Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Bekir Kaya, Kürt halkının artık birlik olması ve seçimleri çok yüksek oranlarla kazanması gerekliliğini ifade ederek, halkın bunu başaracağını inandığını söyledi.

BDP Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Bekir Kaya ve Hatice Çoban seçim çalışmalarının startını Van'ın uzak ilçesi olan Bahçesaray’da verdi. BDP il ve ilçe yöneticileri ile birlikte Bahçesaray'a gidin eş başkanlar halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Eşbaşkan Kaya ve Çoban’a BDP il ve ilçe yöneticileri ve Bahçesaray Eşbaşkan adayları Leyla Aksu ve Garip Aykut eşlik etti. Günün erken saatlerinde ilçeye giden Kaya, Çoban ve beraberindekileri ilçe halkının büyük bir sevinç ve coşkusu ile karşılandı. Belediye Başkanı Kaya, Eşbaşkan adayı Çoban ve beraberindekiler BDP Bahçesaray seçim bürosunda halk ile bir araya geldi.

BEKİR KAYA: BAHÇESARAY BDP'Lİ DİYECEK

Burada ilk konuşmayı Van Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Bekir Kaya yaptı. Bahçesaray halkının bu kez BDP'li adayları seçeceğine inandıklarını ifade eden Kaya, yıllardır siyasetçilerin buraya gelerek halkı kandırmaya çalıştıklarını söyledi. Seçime iki ay kala halkın karşısına çıkıp hayallerini anlatanların, kendi söylediklerine bile inanmadıklarını belirten Kaya, halkın artık bunlara inanması gerektiğini ifade etti. Belediyelerin hizmet yeri olduğunu ancak kendileri için sadece hizmet değil çok daha farklı bir anlamının olduğunu söyleyen Kaya, her seçimde ortaya konan irade ile Kürt halkının farklı bir merhaleye geçtiğini belirtti. Belediye seçimlerinin demokratik özerklik için hayati önemde olduğunu vurgulayan Kaya, seçimlerde gösterilecek başarının birçok şeyin önünü açacağını belirtti.

BEKİR KAYA: SEÇİMLERİ YÜKSEK OY ORANLARI İLE KAZANMALIYIZ

Kürt halkının artık birlik olması ve seçimleri çok yüksek oranlarla kazanması gerekliliğini ifade eden Kaya, halkın bunu başaracağını inandığını söyledi. Bahçesaray ilçesinin hizmete ihtiyacının olduğuna değinen Kaya, "Bu ilçemizin köylerinin, mahallerinin hizmete ihtiyacı var. Biz inanmadığımız hiçbir şeyi bu halka söz vermedik. Biz yapamayacağımız hiçbir çalışmanın sözünü bugüne kadar vermedik. Sizler ihtiyaçlarınızı bizden çok daha iyi biliyorsunuz. Bu nedenle biz halkımızla; köyünün, mahallesinin sorunlarını birlikte tespit ederek, sorunlarının çözümü için çalışacağız. Biz asla sizin bilginiz ve isteğiniz olmadan birşey yapmayacağız. Biz buradan söz veriyoruz. Bir kuruş bile bu belediyenin kasasına girerse sizlerin bundan haberi olacaktır. Bu paranın nasıl harcandığı ve ne yapıldığı ile ilgili her türlü bilgiye bugün de yarın da ulaşabileceksiniz" dedi. Kaya konuşmasının sonunda "Bu toplantı oy isteme toplantısı değil, aksine birlik ve dayanışmamızı sağlayarak nasıl başarabileceğimizin toplantısıdır” dedi.

HATİCE ÇOBAN: ARTIK KENDİ KENDİMİZİ YÖNETME VAKTİ GELDİ

Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Hatice Çoban ise, "Kürdün Kürtten başka dostu yoktur. Kürtlerin sadece birlikte iş yapma sorunu var. Ama bunun için önemli bir mesafe kaydettik ama yeterli değil. Mesela burası başka birileri tarafından yönetiliyorsa bu bir sorundur. Neden kendi kendimizi yönetmiyoruz? Eziyet gördük, işkencelerden geçtik, 17 bin faili meçhul cinayet yaşadık, kendi kanımızdan olanlar öldürüldü, köylerimiz yakıldı. Tüm bunları Kürt halkı olarak bizler yaşadık. Tüm bunları kimliğimizi özgürce ifade edilmek için değil miydi? Peki bu baskıyı oluşturan, bu zulmü yapan ve yok sayanlar kimdi? Bunlar tamda iktidarı teslim ettiklerimizdi. Artık o devir bitti. Kentlerimizi de kendimizi de biz yöneteceğiz" dedi.

ÇOBAN: ARTIK KENDİ EVLATLARINIZI SEÇİN

Bahçesaray halkının ne yapıp edip ilçeyi kazanmaları gerektiğini aktaran Çoban, "Kendi renginizden, kendi soyunuzdan, size işkence etmeyen, paranızı çalıp ayakkabı kutularında istif etmeyen kendi evlatlarınızı seçmelisiniz. İnançlı diye geçinenlerin son bir iki ayda yaptıklarını gördünüz mü? İnancımızda hırsızlık var mıdır? Çalmak haram değil midir? Peki, hala bu değerlerimizi çalanlara destek verecek misiniz? Siz burada hırsızlık yapanlara destek verecek misiniz? Cevabınız hayır ise hepinize başarılar diliyoruz" dedi.

“EŞ BAŞKANLAR ESNAFLARI ZİYARET ETTİ”

Çoban'ın konuşmasının ardından Bahçesaray Eşbaşkan adayları Leyla Aksu ve Garip Aykut da kısa birer konuşma yaptı. Seçim bürosunda yapılan konuşmaların ardından ilçe halkı adına söz alan yurttaşlarda da yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek adayları etrafında kenetleneceklerini ve ittifaklarını kurarak belediye seçimlerinde başarılı bir şekilde kazanacaklarını dile getirdi. Burada yapılan halk buluşmasının ardından Kaya, Çoban, ilçenin Eşbaşkan adayları ve beraberindekiler çarşı merkezinde bulunan esnafların tamamını gezerek bütün esnafları iş yerlerinde ziyaret etti.

KAYA: OYUNUZ VAN'IN PLAKASININ ALTINA İNMESİN

İlçe esnafları kendilerini ziyaret eden Kaya, Çoban ve beraberindekilere bu seçimin kendileri için çok önemli olduklarını ve Eşbaşkan adayları için çalışacaklarını ve partilerinin kazanacakları garantisini verdi. AKP belediyesinin yıllardır kendileri için hiçbir hizmet vermediklerini aktaran yurttaşlara cevap veren Kaya, seçimi kazanmaları ile birlikte ilçeye çok önemli çalışmalar yapacaklarını belirtti. Kaya yurttaşlara "Seçimlerde oy oranı Van'ın plakası olan 65’in altına inmesin. Tek oy yetmez, herkes en az iki oy kazanmalı ve bunun için çok çalışmalı” dedi.

BAHÇESARAYLILAR: BELEDİYEDEN MEMNUN DEĞİLİZ

İlçe esnaflarından olan Zeki İletilmiş ise Kaya'ya "Biz sizi hizmetlerinizle tanıyoruz. Biz burada kazanacağımızdan eminiz. Allahın izni ile kazanacağız ve bunu herkeste biliyor’’diye konuştu. Arif Tan isimli esnafta belediyenin yıllardır hiçbir hizmet ve çalışma yapmadığını belirterek "Benim tek başıma bu yollarda yaptığım kar temizliği kadar belediye yapmış olsaydı hiç sorunumuz kalmazdı. Ama ne yazık çalışma yapılmadı, ben yalan konuşmuyorum belediye hizmetlerinden hiç memnun değiliz. Çalışma yapsaydılar çalışmışlar diyecektim ama hiç çalışma yapılmadı" diye belirtti.

İlçe esnafını tamamının ziyaret eden Kaya, Çoban ve beraberindekiler daha sonra ilçenin tüm köy muhtarları ile bir araya gelerek burada toplantı yaptı. Eş başkanlar yapılan muhtarlar toplantısından sonra halkın büyük bir sevinç gösterisi ile akşam saatlerinde ilçeden uğurlandı.

Editör: TE Bilisim