Genel seçimde liderlerin nerede oy kullancağı belli oldu. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Konya'da, CHP veMHP lideri ise Ankara'da oy kullanacak. HDPEş Başkanları Demirtaş İstanbul'da, Yüksekdağ ise Van'da oylarını kullanacak.

 

4 PARTİDE SEÇİM GECESİNE HAZIR

7 Haziran akşamı için parti genel merkezlerinde hazırlıklar başladı. Meclis'te temsil edilen dört siyasi parti Adalet ve Kalkınma PartisiCumhuriyet Halk PartisiMilliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi parti merkezlerinde kurdukları seçim koordinasyon birimlerinden izleyecek. Parti liderlerinin ise sandıklar açılmaya ve resmi sonuçlar gelmeye başladıktan sonra genel merkezlere gelmesi planlanıyor.

 

BAŞBAKAN MEMLEKETİ KONYA'DA OYUNU KULLANCAK

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, oyunu Konya'da kullanacak. Davutoğlu Cumartesi günü son mitingini memleketi Konya'da yapacak. Oyunu evinin bulunduğu Meram'daki Şükrü Doruk Kız İmam Hatip Lisesi'nde kullanacak olan Davutoğlu'nun akşam saatlerinde Ankara'ya gelmesi bekleniyor.

 

AK PARTİ'DE 100-150 KİŞİLİK GRUP GÖREV YAPACAK

Bu arada AK Parti Genel Merkezi'nde Seçim İşleri Başkanlığı 7 Haziran gecesi için hazırlıklarını son aşamaya getirdi. Parti'nin üçüncü katı seçimde sadece görevlilere açık olacak. Parti kısaca SAS olarak adlandırılan Sonuç Alım Sistemi kurdu. Parti yetkilileri, genel merkezde bilgisayar başında 100-150 kişilik bir ekibin görev yapacağını söyledi. Bu görevliler, il, ilçe ve beldelerden SAS'a girilen sonuçları ana merkezde derleyecek. Sandıklardan gelen sonuçlar, ajanslardan ve Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi sonuçları ile karşılaştırılacak.

 

GENEL MERKEZ ÖNÜNE DEV EKRAN KURULACAK

AK Parti'de ayrıca genel merkez dışındaki alanda bir platform hazırlanıyor. Kurulacak ekranlardan partililerin seçim sonuçlarını izlemesi sağlanacak. Yerli ve yabancı basının çalışması için de parti binasının giriş katında bir alan hazırlanıyor.

 

CHP VE MHP LİDERLERİ ANKARA'DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise oylarınıAnkara'da kullanacak. Kılıçdaroğlu Arjantin İlkokulu'nda, Bahçeli'de yıllardır olduğu gibi Anıttepe İlkokulu'nda oyunu verecek.

 

YEREL SEÇİMDEN DERS ÇIKARILDI

CHP Genel Merkezi de AK Parti'ninkine benzer bir hazırlık yaptı. CHP İzmir MilletvekiliErdal Aksünger'in başında olduğu yaklaşık 200 kişilik bir ekip, seçim gecesi sonuçları takip etmek üzere genel merkezde çalışacak. Sahadaki müşahitlerden, Oy ve Ötesi gibi sivil oluşumlardan gelecek olan tutanak fotoğrafları, bilgiler bilgisayarlara girilecek. Parti yetkilileri 2014 Mart Yerel Seçimi'nden çıkarılan dersler de göz önüne alınarak, gelişmiş ve eğitim almış bir ekiple çalışacaklarını belirtti.

 

BAHÇELİ SONUÇLARI GENEL MERKEZDE İZLEYECEK

MHP'de parti görevlileri bilgi işlem merkezinde seçim sonuçlarını derleyecek. Diğer partilerde olduğu gibi hem il ve ilçelerdeki sandık görevlilerinden gelen sonuçlar, hem de resmi sonuçlar izlenecek. Sonuçları genel merkezde izlemek isteyen partililer için de genel merkezde erkanlar hazırlanacak. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin de belli bir saatten sonra genel merkezde sonuçları izlemesi bekleniyor.

 

HDP MERKEZİ BU KEZ DAHA HAREKETLİ OLACAK

İstanbul'dan milletvekili adayı olan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş oyunuİstanbul'da, diğer Eşbaşkan Figen Yüksekdağ da Van'da Zaferler İlkokulu'nda oyunu kullanacak. Ankara'daki HDP Genel Merkezi bu seçimde diğer seçimlere göre daha hareketli olacak. Parti iki eş başkan yardımcısını çalışmaları Ankara'dan koordine etmek için görevlendirdi. Genel Merkez binasında hem seçim sonuçlarını dijital ortamda takip etmek ve yayınlamak üzere bir birim oluşturuldu, hem de şikâyetleri dinlemek ve ilgili yerlere iletmek üzere bir kriz masası oluşturuldu. Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Ankara'ya gelip gelmeyecekleri henüz netlik kazanmadı.

 

ERDOĞAN VE GÜL İSTANBUL'DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise seçim günü İstanbul'da olacak. Erdoğan bir önceki seçimde olduğu gibi Küçük Çamlıca'da bulunan Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak. Gül ise yıllar sonra oyunuİstanbul'da kullanacak. Gül'ün Çubuklu İlköğretim Okulu 1139 nolu sandıkta oyunu kullanacağı öğrenildi.

AK PARTİ AdaylarıCHP AdaylarıMHP AdaylarıHDP Adayları
Editör: TE Bilisim