Seçimlerin yaklaşmasına sayılı günler kala çalışmalarını aralıksız sürdüren Erciş Belediyesi BDP eş başkan adayları ilçe esnafının sorunlarını dinleyerek esnaflara eş başkanlık sisteminin faydalarını açıkladılar. Ziyaret sırasında Erciş’in bitmeyen sorunlarından yakınan esnaflara BDP Erciş belediye eş başkan adayı Diba Keskin, Erciş ilçesinin BDP ile değişeceğini ifade etti.

‘BAŞLAMAYAN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN MAĞDURUYUZ’

Yaşanan depremin ardından iki yıl geçmesine rağmen ilçedeki mağduriyetlerin giderilmediğine dikkat çeken Van yolu Caddesi esnafı, bir türlü başlamayan adeta yılan hikâyesine dönüşen Kentsel Dönüşüm projesinin mağduru olduklarını ifade etti. Kendilerinin mecbur bırakıldığı pazarlığı kabul etmelerinin ardından iki yıl geçmesine rağmen halen bir tek çivinin çakılmadığını belirten esnaflar yaşanan durum karşısında müşteri kaybına uğradıklarını açıkladılar.

'ERCİŞ’TE HER MEVSİM AYRI BİR ÇİLE'

AKP’li yerel yönetimin duyarsızlığı nedeni ile Erciş ilçesinin köy konumundan daha kötüye gittiğini açıklayan Van Yolu esnafları, ilçede her mevsimin adeta çileye dönüştüğünü ifade etti. Yazın tozdan, İlkbahar ve son bahar aylarında çamurdan, kışın ise belediyenin mevsim boyunca temizlemediği karlardan illallah ettiklerini ifade eden esnaflar, belediyenin duyarsızlığı nedeni ile dışarıdan gelen misafirlerinden utandıklarını aktardı. İlçede yaşanan sorunların kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük olduğunu belirten esnaflar BDP belediyecilik modeli ile bu sorunlardan kurtulmayı umduklarını ifade ettiler.

KESKİN: ERCİŞ’İMİZİ SORUNLARDAN ARINDIRACAĞIZ

Van Yolu Caddesi esnafını dinleyen eş başkan adayları öncelikle eş başkanlık sisteminin faydalarına değinerek BDP belediyeciliği modeli ile Erciş ilçesinin refaha kavuşacağını ve kısa sürede Erciş halkıyla birlikte kararlar alarak Erciş ilçesini hak ettiği hizmete kavuşturacaklarını ifade ettiler. Erciş’in Türkiye’nin birçok ilinden büyük bir ilçe olduğunu ifade eden eş başkanlardan Diba Keskin, Erciş’in gerek coğrafi konusu gerek ise doğal kaynakları ile paha biçilmez bir hazine olduğunu açıkladı. Keskin, kendilerine fırsat verilmesi durumunda Erciş’i Erciş halkının önerileri doğrultusunda kalkındıracaklarını ifade etti.

ÇAĞAN: BDP İLE ERCİŞ KURTULACAK

Keskin’in ardından söz alan eş başkan Abdurahman Çağan, geçen seçim döneminde Erciş belediye başkan adayı olduğunu ifade ederek, o dönemde Erciş halkının kendisine fırsat vermesi durumunda Erciş’in şu anki konumdan çok daha farklı konumda olacağını belirtti. Çağan, her şeye rağmen Erciş halkına teşekkür ettiğini ifade ederek, açıklamasına şu sözlerle devam etti. “Bizler sistem partileri değil BDP’yiz. Bölgemizde hepimizi derinden yaralayan bir deprem meydana geldi. Bu deprem Van’da da yaşandı. Hatta ikinci deprem en çok Van’ı talan etti. Van belediyesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının depremden sonra ortaya koyduğu imar planının halkın çıkarına ters düştüğü için kabul etmedi” ifadelerine yer veren Çağan, “Bu gün bu palana kalmadan hareket eden Van belediyesi esnafının çıkarlarını ön plana koyarak karar alması, Van’ı ve Vanlıyı adeta bir enkazdan kurtarmıştır” dedi. Çağan, “29 Mart 2009 tarihlerinde yapılan yerel seçimlerde yüzde 53'lük oy oranı ile Van Belediyesi’ni AKP’den devir alan belediyecilik modelimiz, AKP’nin bıraktığı 180 Milyon TL’lik borç ve yaşanan depreme rağmen adeta bir devrim gerçekleştirdi. İşte bu BDP belediyeciliği farkıdır. Van’ın durumu ortadadır. Erciş’inde durumu ortadadır. Bize fırsat verilmesi durumunda BDP belediyecilik modeli ile hepimizde bu enkazdan kurtulacağız” dedi. 

Editör: TE Bilisim