Yerel seçimler için partiler adaylarını açıklamaya devam ederken, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) de Türkiye'nin batısında izleyeceği strateji netleşiyor.

BBC Türkçe’den Hatice Kamer’in haberine göre; geçen hafta doğu ve güneydoğu bölgesinde 110 belediye başkan adayını açıklayan HDP'nin bazı büyükşehirlerde aday göstermeyeceği öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre HDP, İstanbul, Ankara, İzmir gibi batıdaki şehirlerin de olduğu 7 büyükşehirde aday göstermeyecek. HDP'nin CHP adaylarını desteklemesi bekleniyor.

HDP'nin Şanlıurfa'da ise bağımsız aday göstereceği öğrenildi.

HDP Parti Sözcüsü Saruhan Oluç'un, seçim süreci ve partinin batı illerindeki stratejisi ile ilgili Ankara'daki genel merkezde bugün bir açıklama yapması bekleniyor.

Pazar günü HDP Parti Meclisi toplantısında konuşan Eş Başkan Sezai Temelli ise seçimlere hazırlanırken "tecride karşı mücadeleyi" de yükselttiklerini ifade etti.


“BUNUN GEREĞİNİ GÖRMEK İSTİYORUZ”

Temelli, batı illerinde devam eden çalışmalar sonucunda adayların tanıtımının yapılacağını belirtti.

Temelli şunları söyledi:

“Her yerde aday gösterme kararımızın yanında, belli istisnaları gözeteceğimizi dile getirmiştik. Radikal demokrasi anlayışı gereği bütünlüklü bir mücadeleyi önemsiyoruz. Ama takdir edersiniz ki bu tek ayak üzerinde yürüyecek bir mücadele hattı değildir. Bu konuda bütün toplumsal kesimlerin sorumluluk alması önemlidir. Bunun ötesinde diğer muhalefet partilerin gerçek bir muhalefeti büyütmek ve demokrasi safında yer almaları yönünde bir iradeleri söz konusu ise bunun gereğini görmek istiyoruz. Ancak bu şekilde yol alabiliriz. HDP olarak bu konuda dayanışma göstereceğimizi ifade ederken, diğer muhalefet partilerinden bu konuda bir gelişme yaşanmamıştır.”

Kaynak: Odatv

Editör: TE Bilisim