7 Haziran 2015 pazar günü gerçekleşecek olan Genel Seçim’de tüm Türkiye sandık başına gidecek. Genel seçimlerde nerede oy kullanacağını merak edenler için hazırlamış olduğumuz bu haberde online seçmen sorgulama işlemi ile seçmen bilgilerine kolayca ulaşabilişiniz. Vatandaşlar hem internetten hem de çağrı merkezinden kolay bir şekilde 7 haziran genel seçimlerde nerede oy kullanacaklarını seçmen sorgulama işlemi ile internetten öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

 
 
 

Yüksek Seçim Kurulu, internet üzerinden vatandaşların nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri web sitesini de kullanıma açtı. Kayıtlı oldukları seçmen bölgesindeki okullarda oy kullanacak olan vatandaşlar, hangi okulda oy kullanacağını YSK’nın"https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresinden öğrenebiliyor.


Seçime giren tüm siyasi partilerin 7 haziran milletvekili seçimi hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, seçmenlerin en çok merak ettikleri sorunların başında seçimde nerede oy kullanacakları geliyor.Yüksek Seçim Kurulu tarafından sunulan online seçmen sorgulama sayfasından vatandaşlar 7 haziranda nerede oy kullanabilecekleri bilgisine erişim sağlayabiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu dijital platformda yer alan resmi internet sayfasının giriş ekranında seçmenlerin nerede ve hangi sandıkta oy kullanabileceklerini kolayca öğrenebilmeleri için hem yurtiçi hem de yurtdışı olarak vatandaşların bulundukları yere göre seçmen sorgulama işlemlerini yapabilmelerine yardımcı oluyor. Nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağını Yüksek Seçim Kurulu dün itibari ile açıkladı. Böylelikle Yüksek Seçim Kurulu’nun dijital platform üzerinde bulunan internet sayfasındaki seçmen sorgulama ekranından kolay bir şekilde nerede oy kullanılacağı öğrenilebiliyor.

Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı sandık bilgisine göre nerede oy kullanacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar dijital platformdaki seçmen sorgulama hizmetini kullanabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Yüksek Seçim Kurulu’nun internet sayfasındaki bu seçmen sorgulama ekranından nerede oy kullanacağını öğrenmek isteyen vatandaşların ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfusa kayıtlı olduğu sıra no’, ‘nüfusa kayıtlı olduğu il’ ve sayfa içerisinde güvenlik önlemi olarak verilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmeleri yeterli oluyor.

Dijital platformda yapılabilen bu seçmen sorgulama işlemini mobil olarak da yapabilme imkanı bulunuyor. Vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulu’nun hizmete açtığı YSK Çağrı Merkezi’ni arayarak sandıkla ilgili olarak merak ettiği tüm konulara ilişkin ayrıntılı bilgiler alabiliyor. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında yaşayan seçmenler tarafından kullanılabilen bu mobil çağrı merkezi 7 gün 24 saat hizmet verirken, vatandaşların sandık bilgisini alabilmeleri için cep telefonlarının arama bölümünden ‘444 99 75’ numarasını aramaları gerekiyor.

Editör: TE Bilisim