AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, seçim ziyaretleri kapsamında Van’daki sağlık yatırımları ile ilgili değerlendirmelere yer vererek; “Bildiğiniz üzere Van ile ilgili sağlık konusunda yeni birçok proje var. Bu projelerden ihale aşamasında olan ve bunun yanı sıra yapım aşamasında olan projeler var. Bu projelerin bitmesi Van'ı sağlık üssü yapar, Van'ı ayağa kaldırır. Bunun neticesinde de hiçbir hastamız dışarıya yönlendirilmeyecektir.” Dedi.

30 Mart 2014’te yapılacak seçimler öncesi Van genelinde ziyaretlerini sürdüren Gülşen Orhan, bir taraftan da kentteki kurum ve kuruluşların sorunlarını yerinde dinlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Ziyaretleri kapsamında Van’ın en büyük Özel Hastanesi olan Özel İstanbul Hastanesi’ni ziyaret eden Orhan burada sağlık ile ilgili sorunları dinleyerek, ilgili bakanlıklara aktardı. Gittiği her yerde sorunları anında bakanlıklara hatta bakanların bizzat kendilerine ileten ve çözüm sürecini takip eden Orhan, burada da hastane yönetiminin bazı taleplerini Sağlık Bakanlığı’na iletti.

ORHAN: VAN SAĞLIK ÜSSÜ OLACAK

Ziyaretleri kapsamında Özel İstanbul Hastanesi’ni ziyaret eden ve burada hastane genel direktörü Ömer Çiçeksay tarafından Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, devam eden sağlık yatırımları ile ilgili bilgilere yer verdi, Orhan mevcut çalışmalar ile ilgili konuşarak; “Bildiğiniz üzere Van ile ilgili sağlık konusunda yeni birçok proje var. Bu projelerden ihale aşamasında olan ve bunun yanı sıra yapım aşamasında olan projeler var. Şu an bir Çocuk Hastanesi ve Kadın Doğum Hastanesi hızla inşa ediliyor. Fizik tedavi, Onkoloji yapım aşamasında. Bunlar hep birlikte hayata geçtiği zaman inşallah bu sıkıntıların hiç biri yaşanmayacaktır. Mesela şehir hastaneleri projesi var. O projeler Sayın Başbakan’ın anlattığı üzere çok büyük ve kapsamlı projelerdir. Geçen haftalarda Ankara Atatürk Hastanesi’ne gittik, hemen yanında inşa edilen Şehir Hastahanesinin temel inşaatlarını gördük hakikatten gözlerimize inanamadık. Bu da devasa binaların yapımına başlanıyor. Bunlardan Van’da düşünülüyor. Öyle bir hastanenin Van’da olduğunu düşündüğümüz zaman Türkiye’nin kendini çok hızlı bir şekilde yenilediğini görebiliyoruz. O hastanenin tamamının dolacağına da inanıyoruz. Çünkü Van’da birkaç hastaneye baktık ve hemen hemen yarısı dışardan gelen hastalar ile dolmuş durumdadır. Bu Van'ı sağlık üssü yapar, Van'ı ayağa kaldırır.”.

ORHAN; “HASTALAR ARTIK DIŞARIYA GİTMEYECEK”

“Bunun neticesinde de hiçbir hastamız dışarıya yönlendirilmeyecektir. Hastahanelerimiz sadece Van'a hitap etmiyor, civar illerden de hasta aldığımız için yoğunluk yaşanıyor. Ama bazı sıkıntılar da yaşanmıyor değil. Bildiğimiz kadarıyla çocuk nöroloji konusunda bir sıkıntı var. Aslında bir süre önce bir atamada oldu ancak doktor bir üniversitede göreve başlayıp gelmedi. Bu konuda bir branş sıkıntımız var. Konuyu Sayın Bakan’ımıza da ilettik inşallah bu konuyla ilgili bir atama da gerçekleşecek.” Dedi.

Bunun üzerine konuşan Özel İstanbul Hastanesi Genel Direktörü Ömer Çiçeksay ise devlet ve üniversite hastanelerinin bu branşlarda destek vermesi halinde işin geri kalan yükünü çekmeye hazır olduklarını belirtti. Çiçeksay Orhan’ın hem atama konusunda gerekli bakanlarla temasları hem de yeni yatırımlarla ilgili konuşmasının ardından şu ifadelere yer verdi; “Biz zaten burada işin hamaliyesini çekmeye razıyız. Yeter ki biz ağır hastalarımızı burada yönlendirebilelim. Diğer şekilde hastalarımızı dışarıya yönlendirdiğimiz zaman bizlerde çok üzülüyoruz. Bu yüzden çocuk yoğun bakımları çok sıkıntılıdır. Bizim bir çocuk yoğun bakım ünitemiz var. Ancak şu an itibariye 6 yataklı bir yoğun bakımımız var. Büyütme ile birlikte biz bunu 15 yataklıya çıkarmayı düşünüyoruz. Ve şunu da çok iyi biliyoruz 15 yatağa çıktığımız gün o 15 yatakta hemen dolacaktır.”

ÇİÇEKSAY: YENİ PROJELER BİZİ SEVİNDİRİYOR

“Öte yandan yapılan bu projeler bizleri kesinlikle çok mutlu ediyor. Van sağlık alanında şuan bir üssü unvanına sahiptir. Ama bu tabi ki tam değil. Şu an Van yüzde 70’lik bir hasta alabiliyorsa yine yüzde 30 dışarıya hasta veriyor. Yeni projelerde gerçekleştiği zaman nerdeyse yüzde 100’lük bir seviyeye yükseleceğiz. Bu yükselme olduğu zaman bu bizim de hasta potansiyelimizi yükseltecektir. Yani anlayacağınız her mana bizleri sevindiriyor.” Dedi.

ÇİÇEKSAY TÜM SIKINTILARI ANLATTI

Öte yandan Orhan’a sağlık ile ilgili sıkıntıları aktarmaya devam eden Çiçeksay, Van’daki en büyük sıkıntılardan birinin de özel hastanelerde onkoloji ve madde bağımlılarının kabul edilmemesi olduğunu söyledi. Onkoloji bölümünün sadece Bölge Hastanesi ve Özel İstanbul Hastanesi’nde bulunması nedeniyle sıkıntıları yaşandığını kaydeden Çiçeksay yaşanan sorun ile ilgili şu ifadelere yer verdi; “Memleketimizde bulunan insanımızın çoğu yeşil karta sahipler. Van’daki devlet hastaneleri ve üniversite hastanesi bu konuda yeşil kartlılar kabul ediyorlar. Ancak şöyle bir durum daha var. Onkoloji servisi olarak sadece Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ve bizde bulunmaktadır. Bunun dışında bu bölge de hiçbir yerde bulunmamaktadır. Onkoloji hastaları ve madde bağımlılarını buradaki servisimizden yararlandırmak istiyoruz. Bu ve bunun gibi tüm sıkıntılarda sizinle irtibatlı olmak ve sorunların çözümünde ortak çalışmak istiyoruz. Biz sonuçta bu memlekete hizmet vermeye çalışıyoruz. Sizlerde bizim büyüklerimizsiniz ve bizimde sizlerin desteklerine çok ihtiyacımız var. Çünkü biz kurum olarak burada 400 personel çalıştırmaktayız. Çevre yönler ile birlikte verdiğimiz bu hizmette bu sayı belki de 4 bin kişiye ulaşmaktadır ve aileleri ile birlikte bu çok ciddi rakamlara ulaşmaktadır. Bu yüzden de bizim kesinlikle büyüklerimizin desteklerine ihtiyacımız var.

ORHAN; “BERABER ÇALIŞALIM”

Orhan ise bu mevcut eksiklerle ilgili hem çalışma bakanlığı hem de sağlık bakanlığı ile görüşüp gerekli taleplerin iletileceği sözünü verdi. Son olarak seçim süreci ile ilgili bazı değerlendirmelere yer veren Orhan, şöyle konuştu; “Bildiğiniz gibi bir seçim sürecine girdik. Bu seçim süreci neticesinde birçok yere ziyaretlerde bulunduk. Bugün burada bulunmamızın sebebi de desteklerinizi istemek ve hastanede bulunan hastaları ziyaret etmek. Biz bu memlekete hep beraber sahip çıkacağız ve hep beraber olacağız. Bugün ki ziyaretlerimiz hastanelere yönelikti ikinci hastanemiz olarak da sizleri ziyaret ettik. Sağlık ile ilgili bazı sorunlarımızı da bakanlarımıza bildirdik, inşallah dönüş yaptıkları zaman da yine sizinle irtibat halinde olacağız. Bu konuda önerileriniz bizim için çok önemlidir. Biz gittiğimiz tüm kurumlarda öneriler alıyoruz ve elimizden geldikçe de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda mutlaka irtibat halinde olalım ve var olan sıkıntıları çözmek için beraber çalışalım.”


Önder ALTINAL - ŞEHRİVAN ÖZEL

Yasal Uyarı: Yayınlanan bu köşe yazısı/haberin tüm hakları Şehrivan Gazetesi'ne aittir. Bu içeriğin kaynak gösterilmeden yayınlanması, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin/yazının bir bölümü aktif link verilerek kullanılabilir.

Editör: TE Bilisim