ŞEHRİVAN ÖZEL/YUNUS EMRE AYKAÇ

Van'da 30 Mart 2014'te yapılacak olan seçimler öncesi partilerin adaylarının yankıları sürüyor. Daha önce bazı ilçelerde yaşanan aday sıkıntılarının bir diğeri de Muradiye'de baş gösterdi. Edindiğimiz bilgiye göre AK Parti'den yer bulamayan aday adayları adaya tepki göstererek BDP'ye geçme kararı aldı. Alınan bilgiye göre Buruki, Mukuri, Heviri aşiretlerinden oluşan ve bir kaç adayın yakınlarının oluşturduğu yaklaşık bin kişilik grup bugün BDP'ye geçti. 

AĞAOĞLU'NDAN SERT SÖZLER!

Şu anda büyük bir kitlenin katıldığı ve BDP'ye doğru hareket edildiği öğrenilen kalabalık bir meydanda toplandıktan sonra Ak Parti'den aday adaylığı başvurusu yapan Nafiz Ağaoğlu BDP'ye geçişleriyle ilgili bir basın açıklaması yaptı. BDP'ye kendilerinii kabul etmesinden dolayı teşekkür eden Ağaoğlu konuşmasında sert sözlere yer vererek; "Ben de diğer adaylar gibi AK Parti'den aday adaylığı başvurusu yaptım. Başvuru yaptıktan sonra Ak Parti Milletvekili Mustafa Bilici benimle görüşüp adaylığı bana vereceklerini söyledi. Adaylık verilceği konusunda bana namusu ve şerefi üzerine yemin etti. Ama adaylıklar açıklandıktan sonra gördüm ki bu yeminlere rağmen bize yer verilmedi. Biz bundan sonra makam, mevki peşinde olmayacağız ama en azından BDP'de kendi partimizde yer alacağız. Bizi kabul ettiğiniz için teşekkürler."

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu köşe yazısı/haberin tüm hakları Şehrivan Gazetesi'ne aittir. Bu içeriğin kaynak gösterilmeden yayınlanamaz, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin/yazının bir bölümü aktif link verilerek kullanılabilir.

Editör: TE Bilisim