AK Parti’nin Tuşba Belediye Başkan Adayı Fevzi Özgökçe seçim bürosunda yaptığı konuşmada BDP’yi sert bir dille eleştirdi. BDP’li belediyenin Van’da hizmet dışında her işi yaptığını söyleyen Özgökçe, “Önceden minimum hedefimiz yüzde 65’ti ama artık yüzde 75 olduğunu iddia ediyorum. MHP dahi Tuşba’da BDP’den daha çok oy alacak! Bu iş çocukların değil bilenlerin işidir.” Şeklinde konuştu. Van Belediyesi’ni hizmet yapmadığı için de eleştiren Özgökçe 21 plakalı araçlara da tepki göstererek; “Biz geldiğimiz inşallah kardeşiniz bu 21 plakaları hepsini gönderecek Diyarbakır’a ve 65 plakaları getirecek Van’ımıza. Biz 65 plaka ile iş yapacağız” sözlerine yer verdi.

AK Parti Tuşba Belediye Başkan Adayı Fevzi Özgökçe seçim çalışmalarına devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu İlçe Başkanı Nayif Şabu ile birlikte bir dizi köy ziyaretinde bulunan Özgökçe’ye dünde o köylerden iadeyi ziyaret gerçekleşti. Otluca, Atmaca, Yemlice, Yeşilsu, Göllü, Molakasım, Hıdır, Gülsünler, Akcaören, Dilimli ve Eğlence köylerinde gelen köy sakinlerini Tuşba Belediye Başkan Adayı Özgökçe ve Tuşba İlçe Başkanı Şabu tarafından kapıda karşılandı. Köy sakinleri ile bir araya gelen Özgökçe belediyeye sert eleştirilerde bulunurken, “Oyları ideolojiye değil, hizmete verin” dedi.

ÖZGÖKÇE: ÇÖP TOPLAMAYAN BİR BELEDİYE KUSURA BAKMASIN HİZMET VEREMEZ

Öncelikle ziyarette bulunana köy sakinlerine teşekkür eden Özgökçe daha sonra belediyeyi eleştirerek, şehir merkezinde bulunana çöpleri toplayamayan bir belediyenin bu halka, bu memlekete hizmet veremez, hiç kimse kusura bakmasın” sözlerine yer verdi. Özgökçe: “Otluca’dan Yemlice’ye kadar gelen çok kıymetli akrabalarımız. Biz bu hafta sonu 15 köyü birer birer gezdik. Bu 15 köyü gezerken şehirde 15 köy ile karşılaştırma yaptık. Dedik ki şuanda Van’da bir belediye var. İsmi belediye. Biz bu belediyenin Van’da belediyecilik dışında her şeyi yaptığını gördük. Hizmete dair bu memlekete hiçbir şey yapmadığını bizler oralarda görmüş olduk. Bakın büyükşehir olmak ile birlikte bugüne kadar İl Özel İdaresinin yapmış olduğu işler bundan sonra belediye bünyesine geçiyor. Bu netice de biz birkaç köyümüzde ziyaretlerde bulunduğumuzda şunu fark ettik. Bu özel idarenin yapıldığı çalışmalara belediyenin eline geçtikten sonra ve belediyeyi yine bunlar kazandıktan Van gibi o köylerde artık hiçbir hizmet alamayacaklar. En basitinden değil yol açmak ya da köylere yol yapmak, şehir merkezinde çöpleri toplayamayan bir belediye bu memlekete hizmet veremez hiç kimse kusura bakmasın. Ama biz ne diyoruz hem Tuşba ilçemizde hem de Büyükşehrimizde AK belediyecilik ile birlikte Van’ımız güçlü olsun. Sadece bizim burada yapacağımız hizmetler değil Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da Van’a yapacak çok hizmetleri var. Gittiğimiz her yerde de bunu çok iyi fark ediyoruz. İnsanlarımız bizleri bağırlarına basıyorlar ve kusura bakmasınlar biz sorunları büyütene değil çözüme kavuşturana oy vereceğiz diyorlar” dedi.

ÖZGÖKÇE: ÖZERKLİĞİN NE OLDUĞUNU BİLMİYORLAR!

Tuşba’da yüzde 75’lik bir oy alacaklarını belirten Özgökçe, ‘Onlar daha özerkliğin bile ne olduğunu bilmiyorlar. Tuşba’da BDP yok’ dedi. Özgökçe daha sonra şöyle devam etti: “Başbakanımızın bugüne kadar yani 12 yıl içerisinde neler yaptığını sizlerde çok iyi biliyor ve görüyorsunuz. Başbakan bu ülkede çağ atlattı. İşte gözünüzün önünde yolları, hastaneleri, eğitimi ve bununla beraber yapılan çalışmaları hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Bazı insanlar sadece ve sadece özerklik istiyoruz diye sizin karşınıza çıkabilirler. Bunlar özerkliğin ne olduğunu bile bilmiyorlar. Özerkliğin ne olduğunu bilseler bu cümleyi kullanmazlar. Ama biz Allah’ın izniyle neleri yapılacağını ve ne gibi hizmetler vereceğimizi sizlere anlatacağız ve bu dersi onlara da vereceğiz. Bu kardeşlik ve ayrılmaz bütünlüğümüz inşallah birer birer onlara da öğreteceğiz. Ama bizim bunları yapabilmemiz için sizlerin büyük desteklerinize ihtiyacımız vardır. Önceden minimum hedefimiz yüzde 65’ti ama şimdi siz değerli arkadaş ve akrabalarımızı burada görünce hedefimizin yüzde 70 ve yüzde 75 olduğunu sizlere söylemek isterim. Sizlerde bunu çok iyi not edin, BDP diye bir parti kalmamış Tuşba’da. BDP Kürtlerin sahibi değil. Kürtlerin sahibi siz yanınızda olan ve bulunan insanlardır. Hiç kimse Kürtleri kullanamaz, kimse kusura bakmasın ama Kürtlerin sahipleri bu insanalar değil. Bunlar olsa olsa Kürtlerin başına bela olanlardır. Memleketin kardeşliğe ve huzura ihtiyacı var. Hiç kimse ama hiç kimse insanın iradesi üzerine söz edemez.”

“İRADE DEMEK SEN İÇERİ GİRDİĞİNDE SANA DOKUNMAMAK DEĞİLDİR!”

Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın ceza evine girmesini de değerlendiren Özgökçe, “Bildiğiniz gibi Bekir Kaya ve arkadaşları içeri alındılar. Onlar içeri alındığında her tarafta ne deniliyordu? ‘İrademe Dokunma’ deniliyordu. Eğer sen dürüstsen, eğer sen namusluysan ve eğer sen insansan hiç kimsenin iradesine dokunmayacaksın. İrade demek sen içeri girdiğinde sana dokunmamak değil, irade demek insanın var olduğu demektir, insanın sandık üzerinde var olduğunu ve hür iradesini ortaya koymak demektir. Ben biliyorum ki bu insanlar ekmeksiz yaşar ama hürriyetsiz yaşayamaz. Birkaç çapulcu bu insanlara bu haksızlıkları yapamaz” dedi.

“MHP SİZDEN DAHA ÇOK OY ALACAK!”

BDP’nin 14’te 14 yapacağız söylemine de değinene Özgökçe, “Bunlar hayal görüyorlar. Biz bu memleketi çapulculara teslim etmeyeceğiz. MHP dahi onlardan daha yüksek oy alacak” dedi. Özgökçe şu sözler yer verdi; “Sayın Başbakanımız ayın 27’sinde buraya geliyorlar. Ve ben inanıyorum ki Van yine AK Partinin olacak ve AK Parti 14 belediyesini de hizmete alacak. Bazıları çıkıp biz burada 14’e 0 yapacağız diyorlar. Bunlar hayal görüyorlar. Ve bizde bu hayali Tuşba’da onların gözüne sokacağız. Ve şunu diyoruz Allah’ın izniyle biz burada sizi sıfırlıyoruz. MHP dahi burada sizden daha çok alacak. Şimdi mahalle ve diğer yerlerde görüyoruz. Mahallelerde bayraklar asıyorlar ve çalışmalar yapıyorlar. Siz bunların kim olduklarını biliyor musunuz? Ben bunu öğrendim. O bayrak asanlar ve çalışanlar, Yüksekova’dan, Şırnak’tan, Hakkâri’den, Diyarbakır’dan gelmiş. Neden? Çünkü hepimizde çok iyi biliyoruz ki, onları burada tabanları yok. Allah’ın izniyle bu memleket sahiplerini buldu. Bu memleketin insanları idarecilerini buldu ve artık bu yönetimleri sahiplerine verecekler. Bu memleketi inşallah 3-5 çapulcuya teslim etmeyeceğiz.”

“ÊDÎ BESE! EV İŞÊ ZANA YE NE İŞÊ ZAROKANE!”

Van’ın göl kirliliğine ve Özalp yolu üzerinde bulunana çöpe de vurgu yapan Özgökçe Kürtçe bir şekilde, ‘Yeter artık! Bu iş bilenlerin işidir, çocukların işi değil’ dedi. Özgökçe, “Bakın Özalp yolu üzerindeki çöpü hepiniz çok iyi bir şekilde görmektesiniz. Ve ben size şunu söylüyorum eğer ki ben 5 yıllık bir belediye başkanlığı yapsam ve bu çöp ile sizlerin karşısına çıksam kesinlikle bana oy vermeyin. Ben bir haftadır gazete manşetlerinde dile getiriyorum. Eğer ki siz çalışıyorsanız arıtmama tesislerini çalıştırın. Bakın arıtma değil, arıtmama tesislerini çalıştırın. Bu Van belediyesini yüz karasıdır. Bu yüz karası ile de inanların içine çıkamazlar. Madem siz erkeksiniz bu arıtmama tesisin neden çalışmadığını çıkıp açıklasınlar. Eskiden onlar diyordular şimdi de bizler diyoruz; Êdi Bese! Ev îşê zana ye ne îşê zarokane! Bakın ruhsat meselesi. Bu memlekette yüzde 70 imarların ruhsatı bulunmuyor. Bu memleketin bir imar planı bulunmuyor. Sen bu sorunlar varken hangi yüzle çıkıp insanlardan oy istiyorsun. Allah’ın izniyle bunları sonu geldi. İşte bunun içinde Osman Hoca’nın gittiği her yeri taşlıyorlar. Biz herkesi kucaklıyoruz. Onlar taşta atsalar başka bir şeyde yapsalar biz yine onlara elimiz uzatacağız ve kucaklayacağız. Onlarda elbette bir gün bu sıcaklığı ve bu ortamı çok iyi bir şekilde anlayacaklar” sözlerine yer verdi.

“30 MART’TA İDEOLOJİNİN BİTTİĞİNİ GÖSTERECEĞİZ”

Belediyeye ideoloji değil hizmet anlamı taşıdığını dile getiren Özgökçe ‘Bunu onlara öğreteceğiz’ dedi. Özgökçe şöyle devam etti: “Bakın belediye demek hizmet demektir. Belediye demek ideoloji demek değildir. İdeoloji artık bitmiştir ve biz 30 Mart’ta ideolojinin bittiğini onlara göstereceğiz. Sizden ise şunu istiyoruz, köy köy ve mahalle mahalle şunu söyleyin; biz artık hizmet istiyoruz, biz artık huzur ve kardeşlik istiyoruz. Bakın 30 Mart’ın bir diğer önemi ise, sizler sadece Tuşba, Büyükşehir ya da diğer ilçelerde sadece belediye başkanları seçmeyeceksiniz. Siz eğer Başbakanın yarım kalan işlerinin tamamlanmasını istiyorsanız, siz eğer ki Başbakanın elini güçlendirmek istiyorsanız, bakın 1 yıldır kan akmıyor. Bu akmayan kanın da bir tek mimarı var oda Recep Tayyip Erdoğan’dır. Siz onun elini güçlendiriniz.”

“TUŞBA AK PARTİNİN KALESİ OLACAK!”

Çözüm süreci ile ilgilide açıklamalarda bulunan Özgökçe ayrıca ‘Kaybeden insan tedirgin olur, hırçın ve saldırgan olur. Biz rahatız. Tuşba AK Partinin kalesi olacak’ dedi. Özgökçe, “Bakın bu memlekette çok güçlü ve dirayetleri Kürt liderlerde oldu. Şerafettin Elçi bunlardan bir tanesidir. Elçi ne diyordu biliyor musunuz? Bu Kürt meselesinin çözse çözse Recep Tayyip Erdoğan çözer diyordu. Bu meseleyi çözse çözse bu insanalar çözer. Ve kalan son ömründe ne diyordu; benim bundan sonra ne ömrüm var Recep Tayyip Erdoğan’ın olsun diyordu. Çünkü bu meseleyi sadece bu lider çözer diyordu. Yine aynı şekilde Leyla Zana. BDP’liler Zana’yı dinlesinler. Zana bu mesele olsa olsa Recep Tayyip Erdoğan’ın eliyle olur diyordu. Bakın sizler gördünüz, Mesut Barzani ile Şivan Perwer Diyarbakır’da kaleyi fetih ettiler. Allah’ın izniyle Diyarbakır’ı da alacağız. Bakın eğer ki bir yerde baskı varsa bilin ki o insanlar kaybediyorlar. Kaybeden insan tedirgin olur, hırçınlaşır ve saldırır. Ama hamdolsun ki biz rahatız. Biz yüzde 75 ile Tuşba’yı alıyoruz. Yüzde 75 ile Tuşba’yı aldığımız gibi Büyükşehirde de Osman Nuri Gülaçar’ın en büyük destekçisi olacağız ve kazanacağız. Allah’ın izniyle Tuşba AK Parti’nin kalesi olacak. Tuşba inşallah bu memleketin aynası olacaklar” sözlerine yer verdi.

“BURASI DİYARBAKIR MI?”

Özgökçe, BDP’nin projelerinin olmadığını ve sadece özerklik üzerinden siyaset yaptığını belirtti. Özgökçe ayrıca, ‘her yerde Diyarbakır plakası var burası Diyarbakır mı?’ dedi. Özgökçe, “Bildiğiniz gibi bizler ev sohbetlerine gidiyoruz. Ve gittiğimiz bazı sohbetlerde, sohbete gelenlerin %70’i BDP’liydi. Dedim ki sizler projelerimizden bahsedeyim. Projelerimiz diğerlerine göre nasıl? Dedim. Ban şunu dediler: Onların projeleri yok ki. Sadece geliyorlar ve şunu söylüyorlar özerklik ve özerklik. İnsanlarımızı kandırmayın, bu insanların hepsi aklın başında ve hepsi bir memleketi yönetebilecek kafada insanlardır. Artık varsa projeleriniz ile çıkın ortaya, varsa bir tane bile projeniz onlarla çıkın ortaya. Ben size bu memleketi kurtarabilecek en az 100 projeyi sizlere anlatabilirim. Tuşba’yı Tuşba yapan en büyük projemizden bir tanesi de Güneş enerjisinde elektrik enerjisi elde etmektir. Sokak aydınlatılması yapılacak. Siz akşamları sokağa çıkabiliyor musun? Hangi sokağın lambaları var ve yanıyorlar? İnşallah biz bu proje ile birlikte her sokağımız geceleri karanlıktan kurtaracağız. Bu memlekete susamış olan tüm yerlere inşallah hizmetler getireceğiz. Bakın analarımıza, kızlarımıza, bacılarımız ve gençlerimize işten bahsedilmiyor. İş alımları olduğu zaman hemen gidip Diyarbakır’dan ya da başka yerlerde insanları getiriyorlar. Bizim bu memleketimizde insana kalmadı mı? Bakın çöp toplama saatleri zamansız yapılıyor. Neden biliyor musun? Çünkü o çöp arabalarının hepsinin arkasında 21 plaka bulunuyor. Allah aşkına burası Diyarbakır mı? Biz geldiğimiz inşallah kardeşiniz bu 21 plakaları hepsini gönderecek Diyarbakır’a ve 65 plakaları getirecek Van’ımıza. Biz 65 plaka ile iş yapacağız” dedi.

“ZAMAN İNSANLARIMIZ KAZANMA ZAMANIDIR”

Yaşanılan sorunları bu memleketin insanları ancak çözer diyen Özgökçe şöyle devam etti: “Bakın bu memleketin sorunları ve sıkıntıları ancak bu memleketin evlatları çözebilirler. Siz gidip birisini Tunceli’den birisini Ağrı’da getirirseniz onlar bu memlekete yabancı kalırlar ve hiçbir sorunu çözemezler. Ama inşallah burada doğan ve Tuşba’da büyüyen bu kardeşiniz burada sorunları çözülmesi için her şeyi yapacaktır. Bakın üniversite doçent unvanını bırakıp buraya geldim. Sırf memleket üzerinde oynanan büyük oyunlar için yaptık. Başbakan’ın bu konuda kesinlikle yalnız bırakılmaması gerektiğini düşündük ve akademik unvanını bıraktık ve dedik ki zaman kardeşlik, barış ve hizmet zamanıdır. Zaman insanlarımız kazanma zamanıdır.”


Önder ALTINAL / Şehrivan ÖZEL

Editör: TE Bilisim