Milliyetçi Hareket Partisi aday tanıtımını yaptı. Aday tanıtım programında MHP’nin Van’daki 7’inci sıra milletvekili adayı olan Ebru Berköz Karaca’ya Çavuşoğlu sansürü uygulanmak istendi. Burada bir konuşma yapan Karaca, “Partimiz erkek egemen bir parti olarak görünse de kadınlarında partisi olduğunu da dile getirmek isterim. Van’ımızın en iyi yerde olmasını istiyorum. Bir bayrak altında toplandığımız için dil, din ayrımı yapılmaksızın bu yola baş koyduk. İnşallah 7 Haziran’da sandıklarda her şey belli olacak.” Dedi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van’da 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlere girecek milletvekili adaylarını halka tanıtım programını Beşyol mevkiinde bulunan MHP parti binasında gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde Ferit Melen Havalimanı’nda karşılanan vekil adayları konvoy halinde parti binasına geldi. Parti binasına gelen vekil adayları halkla bir araya gelerek sohbet etti. Burada bir açıklama yapan MHP’nin Van listesinin birinci sıra milletvekili adayı Gültekin Çavuşoğlu, “Seçimlerin başarılı bir şekilde geçmesini birlik ve beraberlik içerisinde önce Van’ımıza, Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyoruz. Zaten bizim temel görüşümüz birlik ve beraberliği, kardeşliği esas alan bir seçim arz ediyoruz. Biz huzur istiyoruz. İnşallah diğer partilerde aynı duygu ve düşünceleri paylaşıyorlardır. Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından birisi siyasi partilerdir. Siyasi partiler hangi görüşten olursa olsun, hangi etnik guruptan olursa olsun, hangi mezhepten olursa olsun hepsini kardeş olarak kabul ediyoruz. Bizdeki temel ölçünün birincisi vatanın bölünmezliği. İkincisi 75 milyon insanımızın kardeşliği, üçüncüsü de Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşatılma ilkesidir. Bizim temel ölçümüz budur, bu ölçüde olan herkesin başımızın üzerinde yeri var. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde tüm partilere hayırlı olsun diyoruz.” İfadelerini kullanarak sözlerini sonlandırdı.

 

KARACA: MHP KADINLARIN DA PARTİSİDİR

MHP’nin 7’inci sıra milletvekili adayı olan Ebru Berköz Karaca’da partide hazır bulunurken Karaca basın mensuplarının ısrarı üzerine Karaca kısa bir açıklama yaptı. Karaca, “Partimiz erkek egemen bir parti olarak görünse de kadınlarında partisi olduğunu da dile getirmek isterim. Van’ımızın en iyi yerde olmasını istiyorum. Bir bayrak altında toplandığımız için dil, din ayrımı yapılmaksızın bu yola baş koyduk. İnşallah 7 Haziran’da sandıklarda her şey belli olacak. Milliyetçi Hareket Partisini çok güçlü görüyorum.” Dedi. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimler için Van Halkına seslenmek isteyen Karaca, “Engelliler için inşallah iyi yerler yaparız. Van’ın neresi olursa olsun seçim çalışmalarımızı yapacağız. Her şey 7 Haziran’da sandıkta belli olacak. Milliyetçi Hareket Partisi güçlü geliyor.

 

CAMUŞCU: EMANETLERİMİZİ GERİ ALIYORUZ!

MHP’nin dikkat çeken adaylarından 2’inci sıra adayı Yavuz Selim Camuşcu ise diğer partilere olan tepkilerin MHP’ye olan desteği artıracağını belirterek, geçmiş yıllardaki oylarını Van’da geri toplayacaklarını kaydetti. Camuşcu, birden fazla vekil konusunda iddialı olduklarının altını çizerken; “MHP tabanından geçmişte AKP’ye emanet oylar gitti. Bu emanet oylar artık bu seçimde yeni kadromuzla beraber bizlere dönecek. Son günlerde aday listeleri açıklandığından beri Van gündeminde AKP aday listelerindeki memnuniyetsizlik göze çarpıyor. Mevcut iktidar partisi olarak AKP’nin toplumun tepkisine neden olan listelerle halkımızın karşısına çıkması, iktidar iddiasını kaybettiğinin bir göstergesidir. Adaylarınız üzerinde ne kadar tartışma varsa toplumdan o kadar da kopmuşsunuzdur. Bugün MHP Van aday listesi üzerinde en ufak bir tartışma ve eleştiriye denk gelemezsiniz. Van’ın tüm renkleri ve zenginlikleriyle temsil edildiği tek liste MHP’nin aday listesidir. Bakın bazı aşiretler AKP listesinde yer bulamamalarını protesto ediyorlar. Van’da yaşayıp, bizim listemizde temsil edilmediğini söyleyecek kişi sayısı çok azdır. Bizim listelerimiz Genel Merkezimizin sahada yaptığı yoğun çalışmalar neticesinde belirlenmektedir. Başka partilerde olduğu gibi STK’ların, kanaat önderlerinin ve toplumun beklentileri bir tarafa bırakılarak, il başkanlarının ve liste başı adaylarının siyasi geleceklerine göre şekillenmemektedir. Bizim aday listemizin merkezi Van ve Vanlılardır. Bu seçimde kendi tabanımız dışında HDP, CHP ve AKP tabanlarından da oy alacağız.” Dedi.


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

 
Editör: TE Bilisim