Ak Parti Milletvekilleri Atalay ile Kayatürk Van’da son saatlerde oylarını kullandı.

 

Ak Parti Van Milletvekilleri Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk sandıkların kapanmasına kısa bir süre kala oyunu kullandı. Van’ın İpekyolu İlçesi Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 2029 nolu sandıkta oylarını kullananan Atalay ve Kayatük burada önemli açıklamalar yaptı. Oyunu kullanan Ak Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ile Burhan Kayatürk daha sonra oy kullandıkları okulun önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu. İlk olarak konuşan Beşir Atalay Referandum arifesinde Van’da terör olaylarının yaşandığını söyledi.

 

ATALAY: ÜZÜCÜ OLAYLAR YAŞADIK

Atalay ilk olarak şunları söyledi: “Önemli bir gün yaşıyoruz. Ülkemizde önemli bir anayasa değişikliği için bugün referandum yapılıyor. Şu ana kadar gördüğümüz kadarıyla ülkemizde bu referandum huzurlu bir şekilde devam ediyor. Biz Van olarak referandum arifesinde üzücü olaylar yaşadık. Bildiğiniz gibi 2 gün önce Çatak ilçemizde hain bir terör olayı yaşandı. Orada bir astsubayımızı ve bir korucumuzu şehit verdik. Dün akşamda Muradiye İlçe Başkanımız İbrahim Beyin aracına terör saldırı oldu. Bu saldırıda İbrahim Beyin amcasının oğlu Adnan Vanlı şehit oldu. Birde yaralımız var hastanede. Bizde bir an önce Muradiye’den geldik. Maalesef iki olayı birden yaşıyoruz. Güvenlik birimlerimiz gerekeni yapıyor. Valimiz ve diğer arkadaşlar olayın üzerinden duruyorlar.”

 

“VAN’IN SÜRPRİZ YAPACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Van’da iyi bir sonuç beklediklerini söyleyen Atalay, “Bizde şimdi oyumuzu kullanmaya geldik. Hayırlı olsun. Ülkemiz, ilimiz için bu referandum önemlidir. Van’la ilgili bizim beklentilerimizi biliyorsunuz. Bunları sizlerle paylaştık. Van’ın bir sürpriz yapacağını düşünüyoruz. Tahmin olarak bir şey söylemiyorum. Ancak iyi bir sonuç alacağımızı düşünüyorum. Bizde akşam ne olduğunu göreceğiz. Referandum öncesi iki ilçemizde bu olayların olması bizi üzmüştür. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum.” Dedi.

 

ATALAY: YÜZDE 85’LİK BİR KATILIM VAR

Katılım oranını yüksek gördüğünü söyleyen Atalay şöyle devam etti: “Genel anlamıyla katılım oranı yüksek görünüyor. Yüzde 85 civarında bir katılım ön görülüyor. Belki bunun üzerine de çıkılabilir. Yüzde 85 dünya standartlarında çok yüksek bir katılım oranıdır. Katılımın yüksek olacağını tahmin ediliyordu. Buda vatandaşlarımızın duyarlılığı açısından önemlidir. Türkiye’nin nasıl bir sabaha uyanacağını akşam hep birlikte göreceğiz. Böyle bir değerlendirmek doğru değil. Ben şu anda o konuda henüz bir karar verici değilim. Ben milletvekiliyim. Bu konuda ki açıklamaları yetkililere bırakıyorum.”

 

KAYATÜRK: KABUL ETMİYOR VE KINIYORUZ

Oyunu kullandıktan sonra bir açıklama yapan Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ise, “İnşallah bu referandum Türkiye’ye güzellikler getirecektir. Biz Van’da güçlü bir evet bekliyoruz. Haziran seçimlerine göre Kasım seçimlerde güzel bir yükseliş yakaladık. Bu seçimde de inşallah güçlü bir evet bekliyoruz. Bizi üzen ise arkadaşımıza ve güvenlik güçlerimize yapılan saldırılardır. Çatak ve Muradiye’de teşkilatlarımız çok iyi çalıştılar. Biz bu 2 taraftan da güçlü bir netice bekliyoruz. Terör örgütü bu 2 tarafa da saldırdı. İnsanların inançlarını kırmak için bu saldırıları yaptılar. Biz bunu kabul etmiyor ve kınıyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

“VAN GÜZEL BİR SABAHA UYANACAK”

Kayatürk yaptığı açıklamada son olarak şunları söyledi: “Hiçbir siyasi partinin silahlı kanadının olması demokrasilerde kabul edilmez. Bugün Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) temsilcileri buradalar. Merkezlerdeki köyleri ziyaret ediyorlar. Hiçbir tehdittin olmadığı yerlerdeler ama onları biz Başkale, Çatak ve Muradiye’de görmek isterdik. İnşallah Van güzel bir gece geçirecek ve güzel bir sabaha uyanacak.”


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim