ŞEHRİVAN HABER - AK Parti'ye aday adaylığı başvuruları tamamlanırken 168 kişi Van temsiliyeti için mürcaatını yaptı. 15 kadın aday adayının yaptığı müracaatlar arasında hem eğitim hem iş tecrübesi iyi bir isim olan Nezaket Erörs de vardı.

 

Liyakatli ve bürokrasi tecrübesi yüksek olan bir dönemde Van milletvekilliği danışmanlığı görevi de yürüten Erörs, Van ile ilgili tecrübelerini hizmete dönüştürmek için başvurusunu yaparken, "Bölgenin sosyal ve kültürel yapısına ayrıca kamusal ihtiyaç bilgisine oldukça hakim olduğuma inanıyorum" diyerek Van için temsiliyet yarışına dahil oldu.

 

Cumartesi yapılacak olan temayül yoklamalarında 168 aday ile teşkilatların desteğini almak için yarışacak olan Erörs, kendisi ile ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı:

 

 

1966 yılında Ankara'Da doğdum. Çocukluğum ve eğitim hayatım İstanbul, Diyarbakır, Konya ve Ankara'da geçti. Üniversite eğitimine 1984 yılında ANkara'Da devam ederek 1988 yılında ANkara Üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi işletme bölümünden mezun oldum.

 

1989 yılında Maliye Bakanlığı Ankara Defterdarlığında başlayan Devlet Memurluğu görevim gelir uzmanı olarak hala devam etmektedir.

 

VAN MİLLETVEKİLİNE DE DANIŞMANLIK YAPMIŞTI

 

1992 yılında TBMM'de geçici görevlendirme ile başlayan ve halen aktif olarak devam eden çalışma hayatımda, 19. dönemde DYP genel başkan yardımcısı ve Sakarya milletvekili Mehmet Gölhan, 20 ve 21. dönem ANAP ve Fazilat Partisi Van Milletvekili Mustafa Bayram, 22. dönemde CHP izmir milletvekili Erdal Karademir, 23. dönemde Ak Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu, 24. dönemde Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Mehmet Galip Ensarioğlu ve 25. ve 26. dönemde Ak Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun danışmanı olarak devam etmekteyim.

 

 

1997 yılında Van Gürpınar nüfusuna kayıtlı eşimle evlendim. Eşimin ailesinin ikametinden dolayı ve dokuz yıl Van milletvekilliği danışmanlığı yapmam münasebetiyle bölgenin sosyal ve kültürel yapısına ayrıca kamusal ihtiyaçların bilgisine oldukça hakim olduğuma inanıyorum.

Editör: TE Bilisim