ŞEHRİVAN ÖZEL
ÖMER AYTAÇ AYKAÇ

Haziran ayında yapılacak olan genel seçim yaklaşırken kulislerde Van adayları ile ilgili flaş iddialar ve yorumlar yapılmaya devam ediliyor. Kamu çalışanları için son istifa tarihi 10 Şubat tarihi yaklaşırken Van’da da bu anlamda önemli isimlerin teşebbüsü konuşulmaya devam ediyor. Şüphesiz bu isimlerden en güçlü şekilde zikredileni ise Nihat İnanç.

Van’da Haziran 2015’te yapılacak genel seçim için milletvekili adaylığı için aday adayları bir bir kararlarını açıklarken bazı isimler de kamuoyunda güçlü bir şekilde anılmaya devam ediyor. 10 Şubat öncesi, siyasiler ve özel sektör temsilcileri adaylıklarını açıklarken Van’da özellikle kimlerin istifa edeceği merakla bekleniyor. Şimdiden bir çok ismin milletvekilliği için istifa edeceği konuşulurken bu isimlerden birisi olarak da Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç olarak görülüyor. Zira Van kamuoyunda da son günlerde İnanç ismi önemli bir şekilde anılmaya başladı bile. Muş Alparslan Üniversitesi’nin kurucu rektörü olan ve kısa sürede üniversiteyi hayata geçirdiği büyük projelerle yeni kurulan üniversiteler arasında en büyük gelişmeyi gösteren konuma getiren Prof. Dr. Nihat İnanç’ın milletvekili olması için geniş katılımlı bir istişareden ortak karar çıktı.

NİHAT İNANÇ DEDİLER!

Kamuoyunda Van siyasetinde önemli temsilcilerden biri olarak zikredilen İnanç’ın ismi son olarak da yapılan geniş çaplı bir toplantıda yankı buldu. Zira Şehrivan’ın edindiği bilgilere göre Van’ın tanınmış aileleri ile Şevli Aşireti’nin ileri gelenlerinin gerçekleştirdikleri geniş çaplı bir toplantıda bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantıda Haziran 2015 milletvekilliği seçimleri üzerine detaylı bir istişare toplantısı yapılırken halen Muş Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Nihat İnanç üzerinde oy birliği ile tam mutabakat sağlandığı öğrenildi. Halen görevinin başında olan İnanç’ın ise teveccühten mutluluk duyduğu belirtilirken karar vermek için biraz zaman istediği öğrenildi.

NİHAT İNANÇ KİMDİR?

Van’da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Van’da tamamladı. Van Endüstri Meslek Lisesinden ‘Okul Birincisi’ olarak mezun oldu. 1984 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesinden, 1988 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden ‘Okul İkincisi’ olarak mezun oldu. Aynı yıl İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Bölümünde ‘Yüksek Lisans’ öğrenimine başladı. 1992 yılında ‘Enerji İletim Hatlarında Yorulma Olayları’ konulu çalışmasını tamamlayarak ‘Elektrik Yüksek Mühendisi’ unvanını aldı. 1993 yılında Kocaeli Üniversitesine kayıtlı olarak başladığı ‘Doktora’ çalışmalarını, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Robotik Bölümünde sürdürerek 1996 yılında ‘Anahtarlamalı Relüktans Motorunun Modellenmesi ve Yeni Kontrol Teknikleri ile Denetimi’ konulu tezini başarıyla tamamladı ve ‘Doktor’ unvanını aldı. Bilimsel çalışmalarını, Uluslararası düzeyde 30’un üzerinde yaptığı yayın ile değerlendirdi. Bu çalışmalarından dolayı 6 kez TÜBİTAK ödülü aldı. 1989-1992 yılları arasında İTÜ, 1992-1996 yılları arasında da Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik bölümünde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1997-1998 yılları arasında Kırıkkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinde Yrd. Doç. Dr. ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak çalıştı. Temmuz 1998 -Mart 1999 tarihleri arasında; ABD’nde bulunan Ohio-State Üniversitesinde ‘Post-Doctorate’ statüsünde çalıştı. Nisan 1999 - Şubat 2000 tarihleri arasında YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Elektrik-Elektronik bölümünde Yrd. Doç. Dr. olarak çalıştı. Aynı zamanda, Dekan Yardımcılığı görevini de yürüttü. Şubat 2000-Haziran 2001 tarihleri arasında ABD’nde bulunan Ohio-State Üniversitesinde ‘Misafir Öğretim Üyesi’ olarak çalışmalarını sürdürdü. 2003 yılında Doçent oldu. YYÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde ‘Profesör’ olarak çalışmakta iken, 09.09.2008 tarihi itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Muş Alparslan Üniversitesi Kurucu Rektörlüğüne atandı. ABD, Kanada, Portekiz, Almanya, Fransa ve Japonya’da bulundu. Üniversite Senatosu, Üniversite Yönetim Kurulu, Fakülte Kurulu, Fakülte Yönetim Kurulu gibi kurullarda görev yaptı. ‘IEEE Industry Applications Society’ dergisinin (Elektrik Makineleri Bölümü) ‘Yayın Hakem Kurulunda’ görev yapmaktadır. Çok sayıda panel ve konferansa konuşmacı ve yönetici olarak katıldı. İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilisim