Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın genel başkanlığını yaptığı Ana Parti ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekleyen Yiğit Zeki Öztürk'ün genel başkanlığını yaptığı Hak ve Adalet Partisi birleşme kararı aldı. İki parti 7 Haziran seçimlere tek bir çatı altında girecek. Yeni partinin ismi ise Hak ve Adalet Ana Parti olarak belirlendi.
4 partiyi daha çağırdı
Dün yapılan birleşme toplantısında konuşan Özal, "Hak ve Adalet Ana Parti olarak 7 Haziran seçimlerine giriyoruz. İktidara talibiz. Bütün diğer partileri de birlik ve beraberliğe çağırıyoruz. Burada sağ veya sol parti ayırımı yapmıyoruz.Haziran seçimlerinde de Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi, Demokratik Sol Partiyi ve diğer partileri de bir ve beraber olmaya çağırıyoruz" dedi.

"İşçiye yüzde 25 zam emekliye çift ikramiye vereceğiz"
Yiğit Zeki Öztürk ise, iktidara geldiklerinde bütün çalışanlara yüzde 15-25 arasında zam ve senede iki ikramiye, emeklilere ise yılda iki maaş ikramiye ve kira yardımı yapacaklarını vaat etti.
Öte yandan Ahmet Özal geçtiğimiz günlerde bir toplantıda yaptığı açıklamada Şubat ayının ortasına kadar Meclis'te grup kuracak kadar milletvekilinin partisine katılacağını iddia etmişti. Özel şunları kaydetmişti: "Bize gelmek isteyen milletvekilleri var. Benim hedefim Meclis’te grup kurmaktır. Ocak sonu veya Şubat ortasına kadar Meclis’te grup kuracağız. Her Salı Meclis’te grup konuşmalarım olacak."

Editör: TE Bilisim