GENAR Araştırma Şirketi, 17 Aralık'ta başlatılan soruşturmanın ardından halkın ekonomik ve politik algılarını değerlendirmek için bir araştırma yaptı. 30 büyükşehirde yapılan ankete 3 bin 181 kişi katıldı.

CHP SEÇMENİNDEN CEMAATE 'HAYIR'

Araştırmaya katılan vatandaşlara "Gülen cemaati ile CHP bir ittifak içinde olursa siz bu ittifaka oy verir misiniz?" şeklinde bir soru yöneltildi. Katılımcıların Yüzde 94.3'ü "Hayır" dedi. Aynı soruya sadece CHP seçmenlerinin yüzde 74.4'ü yine "Hayır" dedi.

PARTİLERİN OY ORANI

Ankete göre; Katılımcıların yüzde 48.9'u da 2015'te iktidarda Ak Parti'nin olması gerektiği görüşünde. CHP 25.3 ile ikinci görünürken, koalisyon olur diyenlerin oranı 22.4.

YEREL SEÇİM

30 Mart yerel seçimleri öncesi nefesler tutuldu. Ankete katılanların 48.8'i belediye seçimlerinde tercihini Ak Parti adayından yana kullanacağını belirtirken, yüzde 28'lik kesimde CHP'yi desteklediğini açıkladı.

EN KARİZMATİK LİDER

Katılımcıların yüzde 47.5'i de Türkiye'deki en karizmatik liderin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 14.2 ile ikinci sırada yer alırken, MHP lideri Devlet Bahçeli yüzde 10.1 ile üçüncü BDP lideriSelahattin Demirtaş yüzde 5.2 ile dördüncü oldu.

ERDOĞAN'IN AÇIKLADIĞI OY ORANI

Başbakan Erdoğan, dün Çamlıca Camii inşaatını incelemesinin ardından, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Son anket rakamlarına değinen Erdoğan ""Yüzde 34'le yola çıktık, o zaman 16 aylık bir partiydik. Geldiğimiz nokta yüzde 50. Şu anda da bütün kamuoyu araştırmalarında yine yüzde 50 civarında. Bugün yine bir kamuoyu araştırması, gazetelerde gördüm, yine bu çerçevede." dedi.

Editör: TE Bilisim