Ak Parti 25. Dönem Van Milletvekili aday adayı Abdulhekim Karabıyık Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ziyaretlerine ara vermeden devam ediyor.

 

İlk olarak Van ESOB Başkanı Burhan Aydemir ve yönetimini ziyaret eden Karabıyık özellikle Van depreminin ardından Van esnafının çok ciddi sıkıntılar yaşayarak mağdur olduklarını belirtti. Ayrıca Esnafın kalkınabilmesi ve gelişebilmesi için Van’ın en büyük sorunlarından bir tanesi olan sınır ticaret kapılarının açılması ve çözümü için Milletvekili olması durumunda esnaflarımızın sorun ve sıkıntılarını giderebilmek için elinden gelen tüm gayretlerini sarf edeceğini ifade etti. İkinci ziyaretini İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM)’e gerçekleştiren Karabıyık İŞGEM Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Gedik ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Samimi bir ortamda geçen görüşmelerin ardından Karabıyık İŞGEM’in ilde önemli bir misyon üstlendiğini ifade ederek iş geliştirme merkezlerinin genel topluma yararının yanı sıra özellikle ilimizin istihdamına katkı sağlayan projeler ürettiklerini vurgulayarak İŞGEM başkanı ve yönetiminden dua ve destek istedi.

 

Karabıyık STK ziyaretlerine Yol-İş Sendikası 1 ve 2 nolu şubelerini ziyaret ederek devam etti. İlk olarak Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı M. Salih Çalımlı’yı ziyaret eden Karabıyık ardından Yol-İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Mevlüt Sağlam’ı ziyaret etti. Karabıyık ve heyeti, sorun ve sıkıntıları dinledi. Karabıyık, “Ak Partideki 14 yıllık siyasi hayatımda daima Sivil Toplum örgütlerini önemsemiş talep ve sıkıntılarında yapılabilirlik noktasında kendilerine yardımcı olmuşumdur. Çıkmış olduğum bu yolda özellikle ilimizdeki tüm Sivil toplum kuruluşlarının destekleri önemlidir. Sizlerden talip olduğum bu yolda yardımcı olmanızı istiyorum.” Dedi.  Karabıyık daha sonra Van Terziler, Konfeksiyoncular, Kunduracılar, Giyim Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Çetin Karaduman ve yönetimini ziyaret ederek Partinin kurucularından olan Çetin Karaduman ve Salih Eşme’yi bir arada görmekten mutluluk duyduğunu belirterek kendilerinden destek istedi.

Editör: TE Bilisim