Habertürk'ün haberine göre “Önce Türkiye” sloganıyla meydanlara inmeye hazırlanan CHP Lideri Kılıçdaroğlu bayramda 6 ülkeyi ziyaret ederek partililerle buluşacak, 30 Eylül'de partisinin adaylarını tanıtıp, seçim bildirgesini kamuoyu ile paylaşacak.


23 Eylül-27 Eylül arasında İsviçre, Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya ve Avusturya'da partisinin düzenleyeceği etkinliklere katılacak olan Kılıçdaroğlu, bu ülkelerdeki sosyal demokrat ve sosyalist parti liderleriyle ve devlet yetkilileriyle de görüşmeler yapacak.

Yurda döndükten sonra 30 Eylül'de Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde partisinin adaylarını tanıtacak. CHP'nin seçim bildirgesi açıklanacak. 7 Haziran'dan bugüne yaşanan siyasi ve ekonomik olayların ışığında revize edilen CHP'nin 1 Kasım Seçim Bildirgesi'nde, ekonomik vaatlerin yanı sıra terör ve güvenlik sorunları ile hak ve özgürlüklere ilişkin vaatler yer alacak.

Merkez Türkiye” projesi de ayrıntılarıyla bildirgeye konulacak. CHP'nin AK Parti ile yürüttüğü istikşafi görüşmelere ilişkin partinin tutumunu ortaya koyan bir broşür de bu süreçte kamuoyuna sunulacak.

 

MİTİNG PRGRAMI İÇİN START 2 EKİM'DE VERİLİYOR

Kılıçdaroğlu, ilk mitingini 2 Ekim'de Mersin'de yapacak. Yurt genelinde 30 miting yapması planlanan Kılıçdaroğlu'nun, oy artışının yaşanabileceği ve “+1” milletvekili daha çıkarabileceği illere ağırlık vereceği belirtiliyor. CHP Lideri, kritik illere “doğrudan temas” adı altında ziyaretlerde bulunacak, vatandaşlarla yüz yüze iletişim kuracak.

 

SLOGAN DEĞİŞTİ

7 Haziran seçimlerinde, “Yaşanacak bir Türkiye” ile “Gelin oy verin, gitsinler” sloganlarıyla vatandaştan oy isteyen CHP, 1 Kasım seçimlerinde kullanacağı temel sloganı da belirledi. CHP, koalisyon görüşmeleri sırasında sık sık dillendirdiği “Önce Türkiye” sloganıyla meydanlara inecek. CHP, 1 Kasım seçimlerinde, “Önce insan, önce birlik, önce Türkiye” diyecek.


kAYNAK-HÜR HABER

Editör: TE Bilisim