Ak Parti Edremit Adayı İbrahim Koç, 27 yıllık devlet memurluğu tecrübeleri ile çeşitli kademelerde yürüttüğü müdürlükleri Edremit için kullanacağını belirterek, “Edremit’teki halkın sorunlarını da bu sorunların çözümünü de çok iyi biliyorum. Bu halka sorunların çözümü için hazırladığımız yerinde projeler ile hizmet etmeye geliyoruz.” dedi.

Ak Parti Edremit Adayı İbrahim Koç düzenlediği bir toplantı ile gazetecilerle buluştu. Adaylık açıklamasından sonra ilk kez basın mensuplarının karşısına çıkan Koç, projeleri ile basın mensuplarının karşısına çıktı. Özellikle Edremit sınırları içerisinde bulunan su sıkıntısı ve benzeri sıkıntıların çözümü için projeler üreteceklerinin altını çizen Koç, 27 yıllık meslek hayatı boyunca biriktirdiği tecrübeler ile Edremit’te iyi işler yapacaklarına inandıklarını söyledi.

DENEYİMLERİM YAPACAKLARIMIN TECRÜBESİ OLACAK

27 yıllık devlet memurluğu tecrübelerini ve bu süre içerisinde karşılaştığı sıkıntıları kazanması halinde Edremit’te en iyi şekilde değerlendireceğini belirten Koç, konuşmasında geçmişteki görevleri ile ilgili bilgiler vererek başladı. Edremit’e hizmet etmek ve halka hizmetkar olmak için bu yarışa girdiğini belirten Koç, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “27 yıllık devlet memuruyum. Bu 27 yıl içerisinde 20 yıl idarecilik yaptım, 18 yıl çevre sağlık şube müdürlüğünü yaptım, son 2 yıl halk sağlık müdürlüğünde personel idari ve mali işler müdürlük görevini yürütüyordum. Bir Edremitli olarak ve Edremit’in sorunlarını gidermek için ve bir şeyler yapmak için Edremit’te oturan insanlara hizmet etmek için Ak parti ilçe adaylardan 12 adayından birisiydim. Ben Edremitlere hizmet etmek için ve hizmetkâr olmak için bu görev ve bu yarışı içinde bulunmaktayım. 18 yıl şube müdürlüğü yaptığım dönemde çevre sağlığı belediyenin hizmetleri denetleyen bir kurumdur. Ve ben bu kurumun başındaydım ilimizin bu sorunların ve bu sorumların çözüm yoları ne olduğunu bilincindeyim. Halk salığı alanında olumsuzlukların vatandaşın şikâyeti gerek kalmadan siz bilinçli insanlar olarak ve bu işi içerisinde olana arkadaşlar en ufak bir olumsuzluğu haber yapıp en azından ve bu işi üstlenen kişilerin ufkunu açıyorsunuz. Ve bu şikâyetçimin birçoğu bizlere geliyordu bizde gerekli olan çalışmaları yapıp kurumlara gönderiyorduk. Biz sadece bu sorunlarla kalmayacağız mesela geçen gün TOKİ’de oturan bir vatandaşın talebi oldu bizim bir mezarlığımızın olmaması, ama orda mezarlık var. Mezarlık kanununa göre belediyelerin görevlerinden biridir.”

“EN ÖNEMLİ SORUN SU SORUNU”

Edremit çevresinde bulunan yerleşim yerlerindeki en önemli sorunlardan birisinin de su sıkıntısı olduğuna vurgu yapan Koç, ilçe sınırında bulunan mahallerde bu sıkıntıların yaşandığına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi; “Suyun olmadığı bir yerde medeni bir yaşamdan söz edilemez. Bu nedenle 5393 sayılı sayılı Umum Hıfzıssıhha Kanunu ve 1593 maddeler gereğince belediyesi olan meskûn mahalde tüm vatandaşlara temiz ve içilebilir su sağlamak gerekli depo, şebeke hatlarını döşemek belediyelerin ana görevlerindendir. İlçemiz sınırları içerisinde olan Edremit Merkez mahalleler, Erdemkent, Yen köy Mahallesi, Elmalı, Süphan, Memursen TOKİ, Şaban ye ve Eminpaşa Mahalleleri ile birçok bölgemiz de yoğun bir şekilde içme suyu sıkıntısı yıllardır kron kronikleşmiş bir sorun halinde devam etmektedir. Ayrıca içilemez verimli topraklara sahip her tür bitkinin, sebze ve meyvenin yetiştiği nadir kentlerden birisidir. İçme suyu sıkıntısı olduğu gibi sulama suyu sıkıntısı nedeniyle istenilen kaliteli verim elde edilememektedir.”

“BELEDİYE ACİZ DURUMA DÜŞMÜŞTÜR”

“İlçemiz ve bağlı yerleşim birimlerinde zaten var olan su sıkıntısı 2011 yılında ilimizde meydana gelen deprem afet sonucunda yapılan toplu konutlar ile birlikte yoğun bir göç almış ilçemiz nüfusunu tam on kat arttırmıştır. Mevcut nüfusa yeteri kadar su temin edemeyen gerek Van Belediyesi ve gerekse Edremit Belediyesi bölgenin su ihtiyacını karşılamakta aciz duruma düşmüştür. Mevcut sorunu çözmek adına Adalet ve Kalkınma Partisi Hükümet Devlet Su İşler aracılığı ile belediyecilik hizmetler üstlenmiş ve bölgenin su ihtiyacını Gürpınar İlçesinde bulunan su kaynağından karşılama projesin hayata geçirmiş ve proje bitme aşamasına gelmiştir.”

İŞTE KOÇ’UN PROJELERİ:

Son olarak Edremit’i kazanması halinde hayata geçireceği projeleri paylaşan ve projelerin adeta bir siyasetçinin senedi olduğuna vurgu yapan Koç, ilk etapta hayata geçirmeyi planladığı projeleri ise şu şekilde açıkladı:

1. Halkımıza temiz, içilebilir içme suyu sağlama projesi
2. Sıvı atıklar ve kanalizasyon projesi
3. Katı atıkların toplanması taşınması düzenli depolanması geri dönüşümü ve imha edilmesi projesi
4. Sanayi ve tıbbi atıkların imhası projesi
5. Hafriyat moloz kum ve çakıl dökme-depolama alanlarının belirlenmesi projesi
6. Sivrisinek, karasinek ve vektör mücadelesi projesi
7. Suni bataklıkların kurutulması ve halkımızın hizmetine sunulması projesi
8. Sanat atölyeleri, kurs merkezleri ve ticari alan geliştirme çalışmaları projesi
9. Tarım alanlarını ıslahı projesi
10. Sportif faaliyetler ve spor kulübü projesi
11. Çocuk parkı alanları oluşturulması projesi
12. Dayanışma ve yardım birimi kurulması projesi
13. Sağlık merkezi projesi
14. Kreş ve gündüz çocuk bakım evleri projesi
15. Ulaşım projesi
16. Yol çalışmaları projesi
17. İmar çalışmaları projesi
18. Halk fırınları ve tandır evleri projesi
19. Yaşam ve sosyal alan merkezleri projesi
20. Mahalle evleri projesi
21. Beyaz masa uygulaması projesi
22. Tarihi şamran kanalı ıslah projesi
23. İtfaiye, cenaze ve ambulans hizmetleri projesi
24. Organize hayvancılık projesi
25. Başıboş sokak hayvanları ıslah projesi
26. Van gölü kıyı şeridi peyzaj çalışmaları projesi
27. Kız kalesi projesi
28. Kurubaş deresi ıslah çalışması projesi
29. Van gölü kirliliği, van gölünü kirleten unsurlar ve alınması gereken önlemlerle ile ilgili projeler
30. Afet yönetimi planları ile ilgili projeler


Erol CANSEVER/Şehrivan

Editör: TE Bilisim