Türkiye ve Van halkı 1 Kasım Pazar günü erken seçimde yeniden oy kullanmak için sandık başına gidiyor. 7 Haziran'da yapılan seçimden sonra taşlar bir türlü yerine oturmazken, rekor bir katılımın gerçekleşmesi beklenen seçimde Türkiye yeniden iktidarını arayacak.

Şimdiye kadar birbirinden farklı anket sonuçlarının paylaşılırken AK Parti ve HDP'nin oy oranları bu noktada en çok tartışılan konular oldu. Bu noktada Van'da Türkiye'de sonuçları en çok merak edilen illerden birisi oldu. 7 Haziran'da HDP'nin 7-1'lik bir zafer ile ayrıldığı Van'da, AK Parti Başbakan eski yardımcısı Beşir Atalay ile yeniden kenti kazanmaya çalışırken HDP cephesinde de eş genel başkan Figen Yüksekdağ'ın 1'inci sıra adaylığı ile kıran kırına bir seçim yarışı gerçekleşecek.

Van'daki oyların Türkiye geneline de etki edeceği seçim öncesi Şehrivan Gazetesi olarak 24 saatlik bir sürede bir anket ile Van halkının nabzını tutmaya çalıştık. Sosyal paylaşım sitesi twitter'in yeni uygulamaya koyduğu anket uyguluması üzerinden okuyucuların ve twitter kullanıcılarına sadece iki seçenek olması göz önüne alınarak AK Parti ve HDP tercihleri soruldu.

Ankete kullanılan katılımcıların verdiği oy oranlarının dağılımı şu şekilde oluştu:

Öte yandan 7 Haziran 2015 seçimlerinde ise Van'da şu sonuç ortaya çıkmıştı:

%73.63 HDP (7 Milletvekili)

%20.08 AK PARTİ (1 Milletvekili)

 

KAYNAK: ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim