ŞEHRİVAN ÖZEL - 24 Haziran'da yapılacak olan genel seçimler öncesi ülke genelinde hareketlilik sürüyor. Partiler aday adaylığı başvurularını kabul etmeye devam ederken Ak Parti'de ise başvurular için artık son gün. 

 

Günlerdir aday adaylığı başvuru trafiğinin devam ettiği AK Parti'de Van'da da hereketli günler yaşanıyor. Birbirinden flaş isimlerin başvuru yapıp temsiliyet aradığı Van'da 28 Nisan Cumartesi günü de bir çok ismin başvurusu dikkat çekti.

 

Önceki günlerde Van Eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülşen Orhan, Başbakan danışmanı Adnan İnanç gibi isimlerin başvurusunun ardından Van'da başvuru trafiği dün de devam etti. Daha önce istifasını sunan isimlerin yanında yeni isimler de başvurularını gerçekleştirmeye devam etti.

 

İşte günün öne çıkan başvuruları:

 

Günün öne çıkan çarpıcı başvurularından birisi Van İl eski başkanı Zahir Soğanda oldu. Uzun yıllar başkanlık yaptıktan sonra geçtiğimiz yıl sonunda görevi bırakan Zahir Soğanda dün itibariyle Ak Parti'de adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

 

 

Günün öne çıkan başvurularından birisi de Av. Mehmet Yıldız oldu. Uzun yıllardır AK Parti'ye duruşu ile dikkat çeken geçtiğimiz yıllarda da temsiliyet noktasında girişimleri bulunan Yıldız da başvurusunu yapan isimler arasındaydı. İş dünyasının da tanınan yüzlerinden birisi olan Yıldız da Ak Parti Van İl başkanlığına başvuru dosyasını sundu.

Kamu kurumlarından önemli temsilcilerin istifa ederek milletvekilliği aday adaylığı yarışına dahil olduğu Van'da en çarpıcı başvurulardan birisi de şüphesiz Kıyasettin Kırekin oldu. Van'da Milli Eğitim İl Müdürlüğü döneminde iz bırakan isimlerden birisi olan ve Van'da önemli hizmetlere imza atan Kırekin, Ankara'ya müşavir olarak atanmasının üzerinden kısa bir süre geçtikten sonra siyaset yarışına dahil oldu. Geçtiğimiz günlerde istifa eden Kırekin de 28 Nisan Cumartesi günü başvurusunu yapan önemli isimlerin başında geldi.

 

 

Van için Ankara'dan ve İstanbul'dan da başvurular yapılmaya devam ederken çarpıcı bir başvuru haberi de akşam saatlerinde geldi. Uzun yıllar mecliste Van milletvekilleri ile beraber çalışıp danışmanlık görevini yürüten Erol Baykara da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndaki görevini bırakıp siyasete dahil olanlardan birisi olarak kayda geçti. "24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için Genel Merkezimizde milletvekili aday adaylığı müracatımı bugün gerçekleştirdim. Bugüne kadar çalışmaktan büyük onur duyduğum Milletvekillerimizden ve TBMM çatısı altında edindiğim tecrübe ve siyasi birikimlerle memleketime hizmet etmek istiyorum." diyerek süreci dahil olan Baykara, yılların tecrübesini Van adınah izmete dönüştürmek için "Ya nasip" dedi.

 

 

Öte yandan Ak Parti'ye kentin önemli kanaat önderlerinden İskender Ertuş, Van eski il başkanı Abdullah Aras, Edremit Eski İlçe Başkanı Halis Bayramoğlu gibi isimler de gün içinde başvurusunu yapanlar arasındaydı.

Editör: TE Bilisim