AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, AK Parti döneminde engellilere yönelik atılan adımların bir reform niteliğinde olduğunu söyleyerek, işitme engellilere beden dili kursu ve Tekstil Kent’te istihdam müjdesi verdi. 


Milletvekili Burhan Kayatürk, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ve Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ile Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik Spor Kulübü Derneği’ni ziyaret etti. Kendilerine gösterilen ilgiden dolayı işitme engellilere teşekkür eden Milletvekili Burhan Kayatürk, burada olmaktan son derece memnun olduklarını söyledi. Kayatürk, “Seçim çalışmaları kapsamında yaptığımız en güzel ve en anlamlı ziyaretlerden biri de burası oldu. AK Parti engellilere yönelik ne kadar iş yaptıysa da bunları yeterli görmüyoruz, önümüzdeki süreçte daha fazla hizmet yapmak istiyoruz. AK Parti herkesin umududur. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, engelli kardeşlerimize büyük önem veriyor. Bize de bunu öğrettiler. Hep yanınızda olmayı sağladılar. Tüm engelli kardeşlerimizin nerede ne problemi varsa bize ulaşsın. Bizler, sizleri çok önemsiyoruz. Her daim sizin yanınızda olduğumuzu asla unutmayın” dedi.


Milletvekili Burhan Kayatürk, işitme engellilerin sıkıntılarını dinleyerek beden dili kursu ve istihdam için iki müjde birden verdi. Dernek binasında yetkili mercileri arayan Kayatürk, beden dili kursunun hemen açılmasını ve kurs süresince katılım gösteren işitme engellilere maaş yardımı yapılmasını istedi. Kurs sürecinde eğitim alan ve sertifikalarına kavuşacak olan işitme engellilere istihdam yolunu açan Kayatürk, tekstil kentte 60’a yakın işitme engellinin istihdam edilmesinin sağlanacağını söyleyerek, büyük bir sevinç oluşmasını sağladı. Kayatürk, daha sonra büro ve kira yardımı konusuna da el atarak, büyük bir jest yaptı. Bazı iş adamları ile görüşen Kayatürk, daha modern bir büro ve kira yardımını da çözerek işitme engellileri sevindirdi.


Milletvekili Burhan Kayatürk’e bu önemli müjdelerden dolayı teşekkür eden Van İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik Spor Kulübü Derneği yöneticileri, AK Parti’nin ülkede ve Van’da her zaman bir umut olduğunu dile getirdi. 

Editör: TE Bilisim