Adaylığın açıklandığı günün hemen arifesinde meydanlara inen Hüda Par’ın desteklediği bağımsız Aday Mehmet Mehdi OĞUZ, İlk olarak İnsan ve Medeniyet Hareketi Van Şubesini ziyaret etti.

 

 

Heyet, Dernek Başkanı Abdurrahman Eren ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Buradan İHH’ya geçen Mehmet Mehdi Oğuz ve ziyaret heyeti, İHH Van başkanı İbrahim Çinkılıç ve İHH yönetimi karşıladı. Ziyaretlerde açıklamalarda bulunan Mehmet Mehdi Oğuz, Hür Davanın hür Adayı olduğunu belirten Oğuz, Türkiye’de süregelen seçim barajı nedeni ile seçimlere bağımsız girmek zorunda kaldıklarını söyledi. Oğuz Daha sonra sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye siyasetinin ciddi bir muhalefete ihtiyacı bulunmaktadır. Bizim Muhalefet anlayışımız tek başına bir partiye muhalefet değil, sisteme muhalefet etmektir. Bu anlamada Allah’ın izniyle seçilirsek, Doğru olanın yanında yer alacaklarını, sistemden ve statükodan yana olanlara ise muhalefet ederek, doğru olanı göstermeye çalışacağız. Bu anlamda Mecliste söyleyecek sözümüz var temasıyla seçime hazırlanıyoruz. Mecliste İslami Muhalefete İhtiyaç var. Türkiye’de barış ve huzurun sağlanması için Kürdistan’da huzurun ve barışın tesisi için söyleyecek sözümüz var. Bizim varlığımız Türkiye ve Kürdistan siyasetine bir denge getirecektir.” Dedi.

 

Buradan da Serhat FM’e konuk olan Mehmet Mehdi OĞUZ, Türkiye ve bölge sorunları konusunda değerlendirmelerde bulundu. Mehmet Mehdi Oğuz seçime kadar durmadan usanmadan çalışacaklarını, kendi üzerlerine düşeni yapacaklarını, takdirin ise Allah’tan olduğunu belirtti. Bu arada gün boyu Hüda Par İl başkanlığına Önemli kişi, kurum ve Aşiretlerden yoğun ziyaretlerin olduğu, parti içinin çok hareketli olduğu da gözlemlendi.

Editör: TE Bilisim