Ak Parti'nin milletvekili listesine tepki gösteren ve İran'dan 100 yıl önce göç eden büyük bölümü Azeri 'Küresünniler' olarak bilinen topluluğun boykot kararı etkili oldu. Küresünni topluluğunun yoğun olarak yaşadığı ve 601 seçmenin bulunduğu Karagündüz Mahallesi'nde saat 13.00 itibariyle sandık görevlileriyle birlikte sadece 25 oy kullanıldı.

 

Küresünniler, Van'da Ak Parti milletvekili aday listesinde kendi topluluklarından mensup kişilere yer verilmemesine tepki göstererek seçimin boykot edilmesi için 2 aydır mahalle mahalle dolaşarak çalışma yürüttü. Küressünilerin yaptığı boykot çalışması kendi topluluklarının yaşadığı mahallelerde etkili oldu. Sabah şehir merkezindeki okulların önünde oy için kuyruklar oluşurken, Küresünni mahallesi olan Karagündüz'de sandıklara kimse gitmedi. Sandık görevlileri oy kullandıtan sonra vatandaşları beklemeye başladı. Saat 13.00 itibariyle 2 sandıkta sadece 25 seçmen oy kullandı.

 

“HALKIMIZ BİZE SAHİP ÇIKTI”

Karagündüz Mahallesi'nde seçimi takip eden Küresünniler Düşünce Platformu Sözcüsü Ferhat Atacan, "Van'da yıllardır yok sayıldık. Bunu önüne geçmek için kendimizi tanıtmak için milletvekilliği seçimlerini fırsata çevirmek istedik. Bunun için de sandıkları boş göndermeyi hedefledik. Şu anda boykotumuza herkes uyuyor. Topluluğumuz yok sayıldığı için önüne konulan sandığı kabul etmemekte ve tepki koymakta. Bundan sonra da yok sayılmayı kabul etmeyeceğiz. Bu kentin yönetiminde varolabilmemiz için, ciddiye alınmamız için sandıkları boş göndereceğiz. Halkımız bunun bilincine vardı. Boykota uyanlara teşekkür ediyoruz. İsteyenler de oy kullanabilir" dedi.

Editör: TE Bilisim