VATSO Yönetim Kurulu Başkanı makamında ziyaret eden Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, 15 Şubat’ta yaşanan olaylardan sonra başlayan kepenk kapatma tartışmalarından sonra “Kepenk kapatmayı doğru bulmuyoruz” diyen Takva’ya; “Bizim 15 Şubat dışında kepenk kapatma konusunda bir talebimiz olmadı, 15 Şubat’ta kepenklerin kapatılması konusunda da her hangi bir baskı asla olmamıştır” dedi.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı ve BDP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bekir Kaya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Hatice Çoban, İpekyolu Belediyesi Eş Başkan adayı Aygül Bidav ve beraberindeki heyet Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulunu ziyaret etti.  Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek ilde acil çözülmesi gereken sorunlar olduğunu ifade etti. Takva  “Biz yerel yönetimin sahip olduğu gücü tüccar ve sanayicimizin hizmetinde kullanmaya çalışıyoruz.  Yeni yapılanma döneminde bir araya gelip sorunlarımızı çözüme kavuşturmalıyız. İletişim kanallarını daha sağlıklı hale getirmeliyiz. Her zaman söylediğimiz gibi ‘Van’a ne yapabiliriz? Van’a ne katabiliriz? Düşünmemiz gereken bu. Van’ın ekonomisini canlandıracak çalışmalar, projeler yapmamız gerekiyor” dedi.

TAKVA SORUNLARI ANLATTI

Başkan Takva Konuşmasında, acil çözüm bekleyen şu konulara değindi. Takva sorunları açıklarken, Emlak vergilerinin ve ruhsatlandırma harçlarının yüksek olması, ulaşım sorunun çözüme kavuşturulması, Şoför esnafının sorunlarının acilen giderilmesi, minibüs ve otobüs güzergâhlarının yeniden düzenlenmesi, il dışından gelen korsan satıcılarının faaliyetlerinin durdurulması, İmar sorununun bir an önce çözülüp söylentilerin ortadan kaldırılması ve imar da bir dönemin daha uzamaması gerektiğini söyledi. Ziyarette kümelenme konusuna da değinen Takva İnşaat Malzemecileri Sitesinin kurulması, mermerciler sitesi, briketçiler temin tevzi Kooperatifinin arsa taleplerinin olduğunu ve belediyenin bu konuda kendilerine destek vermesini beklediklerini ifade ederek “İl de galericiler sitesi kuruldu fakat buna rağmen galericiler kent içinde faaliyetlerini sürdürüyor. Şehir içinde satılık araçların yaratmış olduğu yoğunluk trafiği olumsuz etkilemektedir. Mitinglerin kent merkezinde yapılması nedeni ile sonradan çıkan olaylarda esnaf mağdur oluyor. Esnafın mağdur edilmemesi için farklı bir çalışma uygulanabilir. Halkın beklentilerini karşılayacak çalışmalara katkı sunmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

KAYA: BELEDİYECİLİKTE ÇOK İYİ TECRÜBELER EDİNDİK

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya Van Belediyesi’nde bir temel oluşturduklarını söyleyerek “istediğimiz düzey olmazsa bile iyi bir temel oluşturduk. Belediyecilikte çok iyi tecrübeler edindik önümüzdeki dönem bu tecrübeyi ilimize aktaracağız, Kente dair çok önemli projelerimiz var bunları yeni dönemde hayata geçireceğiz. İmar konusunda bize verilen sözler yerine getirilmedi ama sorunun en kısa sürede çözülmesi için elimizden geleni yapacağız. Emlak harçlarında 2009 yılında bir yükselme oldu. Bu konuda Nisan ayında yeniden belirlemek için bir araya geleceğiz. Ulaşım sorunu konusunda minibüs ve otobüsler ile havuz sistemine geçtik. Ulaşım sorunu kentin menfaati yerine siyasi malzeme olarak kullanıldı. Ama biz bu sorunu siyasete alet etmeden çözüme kavuşturacağız. Van için her şeyi yapmaya hazırız. Bu konuda Van Ticaret ve Sanayi Odası’nın da desteklerini bekliyoruz” dedi. Kepenk kapatma konusuna da değinen Kaya “Bizim 15 Şubat dışında kepenk kapatma konusunda bir talebimiz olmadı, 15 Şubat’ta kepenklerin kapatılması konusunda da her hangi bir baskı asla olmamıştır” dedi.

Editör: TE Bilisim