aşbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının servis edilmesinin ardından, 30 Mart yerel seçimleri öncesi siyaset arenasında hareketli günler yaşanmaya başladı.

SEÇİMLERE 1 AY KALDI

İktidar kanadından ses kayıtlarının montaj olduğu yönünde açıklamalar yapılırken, muhalefet cephesinde Başbakan Erdoğan ve hükümete yönelik sert eleştiriler yapılıyor. Yaşanan bu yoğun gündeme anket şirketleri de ayak uydurmaya çalışıyor. Seçimlere 1 ay kala araştırmalarına ağırlık veren anket şirketleri, vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyor.

TÜRKİYE GENELİNDE SON DURUM

Seçim sonuçlarını en yakın tahmin eden şirketlerden biri olan ORC, Türkiyegenelini kapsayan araştırmasının sonuçlarını açıklandı. Vatandaşlara yöneltilen "30 Mart yerel seçimlerinde oy vermeyi düşündüğünüz parti hangisidir" sorusuna yanıt verenlerin yüzde 45.4'ü tercihini Ak Parti'den yana kullanacağını belirtti. Yüzde 27.2 ile ikinci parti konumunda olan CHP'ye destek yüzde 27.2 civarında. MHP'nin yüzde 16.1 ile üçüncü olduğu araştırmada, BDP'nin oy oranı yüzde 6.3 olarak belirlendi.

ANKARA VE İSTANBUL

Araştırmada Ak Parti ve CHP arasında kıran kırana bir savaşın yaşandığı Ankara ve İstanbul'a da özel parantez açıldı. Bu kentlerde yapılan araştırmada 2 büyükşehirde de Ak Parti'nin önde olduğu sonucu ortaya çıktı.

İşte Ankara ve İstanbul'da son durum;


Editör: TE Bilisim