Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın karşılama töreninde hiç şüphesiz en çarpıcı açıklamalarda bulunan isim Ak Parti milletvekili Burhan Kayatürk oldu. Gülaçar’ı lekesiz, şaibesiz, adam gibi adam diyerek anlatan Kayatürk konuşmasının bir bölümünde Van Belediyesi’nin 780 trilyon (milyar) borcu olduğuna da vurgu yaparak, “Bunun hesabını soracağız!” dedi.

 

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar’ın karşılama töreninde konuşan Ak Parti Milletvekili Burhan Kayatürk belediyeye sert göndermelerde bulundu. Uzun zamandır kamuoyunda konuşulan Van Belediyesi’nin 780 milyar (eski parayla trilyon) borcu olduğu söylentilerine değinen Kayatürk, bu borcun hesabını soracaklarını belirterek şu ifadelere yer verdi, “İlk olarak bu bayram gününde bizlerle beraber olduğunuz için sizlere teşekkür ederim. Bu münasebetle Başbakan’a bir not gitti ve o notta şunlar yazılıyordu: Biz Van’da şahibesiz, lekesiz ve temziz bir belediye başkan adayı istiyoruz. Başbakan madem siz istiyorsunuz bende size temiz, lekesiz, şahibesiz, adam gibi adam Osman Nuri Gülaçar’ı gönderiyorum dedi. Başbakan kendilerini açıkladığı zaman televizyonların karşısında şunları söyledi: Baba yadigârı olan bir aday seçtik. İnşallah Van’daki yoksulluğa ve yolsuzluğa neşter atacağız dedi. Çünkü Van’ın ciddi anlamda yolsuzlukla mücadele edecek bir belediye başkanına ihtiyaç olduğunu bütün Vanlılar biliyor.”

 

“O BORCUN HESABINI SORACAĞIZ”

 

Öte yandan bir dönemler AK Partili belediyenin 180 trilyonluk borcunun sürekli kamuoyuna gelmesini de hatırlatan Kayatürk, konuşmasını şöyle sürdürdü, “180 trilyon borcu her gün anlatanların, bugün 780 trilyon borca belediyeyi nasıl getirdiklerini, hangi yolsuzlukları yaptıklarının hesabını soracağız Allah’ın izniyle. Ben geçen aday adayları ile yapmış olduğumuz bir konuşmada kendilerine şu ifadeyi kullandım. Osman Nuri Gülaçar sadece bu Van’ın değil Recep Tayyip Erdoğan’ın adayıdır. Bu arada size Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdim. Şimdi sözün üstadı konuşacak hepimiz bugün onun için buradayız Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.


Önder ALTINAL/Şehrivan

Editör: TE Bilisim