Rûdaw’a konuşan Özcaner, “Birlikteliğimiz bizi her zaman zafere ve tarihi başarılara götürecektir” diyerek şunları söyledi:

“HDP ve bileşenleri “Kürdistan Seçim İttifakı” ile yapmış olduğu ittifak sonucunda elde ettiğimiz başarı Kürdistan tarihi ve Türkiye için tarihi bir zaferdir. Bize sayısız saldırı yapıldı. Bu saldırılarda verdiğimiz şehidler, geriye kalan onlarca yaralı insanlarımızın emeği, katkısı ve onuruyla elde edildi. Bu başarının üstüne elbette ki bizim en önemli neticemiz halkımızdır.”

Muhtemel bir koalisyon hükümetine katılabileceklerini söyleyen Özcaner, “Biz AKP’nin balkonunu çökerttik, nasip olursa sarayını da çökerteceğiz” dedi.  

AZADİ Hareketi yönetiminden Enes Atila Pay ise, sonuçları “Kürdistan’a statü, Türkiye'ye demokrasi” diyerek özetledi.

Atila Pay, “Toplumun bütün yaşananlara şahitlik ettiğine ve yeri geldiğinde nasıl bir cevap verdiğine hepimiz şahitlik etmiş olduk. Herkes şunu çok iyi anlamış oldu ki Kürt halkı artık iradesine karşı hiçbir plan ve programa itibar etmiyor” dedi. Pay, şöyle devam etti:

“Üç parça Kürdistan’daki cephe mücadele ruhu Kuzey Kürdistan'da sandıklarda zuhur etmiştir. Bundan sonra herkes kendisini bu hakikate karşı konumlandırmak zorunda. Oluşacak koalisyon hem icraat yapabilecek hem de çözüm sürecini devam ettirecek bir koalisyon olmalıdır. Kurulacak ortaklık demokratik ilkeler üzerinde bir ittifak ile gerçekleşmelidir. Bunu kimin yapabileceğini göreceğiz.”

Cesim İlhan / Rûdaw

Editör: TE Bilisim