BDP İpekyolu Eş Başkan adayları ve BDP İpekyolu İlçe Örgütü yöneticileri Vali Mithat Bey, Cumhuriyet ve Cevdet Paşa mahallerinde yüzlerce kişinin bir araya geldiği halk toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve Eş Başkan adayı Bekir Kaya halkı seçimlerde hile yapılacağına dair duyumlar aldıklarını belirterek, halkı bu hilelere karşı uyanık olmaya çağırdı.

Yerel seçimlere sayılı günler kalırken, seçim çalışmalarını hızlandıran BDP İpekyolu İlçe Örgütü, ilçeye bağlı Vali Mithat Bey, Cumhuriyet ve Cevdet Paşa mahallerinde yüzlerce kişinin bir araya geldiği halk toplantısı düzenledi. “Öz yönetimle, özgür kimliğe” şiarı ile mahallerde düzenlenen halk toplantısına Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan, BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan adayları Aygül Bidav ve Veysel Keser, Türkiye Barış Meclisi üyeleri Şirin Tunç ve Gülten Uçar’da katıldı.
Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Öz Dolunay Siteleri’nde düzenlenen halk toplantısında mahalle sakinleriyle bir araya gelen BDP’liler, burada halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

KAYA: BU SEÇİM BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR

Toplantı da ilk olarak konuşan Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, seçimlere son bir hafta kaldığını, seçimler de vatandaşlardan destek istediklerini söyledi. Seçimlerin kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Kaya, Van halkı ile el ele bugüne kadar sürdürdükleri hizmetleri devam ettirtmek istediklerini dile getirdi.

KAYA: AKP’Yİ UYARIYORUZ

AK Partinin Van’da seçimleri kaybettiğini ve bunun için çeşitli oyunlarla seçimin havasını değiştirmek istediğini söyleyen Kaya, AK Partinin çeşitli şaibe ve hilelere başvurmak istediğini dile getirdi. AK Partinin müşahitlerle yaptığı bir toplantı da seçim günü sandıklarda gerginlik çıkarmak istediğini belirten Kaya, ”AKP sandık müşahitleri ile bir toplantı yapmış. Bu toplantı da seçim günü sandıkların açılmasına 1-2 saat kala, kendi müşahitlerinin sandıklarda gerginlik çıkarmasını istemiş. Böylelikle polislerin bu sandıklara müdahale edeceğini ve AKP’nin bu sandıklarda çeşitli hileler yapacağında dair bilgiler bize geldi. Bunu söyleyen kişi de toplantıya katılan AKP’li bir görevli, gerekirse ismini ve ne iş yaptığını da açıklayabiliriz. Yine başka bir bilgi de AKP’nin her sandıkta en az 10 oy değiştirmek istediğini bunun da 25-30 bin oya tekabül ettiği bilgisi var. Bu konu da AKP’yi uyarıyoruz, böyle bir hileyi sakın ola ki düşünmesinler. Bu büyük bir felaket olur kendileri için. Halkımız da bu konu da duyarlı olsun. Seçim günü herkes sandıklara sahip çıksın” dedi.

TUNÇ: BU TOPRAKLAR KANA DOYDU

Ardından konuşan Türkiye Barış Meclisi üyesi Şirin Tunç, Türkiye’nin tarihsel bir süreçten geçtiğini söyledi. PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm süreci ile birlikte son 1 yılda artık cenazelerin gelmediğini ifade eden Tunç, ”Bu topraklar artık kana fazlasıyla doydu. Artık bu topraklarda barışın yeşermesi gerekiyor. Bu seçimler bunun için tarihsel bir öneme sahiptir. Bu barışın, bu çözümün kalıcı olabilmesi için Sayın Öcalan’ın elini güçlendirmemiz gerekiyor. Onun için herkes bu seçimde oylarını barış ve kardeşlikten yana kullansın” dedi.

BİDAV: BAŞBAKAN’IN HEVESİNİ KURSAĞINDA BIRAKACAĞIZ

Toplantı da son olarak konuşan BDP İpekyolu Belediye Eş Başkan Adayı Aygül Bidav, AK Partinin ‘Van’a gelecek’ sloganına değindi. Bidav, ”AKP her gün ‘Van’a gelecek’ diyor, sonunda gördük ki Van’a yalan ve dolandan başka bir şey gelmeyecek. Ama Van halkı Newroz’da herkese gösterdi kimin geleceğini. Yüz binler Newroz alanında barış ve kardeşliğin Van’a geleceğini gösterdi. Sayın Başbakan her gün bizlere dağ yolu gösteriyor. Ama biz bu sevinci Sayın Başbakan’ın kursağında bırakacağız. Biz artık dağlara çıkmayacağız. Dağdakileri de buraya getirip demokratik özerkliği ilan ederek halkımızla birlikte özgürlük, barış ve kardeşlik içerisinde yaşayacağız” dedi. Seçim toplantıları kapsamında son olarak Cevdet Paşa Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına katılan BDP’li adaylar, mahalle girişinde yüzlerce kişi tarafından karşılandı. Cevdet Paşa Mahallesi Taziye Evi’nde planlanan toplantı yoğun katılımdan dolayı dışarıda yapılmak zorunda kaldı. 

Editör: TE Bilisim