Seçime bir gün kala Van'da yüne gündem Küresünniler oldu. 7 Nisan'da açıklanan Ak Parti milletvekili aday listelerinden sonra liste bırakılan Küresünniler tüm adaylarla bir boykot başlatmış ve şimdiye dek hiç bir parti ile de ittifaka girmemişti. Adeta bir siyasi parti havasında çalışan Küresüünniler oluşturulan bir oluşumla 'Sandığa değil pikniğe gidiyoruz' kampanyası başlattı. Ciddi bir boyuta taşınan bu tepki son haftaya kadar sürerken dün Ak Parti cephesinden boykotun bittiğine dair haber servis edildi. Ak Parti'nin listelerinin dışında kalan aday adayı Ebubekir Kaçmaz''ın Ak Parti'ye giderek bir kez daha partiye katılmasının ardından boykotun bitiiğine dair söylentilere Küresünniler Derneği'nden sert açıklama geldi. Açıklamada bu kararın bireysel olduğuna vurgu yapılırken; "Yöneticilerinin tüm yıldırma girişimlerine rağmen sürdürmekte kararlı olduklarını ortaya koyarken, ne yazık ki kişisel menfaat ve makam uğruna verdikleri sözlerden vazgeçenlerde olmaktadır. Kişisel olarak verilen bu kararlar Küresünni topluluğunu bağlamadığı gibi, şahısların kendilerine yönelik itibarı da halk nezdinde sorgular hale getirmiştir." Denildi.

 

Ak Parti'ye katılarak seçime bir gün kala yeni bir tartışma başlatan Ak Parti'nin Küresünni aday adayı Ebubekir Kaçmaz'ın katılımına boykotu başlatan dernekten sert tepki geldi. Küressünniler Derneği o katılımın bireysel olduğunu vurgularken bir açıklama ile boykotun 7 Haziran'da sandığa yansıyacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer verilerek Ebubekir Kaçmaz'ın Küresüünniler adına katılım yaptığına dair değerlendirmelere şu yorum yapıldı; "Küresünniler Düşünce Platformu olarak Milletvekili Aday listelerinin açıklanmasının ardından topluluğumuzdan hiçbir aday adayına temsiliyet hakkı verilmemesi üzerine geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Aralarında Milletvekili Aday Adayları, Meclis Üyeleri, Muhtarlar, kanaat önderleri ve işadamlarından oluşan platform üyeleri, ortak hareket etme kararı almış ve bu durumu kamuyona deklere etmişlerdi. Bu toplantıya Milletvekili Aday Adayı Ebubekir Kaçmaz memur olduğunu gerekçe göstererek katılmamış, ancak vekaletenağabeyini göndermişti. Alınan kararın devamlılığını sağlamak adına tüm katılımcılar gibi ağabey Ömer Kaçmaz’da kardeşi Milletvekili Aday Adayı Ebubekir Kaçmaz adına söz vermişti."

 

"KARAR KİŞİSEL"

Küresünniler Düşünce Platformu mensupları, alınan boykot kararını Ak Parti Van İl Yöneticilerinin tüm yıldırma girişimlerine rağmen sürdürmekte kararlı olduklarını ortaya koyarken, ne yazık ki kişisel menfaat ve makam uğruna verdikleri sözlerden vazgeçenlerde olmaktadır. Kişisel olarak verilen bu kararlar Küresünni topluluğunu bağlamadığı gibi, şahısların kendilerine yönelik itibarı da halk nezdinde sorgular hale getirmiştir."

 

PİKNİĞE İZİN ÇIKMADI!

"Bu arada Küresünniler Düşünce Platformu’nun aldığı boykot kararını, şahsi oyları olmadığı için bozmaya çalışanlar, topluluk mensuplarımız arasına fitne tohumları ekmek istemiş, köylerimizde astığımız boykot yazılarımız jandarmalar tarafından indirtilmiştir. Afiş asan gençlerimiz gözaltına alınmış, yasal işlem başlatılamamasına rağmen idari para cezası kesilerek vazgeçirilmeye çalışılmıştır. Bununla da yetinmeyen baskıcılar, 100 yıldan beridir ilk kez kutlamaya hazırlandığımız ve sanatçı Nuray Hafiftaş’ın konseri ile taçlandıracağımız 1. Küresünni Şölenimiz, İlçe Seçim Kurulu’ndan aldığımız izne rağmen, Van Valisi imzası ile ‘Güvenliğinizi sağlayamayız’ gerekçe gösterilerek yapılmaması kararlaştırılmıştır. Bu da Küresünni topluluğumuzu derinden yaralamıştır.  Şölenimizin gerçekleştirilmesi için Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazda bulunulmuş, henüz bu konuda bir karar elimize ulaşmamıştır. Bu sebeple 6 Haziran’da yapmayı planladığımız şölenimizi ileriki bir tarihe ertelemek zorunda bırakılmışızdır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur." 

Editör: TE Bilisim