Mart 2014'te yapılacak olan seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti Genel Merkez'de Van ilçe adayları henüz belirlenmezken açıklanmayan sayılı büyükşehir ve illerden olan Van'ın adayları da neredeyse netleşti gibi. Fakat Erdoğan'ın başkanlığında hazırlanan listede son haftada köklü değişiklikler yapıldı. Van üzerinde günler süren çalışmalar yapan Üst Kurul bugün kendilerine iletilen Saray ve Başkale adaylarının da kesinleşmesiyle birlikte çalışmasını tamamlamış oldu. Fakat Şehrivan'ın ulaştığı o muhtemel listede geçtiğimiz haftalarda adı geçen isimlere göre çok farklı isimler yer alıyor.

İŞTE O İSİMLER!

Van'da üst kurulun karar vermesine belli isimlerin anıldığı Van'ın ilçeleri için Ak Parti Üst Kurulu sürpriz kararlar verdi. Sürdürülen titiz çalışmaların ardından nihayi karara veren Ak Parti Genel Merkezi, bu ilçelerde beklenilenin aksine sürpriz isimlerle yola çıkmaya karar verdi. Özellikle Merkez ilçeler için flaş isimlerle seçmenin karşısına çıkmayı düşünen AK Parti'nin tercihi eski milletvekillerinden yana oldu. Şehrivan'ın ulaştığı ilk bilgilere göre 30 veya 31 Mart'ta açıklanacak ilçe adaylarından bazıları şu şekilde:

TUŞBA: İKRAM DİNÇER

ERCİŞ: KEREM ALTUN

EDREMİT: İLHAN KAYA

İPEKYOLU: KAYHAN TÜRKMENOĞLU

Alınan bilgilere göre son günlere kadar Tuşba için Servet Yenitürk isminin konuşulduğu Ak Parti Genel Merkezi'nde son bir haftada yapılan çalışmalar ve yeni araştırmalar ile tercih eski milletvekili İkram Dinçer'den yana kullanıldı. 14 aday adayının dışarıdan bir aday gelmesi halinde tepki göstereceğinin konuşulmaya başlandıktan sonra başlayan hareketlilik kararın Dinçer'den yana kullanılması ile sonuçlandı. Yenitürk ismi olursa tepki göstereceği bildirilen Tuşba'daki 14 aday adayının İKRAM DİNÇER ismini nasıl karşılayacağı ise merak konusu. Öte yandan ilk günden bu yana adı İpekyolu ilçesi için geçmesine rağmen bu teklifi kabul etmediği bilinen ve tavrı net olan KAYHAN TÜRKMENOĞLU'NUN da Genel Merkez tarafından görevlendirilebileceği konuşuluyor. Uzunca süre ABDULMENAF KEYİFLİ isminin adeta kesin olarak geçtiği İpekyolu ilçesi için de eski milletvekili KAYHAN TÜRKMENOĞLU ismi de artık kesin gibi. 

SARAY VE BAŞKALE DE TAMAM

Öte yandan Ak Parti'nin Van ilçe adaylarını açıklamamasındaki en büyük sebep olan Saray ve Başkale ilçelerinde de beklenen raporlar nihayet tamamlandı. Uzunca süre aday olmamasının sıkıntısını yaşayan AK Parti'de teşkilatlardan istenilen raporlar ulaştırıldı ve bu iki ilçe isim de isimler netleştirildi. Alınan bilgiye göre bu iki ilçe için ise isimler şu şekilde:

SARAY: ŞEREF ÇEVİK

BAŞKALE: EJDER YAĞIZER

Ayrıca adaylığı neredeyse netleşen diğer isimler bu şekilde sıralanıyor:

MURADİYE: YILDIRIM BİLİCİ

GEVAŞ: SİNAN HAKAN

BAHÇESARAY: MUHAMMED AFFAN ORHAN

ÖZALP: HÜSAMETTİN AĞAR

ÇALDIRAN: FERMAN YILDIRIM

İKİ İLÇE KRİTİK

Alınan bilgiye göre diğer diğer iki ise henüz isimler tam anlamıyla netleşmiş değil. İki isimden birinin seçilmesi muhtemelen olan iki ilçe ise şöyle:

GÜRPINAR: HAYRULLAH TANIŞ VEYA FUAT YAŞAR ATAN

ÇATAK: CİHAN YALÇIN VEYA EMİN BABUR

31 OCAK SON GÜN!

Partiler'de artık son hazırlıklar yapılırken aday listelerinin son olarak 31 Ocak Cuma günü listelerini YSK'ya bildirmeleri gerekiyor. Bu anlamda 30 Ocak Perşembe günü İran'dan dönecek olan Başbakan Erdoğan listeleri onayladıktan sonra 30 Ocak Perşembe akşamı veya 31 Ocak Cuma sabahı açıklayacak.


ŞEHRİVAN ÖZEL

Editör: TE Bilisim