Önder ALTINAL - Şehrivan

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban mazbatalarını alarak göreve başladı. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, "Bu halkın elinde kanı olan, Roboski katliamına sesini çıkarmayan, halkın malı olan arazileri TOKİ'ye peşkeş çekip sonra o arazileri halka iki katına satanlara halkımız teveccüh göstermedi" dedi.

Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Bekir Kaya ve Hatice Çoban mazbatalarını alarak göreve başladı. Mazbata törenine İpekyolu Eş Başkanları Aygül Bidav, Veysel Keser, Edremit Belediyesi Eş Başkanları Sevil Rojbin Çetin, Abdulkerim Sayan, BDP İl Başkanı Musa İtah, Van Baro Başkanı Murat Timur, BDP İpekyolu İlçe Başkanı Alattin Dağhan ile çok sayıda kişi de katıldı. Kaya, Çoban ve İpekyolu Eş Başkanları, Tuşba, Edremit ve İpekyolu Belediye meclis üyeleri mazbatalarını alırken, Edremit Eş Başkanları ise mazbataları hazır olmadığı için alamadı.

KAYA: HEDEFİMİZE ULAŞAMADIK…

Mazbata töreninin ardından Van Adliye Sarayı önünde basına bir açıklama yapan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya, Türkiye'de normal bir seçim süreci yaşamadıklarını belirterek, “Ağrı, Ahlat ve Ceylanpınar'da yaşananların buna en iyi örnektir. İktidar partisi bütün olanaklarını kullanarak halkın iradesiyle seçtiği adayları görevden almaya çalıştı. DP'nin aldığı birçok yeri AKP'nin adeta gasp etti. Van'da 14'te 14 hedeflerine ulaşamadık, ancak önemli bir başarı düzeyi yakaladık. Bundan sonra tüm belediye başkanları olarak halka hizmet için çabalayacağız. Van Büyükşehir Belediyesi artık eş başkanlık sistemi ile yönetilecek BDP bu seçimde bir ilki de gerçekleştirmiş oldu” dedi.

“HALK GEREKEN CEVABI VERDİ”

Seçim sürecinde inanmadıkları hiçbir şeyin sözüne vermediklerini söyleyen Kaya, sözünü tutamayacakları ve yerine getiremeyecekleri hiçbir şeyi de söylemediklerini ifade etti. Kaya daha sonra şöyle devam etti: “5 yıl içerisinde yapacağımız çalışmalarla ilgili Newroz'da seçim beyannamelerimizi açıkladık. Bu beyannameyi bir başlangıç, bir giriş olarak kabul ediyoruz. Bu beş yıllık süreçte elbette eksiklikler çıkacak ama yarattığımız ortak akıl bize bir çok konuda yol gösterecek. İktidar partisi şehre dönük yaptığı açıklamalarda, bu başarıya hala gölge düşürmeye yönelik beyanlarda bulunmaktadır. Ellerinde halkın kanının olduğu kişileri bu halkın karşısına çıkarsanız, halkta gereken cevabı verir. Bugün Roboski katliamını aydınlatmak yerine, Roboski'nin katillerini aklamaya çalışırsanız bu halk gereken dersi size verir. Vanlıya ait arsayı alıp TOKİ'ye peşkeş çekerseniz ve bunu Van halkına 2 katına satarsanız bu halk size teveccüh göstermez.”

Editör: TE Bilisim