Gevaş ziyaretinde konuşan Kaya; “Biz dün Başkale'de ne gördüysek bugün burada da aynı şeylerle karşılaştık. Herkes ‘tüm ilçeler tamam ama Gevaş eksik’ diyorlardı ama anladık ki biz, size haksızlık etmişiz. Bugün teyit ettik Gevaş özgürlüğe her yerden daha hazır" dedi.

KADINLAR, ADAYLARIN ARKASINDAN SU DÖKEREK UĞURLADI

Kaya ve beraberindekiler ilk olarak Gündoğan (Êrç) ve Kızıltaş (Qiziltaş) köylerini ziyaret ederek halkla bir araya geldi. Ardından Abalı (Kêrs) köyüne geçen eş başkan adayları köyün girişinde karşılandı. Kaya burada yaptığı açıklamada "Burada sizden oy istemeye değil, ziyaret etmeye geldik. Sizin duruşunuzu yıllardır biliyoruz" dedi. Konuşmanın ardından köy sakinleri Kaya ile bol bol fotoğraf çekerken, Kaya, köyden ayrılırken bazı kadınların araçların arkasından su dökerek uğurlaması dikkatlerden kaçmadı.

KAYA: GEVAŞ EMEĞİN ZAFERİNİ KUTLAMAYA ÇOK YAKIN

Buradaki ziyaretlerin ardından eş başkan adayları merkezi seçim bürosuna geçti. Burada çok sayıda kişi tarafından sloganlarla karşılanan Kaya, burada halka kısa bir açıklama yaptı. Anket sonuçlarında Gevaş'ta BDP'nin geride gösterildiğini ancak Gevaş'ın böyle düşünenleri mahçup edeceğini söyleyen Kaya, Gevaş'ın adaylarını sahiplenme biçiminin kendilerini duygulandırdığını belirtti. Seçime kısa bir süre kaldığını ve Van'da 14'te 14 yapmaya az bir zaman kaldığını aktaran Kaya, Gevaş'ın 30 Mart gecesi zafer halayına duracağını söyledi. BDP'li belediyelerin maddi güç olmadan neler yapabileceğine herkesin tanıklık ettiğini söyleyen Kaya, "Biz kendi belediyelerimizin gücüyle kentleri kent yaparken, onlar belediyelerinde paraları sıfırlama derdindeydiler. Biz BDP'li belediler olarak halkımızın değerlerine sahip çıktığımız için başardık. Gevaş emeğin zaferini kutlamaya çok yakın" diye konuştu.

"BUNLAR OY ALMAK İÇİN HER YOLU MUBAH GÖRÜYOR"

Dereağzı köyünün ardından Kaya ve beraberindekiler İkizler (Tişox) köyüne geçti. Burada konuşan Kaya, "Bir zamanlar 'oy vermek ve sandığa gitmek haramdır' diyenler, menfaati düşünce bu kez yalanlarla oy almanın peşine düşmüşler. Gevaş'taki rezaletlerini getirip bize mal ettiler. Sonra yalanları ortaya çıkınca bir özür dileme erdeminde bile bulunmadılar. Ahlaklı olsalardı kalkıp bu iftiraları için bu halkan özür dilerlerdi. Bunların tek ahlakı var o da oy almak için her şeyin mubah olduğu gerçeğidir" diye konuştu.

KAYA: ÇOK ÇALIŞIN!

İkizler köyünün ardından eş başkan adayları bu kez de Dokuzağaç (Pendekanis) köyüne geçti. Burada halka seslenen Kaya, "Biz dün Başkale'de ne gördüysek bugün burada da aynı şeylerle karşılaştık. Herkes 'tüm ilçeler tamam ama Gevaş eksik' diyorlardı ama anladık ki biz size haksızlık etmişiz. Çok çalışın ve bu coşkunuzu 30 Martta sabaha kadar sürdürün. 16 gün bir seçim için çok uzun bir zaman, bu günler içerisinde insan kazanabilir ya da kaybedebilir. Sizin daha çok çalışmanız için zaman çok. Hiç kimse evinde durmasın, herkes mutlaka bu çalışmaların içerisine girsin. 8 saat çalışan arkadaşlar 16 saat çalışsın. Bizden olan olmayan herkesin evine gidin ve çalışmalarınızı anlatın. Demokratik Birliğimiz için herkesin bu çatı altında olması gerekiyor" dedi. Konuşmaların ardından eş başkan adayları köyden ayrıldı. Gençler, eş başkan adaylarını sloganlarla köyün çıkışına kadar yalnız bırakmadı. 

Editör: TE Bilisim